Prima pagină > Ereticii zilelor noastre, Vremuri apocaliptice > Mântuitorul Hristos batjocorit în ediţia portugheză a revistei Playboy

Mântuitorul Hristos batjocorit în ediţia portugheză a revistei Playboy

Imagine blasfemiatoare la adresa Mântuitorului Hristos

Versiunea portugheză a revistei Playboy a publicat pe coperta numărului din iulie o imagine provocatoare, pe care este reprezentat Iisus Hristos care cuprinde o femeie goală.

În interiorul revistei sunt imagini şi mai şocante. Una din acestea reprezintă figura Mântuitorului care urmăreşte cum se sărută două lesbiene.În opinia redactorului, în acest fel revista comemorează moartea scriitorului Jose Saramago, unicul laureat portughez al premiului Nobel în domeniul literaturii. Unul din cele mai cunoscute romane ale scriitorului, care se declara adept al comunismului, este “Evanghelia după Iisus” (1991). Afirmaţiile acestuia cu referire la Biserică şi religie în 2009 au trezit un scandal internaţional: Saramago a declarat că Biblia este “un manual al imoralităţii”.

Îndeosebi, opinia publică a fost revoltată de scena din romanul lui Saramago, în care un cioban încearcă să convingă pe Hristos să facă sex cu o oaie. Furia creştinilor a determinat refugierea scriitorului comunist în insulele Canare, unde încetează din viaţă.

După publicarea imaginilor în Playboy, numele scriitorului a revenit în centrul scandalurilor. Însă primii care s-au arătat nemulţumiţi nu au fost preoţii, ci chiar redacţia americană a revistei “Playboy”, care s-a arătat şi şocată de imaginile profanatoare.

Vicepreşedintele Playboy Enterprises, Teresa Henessi a declarat că ediţia portugheză a revistei a încălcat orice reguli a publicaţiei. Potrivit ei, Playboy Enterprises va rezelia contractul cu ediţia portugheză a revistei.

sursa: AntiMedia

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: