Prima pagină > Uncategorized > 2012 ar putea însemna sfârşitul financiar al lumii

2012 ar putea însemna sfârşitul financiar al lumii

Aceasta este concluzia trasă de jurnaliştii de la New York Times după ce au combinat previziunile mayaşilor legate de apocalipsă cu analiza specialiştilor agenţiilor de rating Moody’s şi Standard & Poor’s.

Sfîrşitul lumii din punct de vedere financiar ar putea veni în 2012 anunţă New York Times. Peste doi ani, datorii de 700 de miliarde de dolari ale corporaţiilor, autorităţilor locale şi ale Guvernului federal vor ajunge la scandenţă în Statele Unite. Specialiştii străini cred că aceste datorii considerate riscante ar putea duce la o criză mai gravă decît cea din septembrie 2008. Economiştii se aşteaptă la falimente în sistemul bancar american şi la blocarea accesului la credite pentru companii.

Datoria publică a Statelor Unite va trece de 11.450 de miliarde de dolari în 2012 şi va depăşi 12.000 de miliarde doi ani mai tîrziu.

În acelaşi interval, pe pieţele financiare ajung la maturitate obligaţiuni pe care analiştii le numesc „junk.” Pieţe care vor fi copleşite de cereri de refinanţare şi doar firmele care vor reuşi pînă atunci să iasă din recesiune vor rezista. Acestea sunt scenarii luate în calcul de specialiştii Moody’s, dar şi de cei de la Standard & Poor’s.

Ziariştii New York Times cred că 2012 va deveni astfel, o „zi a judecăţii” pentru cei care s-au împrumutat nechibzuit de mult pînă în 2007, sau pentru cei care au apelat la ajutorul băncilor forţaţi de actuala criză financiară.
sursa: mdn.md

Reclame
 1. 19/03/2010 la 00:33

  Am citit comentariul de la blogul lui euforosin si am inteles ca ti s-a sters blogul vechi de pe: nihilsinedeo.4sql.net

  Solutie: Cauta pe google exact asa: site:nihilsinedeo.4sql.net si o sa-ti dea o gramada de rezultate, si anume paginile vechi ale site-ului tau. Daca dai click pe ele direct te redirectioneaza aiurea. Daca dai click pe „In Cache” o sa vezi continutul vechi al blogului tau, si poti recupera cate ceva. De exemplu:

  Nihil Sine Deo
  Dumnezeu şi neamul meu înainte de toate…

  http://209.85.129.132/search?q=cache:kkN6vAouaIgJ:nihilsinedeo.4sql.net/2009/08/24/minciuna-in-care-ne-zbatem-de-mai-bine-de-80-de-ani-calendarul-indreptat/+site:nihilsinedeo.4sql.net&cd=258&hl=ro&ct=clnk&gl=ro

  http://www.google.ro/webhp?sourceid=navclient&ie=UTF-8#hl=ro&source=hp&q=site%3Anihilsinedeo.4sql.net&fp=1&cad=b

  Probabil ca si la motorul de cautare de la yahoo poti gasi ceva sau la bing.com

  • 19/03/2010 la 09:40

   Merci tare mult,
   Uite ca la varianta asta nu m-am gandit dar iti multimesc foarte mult pentru ca asa pot recupera din articole. Sincer mi-ai fost de mare ajutor. Iti multumesc inca odata pentru ajutor. Chiar eram trist pentru munca depusa ca nu o mai pot recupera.
   Merci si Doamne ajuta

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: