Prima pagină > Vremuri apocaliptice > Să fii avut Vanga şi Nostradamus dreptate? Coreea de Nord a atacat azi o insulă din Coreea de Sud cu focuri de artilerie

Să fii avut Vanga şi Nostradamus dreptate? Coreea de Nord a atacat azi o insulă din Coreea de Sud cu focuri de artilerie

Realitatea Tv relatează:

Cel puţin 200 de obuze de artilerie au lovit, marţi, insula sud-coreeană locuită Yeonpyeong şi au incendiat zeci de case. Un martor a declarat pentru un post sud-coreean de televiziune că 60-70 de case sunt în flăcări.

Phenianul a deschis focul la ora locală 14.34 (7.34 ora României), iar armata sud-coreeană a replicat cu 80 de runde de artilerie şi a ordonat decolarea unor avioane de luptă.

Preşedintele sud-coreean Lee Myung-Bak, care a convocat de urgenţă o reuniune a guvernului după incidentul armat de marţi cu Phenianul, a dat asigurări că administraţia sa ia măsuri pentru a evita ca un schimb de focuri să escaladeze într-un război, relatează CNN.

Armata sud-coreeană se află în alertă şi este pregătită pentru posibile noi incidente armate.

Imagini cu coloane de fum au fost transmise de posturile de televiziune, iar insula a rămas fără curent electric, dar nu este clar deocamdată ce a fost lovit.

Potrivit Euronews, armata sud-coreeană se află în alertă maximă, iar civilii de pe insula Yeonpyeong, aproximativ 1.300 ca număr, au fost evacuaţi în buncăre sau în şcoli, alţii alegând să se refugieze pe continent.

Incidentul intervine la câteva zile după ce un expert american a primit acces la un centru modern nord-coreean de îmbogăţire a uraniului. Recent, New York Times relata un episod petrecut în cursul acestei luni, în care autorităţile nord-coreene i-ar fi prezentat unui cercetător american, aflat în vizită în Coreea de Nord, o centrală nucleară construită în secret, destinată activităţilor de îmbogăţire a uraniului.

Mai mult, în luna august, Coreea de Nord a ameninţat că va riposta violent, drept urmare a exerciţiilor militare dintre Coreea de Sud şi Statelee Unite. „Reacţia militară a Republicii Democrate Populare Coreea va fi cea mai aspră pedeapsă văzută vreodată în lume”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei nord-coreene, într-un comunicat transmis de agenţia oficială de ştiri a ţării.

Legăturile dintre Corei s-au deteriorat semnificativ după scufundarea, la 26 martie, a unei nave sud-coreene, incident în care 46 de militari au murit. O anchetă internaţională a spus că nava a fost lovită de o torpilă nord-coreeană, însă Phenianul a negat orice implicare.

Comentariu ortodoxliber:

Acesta ar putea fi micul conflict de care vorbea analfabeta bulgară Vanga cand a proorocit că pe data de 11 septembrie va începe cel de-al treilea război mondial si asa cum stim majoritatea dintre noi Vanga a tinut calendarul vechi, iar mâine este 11 noiembrie.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: