Prima pagină > Sfinţii Părinţi > 26.12/08.01 Soborul Preasfintei Stăpânei noastre Născătoarei de Dumnezeu şi pomenirea Sf. Nicodim cel Sfinţit de la Tismana

26.12/08.01 Soborul Preasfintei Stăpânei noastre Născătoarei de Dumnezeu şi pomenirea Sf. Nicodim cel Sfinţit de la Tismana

Despre fuga în Egipt a Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu:

Fuga în Egipt

Fuga în Egipt

După ce Irod a dat poruncă să fie tăiaţi toţi pruncii din Betleem, îngerul Domnului s-a arătat în vis lui Iosif, zicând: „Scoală-te, ia Pruncul şi pe mama Lui şi fugi în Egipt”. Şi a fugit în Egipt Născătoarea de Dumnezeu cu Pruncul şi cu Iosif, pentru două pricini: întâi ca să se plinească ceea ce s-a zis prin proorocul: „Din Egipt am chemat pe Fiul Meu”; a doua, ca să se închidă gura ereticilor. Dacă Maica Domnului n-ar fi fugit cu Pruncul în Egipt şi ar fi fost prins Pruncul şi ucis, atunci s-ar fi împiedicat mântuirea oamenilor; iar dacă ar fi rămas în Palestina şi n-ar fi fost ucis de Irod, şi ar fi scăpat tocmai pentru ca să poată împlini mântuirea oamenilor, atunci mulţi ar fi socotit că a purtat o nălucă de trup şi nu trup adevărat, iar ereticii fără de Dumnezeu ar fi îndrăznit să zică: „Dacă ar fi purtat trup, ar fi fost ucis de sabie; dar dacă n-a fost ucis, înseamnă că nălucire este naşterea Lui”. Pentru aceasta a fugit în Egipt, ca sa sfarâme idolii de acolo şi să mântuiască toată lumea în vremea mântuitoarei Răstigniri şi învieri.

Tot în această zi şi pomenirea Sfântului Preacuviosului Părintelui nostru Nicodim, arhimandritul din lavra
Sfintei Mănăstiri Tismana.

Sf. Nicodim de la Tismana

Sf. Nicodim de la Tismana

Tot Sfântul şi Preacuviosul Părintele nostru Nicodim era de neam sloven, născut şi crescut în dreapta credinţă. După ce a primit sfântul şi îngerescul chip al călugăriei şi harul preoţiei, a pustnicit prin multe locuri, adunând la sine toată fapta cea bună prin iubire de osteneli şi alte petreceri îmbunătăţite.

Tot când a venit în părţile acestea ale Ţării Româneşti a trăit în multe trude şi osteneli sufleteşti şi a petrecut cu neîncetate rugăciuni prin munţii pământului acestuia. Sfântul Nicodim a zidit multe altare lui Dumnezeu, precum se istoriseşte până în ziua de azi. Mai întâi pe apa Motrului, apoi Mănăstirea de la Vodiţa, pe numele Sfântului Antonie cel Mare. Acolo a făcut chinovie de mulţi părinţi şi fraţi întru Hristos şi a vieţuit în acea mănăstire multă vreme, sfântul.

După aceea, prin descoperire dumnezeiască, a mers la locul ce se numeşte Tismana. Cu voia lui Dumnezeu, a zidit acolo, cu ale sale trude şi osteneli, altar dumnezeiesc şi locaş de viaţă de obşte. Mulţime mare de călugări s-a adunat acolo; iar Sfântul Nicodim vieţuia cu aceşti fraţi întru Hristos; le era chip şi pildă de fapte bune, şi-i povăţuia pe calea mântuirii. Şi luând sfântul de la Dumnezeu harul facerii de minuni şi putere asupra duhurilor celor necurate, multe şi nenumărate minuni a făcut cât a trăit în viaţă. A alungat demoni şi a tămăduit toată boala şi toată neputinţa. Se spune că şi în foc a intrat şi a ieşit nevătămat; focul nu s-a atins nici de haine, nici de părul capului său. A mai făcut şi alte minuni şi nespuse lucruri cu puterea lui Hristos. Şi aşa, ajungând cu sfinţenie până la adânci bătrâneţi, s-a mutat din viaţa aceasta vremelnică la viaţa cea cerească şi nepieritoare. Întru această lună în douăzeci şi şase de zile. Şi au fost îngropate cinstitele şi sfintele sale moaşte în sfânta şi dumnezeiasca sa mănăstire Tismana, unde se face slujba şi prăznuirea sa în toţi anii. Mormântul său stă întru pomenire până în ziua de azi, cu candela neadormită.

După ce Dumnezeu a preaslăvit moaştele sale cu mireasma dumnezeiască de bun miros, cu har izvorâtor de mir şi cu facere de minuni, au fost scoase din mormânt şi puse în raclă şi aşezate înăuntru cu cinste în sfânta biserică, aşa ca şi moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul în sfânta Mănăstire Bistriţa. După trecere de mulţi ani, un domn al ţării acesteia a vrut să ridice din Mănăstirea Tismana moaştele Sfântului Nicodim, să le ducă în Bucureşti, ca să fie acolo stătătoare. Dar n-a fost voia sfântului să se înstrăineze moaştele sale din locaşul său. Şi cu minune s-a făcut de a părăsit domnul acela gândul său şi lucrul cel neplăcut sfântului. Că îndată s-a arătat în vedenie unuia din călugări şi i-a poruncit să spună stareţului să-i ascundă moaştele şi numai un deget să ia de la mâna lui şi să-l oprească pentru evlavia credincioşilor. Sfântul Nicodim s-a arătat în acelaşi chip şi stareţului; i-a dat ca şi fratelui aceeaşi poruncă. Încredinţându-se dar stareţul, a luat un deget de la mâna sfântului şi mir de la moaştele sale.

Sf. Mănăstire Tismana. judeţul Gorj

Sf. Mănăstire Tismana, judeţul Gorj

Degetul şi sfântul mir, pus într-un vas de cositor, împreună cu o cruce de plumb ce o purta sfântul la gât, se află în sfânta mănăstire până în ziua de azi, ca odoare duhovniceşti cinstite şi de mult preţ. Din sfântul mir nimeni n-are voie să ia; se îngăduie să se sărute vasul şi se umplu toţi de nespusă mireasmă duhovnicească. Ascunzându-se dar în acest chip moaştele sfântului, de care se ştia numai din stareţ în stareţ şi unul din fraţii mănăstirii. Iar mai pe urma, din întâmplările vremilor celor cu multe robii, au rămas moaştele sfântului de tot tăinuite şi neştiute de nimeni până în ziua de azi. Poate că aşa a fost voia sfântului. Cele mai sus numite sfinte şi cinstite odoare sunt îndestulătoare pentru mângâierea părinţilor mănăstirii şi a celorlalţi locuitori creştini. Ele fac şi acum multe şi nenumărate minuni. Duhurile necurate din oameni se alungă cu chemarea numelui sfântului; vindecări de multe feluri de boli se dăruiesc celor ce năzuiesc şi aleargă cu credinţă la ajutorul sfântului; pământul şi ţara aceasta se păzeşte cu rugăciunile şi ajutorul Sfântului Nicodim de multe nevoi; iar sfânta şi dumnezeiasca Mănăstire Tismana, care ţine şi are comoară de mult preţ sfintele sale moaşte, este păzită şi apărată totdeauna, cu grabnica lui folosinţă, de multe bântuieli ale văzuţilor şi nevăzuţilor vrăjmaşi.

Racla cu sfintele moaste ale Sf. Nicodim de la Tismana

Racla cu sfintele moaste ale Sf. Nicodim de la Tismana

Reclame
 1. valentinmano
  09/01/2011 la 11:36

  ATAC CRIMINAL SIONIST IMPOTRIVA ROMANIEI, IAR BASESCU ESTE UNEALTA LOR

  Priviti zicerile lui BASESCU, iar daca priviti sunt aiasme SIONISTE:

  In Ziua Iertarii, ca evreu, intri in sinagoga si rostesti o ruga, singura ruga care te obliga sa ramai in picioare. Aceasta ruga scurta se repeta de trei ori: ea se numeste Kol Nidre. Ruga se refera la un acord pe care-l faci in clipa aceea cu Atotputernicul Dumnezeu, in sensul ca orice promisiune, declaratie sau juramant pe care-l vei face in urmatoarele 12 luni sa fie nul si neavenit. Juramantul nu va fi juramant; promisiunea nu va fi promisiune. Acestea nu vor avea nici o valoare. Cu atat mai mult, Talmudul reaminteste evreului ca ori de cate ori face o promisiune sau un juramant, sa nu uite ca legamantul facut sub Kol Nidre, de Ziua Iertarii, il scuteste de respectarea lor.

  Dar, pardon BASESCU si Boc si toata clasa politica, ne miruiesc cu aceste AIASME SATANISTE SIONISTE de 20 de ani, zilnic.

  Cat priveste PATRONATUL ROMAN este jaf national si fac afaceri pe banii nostri, ei sunt statul pe banii statului si nu pe banii lor si sunt beneficiari resurselor energetice naturale ale ROMANIEI.

  Daca priviti inainte de 1989 ROMANIA facea comert cu peste 80% din statele planetei si platise datoriile externe si mai avea de primit peste 12 miliarde de dolari de la state asiatice (Irak peste 3 miliarde de dolari) si africane, dar unde sunt acum si mai mult avea peste 2 miliarde de dolari in Romania care au fost jefuiti prin BANCOREX de intreaga clasa politica si Mugur Isarescu si militari si agenti KGb si GRU sovietic- VITALIE USTROI, vezi cazul ARO si RA LOCATO si firma Valeologia, asa cum a facut STALIN in Rusia, cand a venit la putere.

  Romania primea pentrol in schimbul datoriei de 3 miliarde de dolari de la IRAK.
  Romania avea fabrica de tractoare in Iran si vindea tractoare in toata lumea din tara si din Iran si romanii aveau bani si devenise o tara creditaore la fel ca si FMI.
  Romania primea petrol din LIBIA care are cea mai bogata rezerva de petrol din AFRICA.

  Identificarea la mijlocul anilor 1980, a unui câmp major de petrol în Libia, bazinul Murzuk, este doar una dintre numeroasele realizări ale Rompetrol Explorare & Productie.

  Si pardon, cine se ocupa de petrolul romanec din Libia si resursele energetice naturale ale Romaniei?

  Rompetrol Upstream coordonează activităţile de foraj, serviciile de sondă şi pe cele de explorare şi producţie (E&P, Drilling si Well Services-Petros) ale grupului Rompetrol în România şi la nivel internaţional.
  Ariile de interes şi activitate se concentrează pe ţărmul Marii Negre (resursele din marea Neagra cedate de STOLOJAN si Basescu in 1992, dar priviti si ARLO SLATINA si UPETROM PLOIESTI- PARDON EI SUNT STATUL si noi trebuie sa fim ucisi) şi al Mării Caspice, în Orientul Mijlociu şi în Africa de Nord.

  Romania in 1989 avea industrie si economie si toti cetatenii ei (22 MILIOANE DE ROMANI) aveau serviciu, salariu, casa, familie, si identitate, iar dupa 1989 avem: PRIVATIZARE, RESTRUCTRURARE SI DISPONIBILIZARE arme sioniste sataniste impuse dupa 1989 pentru scoaterea ROMANIEI LA VANZARE si distrugerea industriei si economiei si exterminarea poporului roman si inlocuirea lui cu cetateni straini adusi la studii gratuite in Romania pe banii romanilor pentru ca sa execute ordine externe pentru distrugerea Romaniei.

  Romani dupa 1989 au devenit someri, fara salariu, casa, fara familie, pensie, medicamente si fara identitate.

  China dadea credite ROMANIEI cu 1 dolar dobanda si CEAUSESCU credita URSS si primea 2 dolari dobanda.

  Priviti CRIZA, adica CEACEALMAUA SIONISTA STANISTA PLANETRA impusa de B`nai B`rith din America, adica B`nai B`rith cei care conduc ONU, NATO, GRU SOVIETIC, CIA, MOSSAD si toata media internationala, propaganda lor si se aplica in toate tarile unde la conducerea lor se afla CASE REGALE si guverne conduse de ei, precum Romania si daca priviti ultimele proteste de strada in toate aceste tari s-au facut in urma: cresteri varstei de pensionare, cresterea taxelor scolare si reducerea salariilor si pensiilor si altele.

  Si, acum priviti CHINA (se pisa pe AMERICA IMPERIALISTA), IRAN, COREEA DE NORD, CUBA si alte tari din America de NORN nu este CRIZA si mai mult se doreste inceperea unui al III lea razboi mondial impotriva CHINEI si aliatilor lor, pentru ca nu se supun ordinelor de la B`nai B`rith.

  De asemena, trebuie sa inceapa al III lea RAZBOI MONDIAL, pentru ca evreii care au jefuit EUROPA de Est sa ramana cu tot ce au furat si jefuit in ultimi 20 de ani din aceasta zona a planetei, iar SLUGILE LOR SA RAMANA LA PUTERE SA POATA JEFUI SI DISTRUGE in continuare asa, cum zice Perez:

  Shimon Peres: Israel cumpără România

  China cu industria si economie controlata de stat (asa cum era Romania inainte de 1989 si fara datorii la FMI)are o productie ibdustriala care acopera 25 % din productia planetei si America numai 16% si japonia 7% si despre ce vorbim?

  Este CRIZA, cum zice B`nai B`rith si Basescu, dar pentru reducerea fiintelor umane de pe fata pamantului, pentru ca daca priviti programele guvernamentale si firmele particulare ale intregi clase politice sunt STATUL si pentru ei sunt bani, iar pentru Romani nu sunt bani si trebuie ucisi: MARUL, CORNUL SI LAPTELE, RABLA, REABILITAREA BLOCURILOR, CASA VERDE si altele (va rog sa verificati inainte de a continua sa scrieti, sa vedeti cu ochii dumneavoastra ce inseamna CASA VERDE SI toate cele si la cine se duc banii)

  Mai mult, este CRIZA, dar facem credite la FMI si platim corporatiile evreiesti in ROMANIA: BECHTEL peste 3 miliarde de euro, Renault peste 28 de milioane de euro, Ford peste 360 de milioane de euro, EADS 271 milioane de euro anual, 360 de milioane de euro anual pentru militari romani care participa la jefuirea planetei de catre sionisti-sataniosti (in Irak a furat toata rezerva de AUR peste 2000 de TONE si petrolul si romani cu paguba si morti), despre ce trebuie sa mai vorbim ca sa ne trezim?

  Si, doresc sa revin la REGELE MIHAI membru al B`nai B`rith al celei mai cumplite organizatii criminale sioniste care a fost promovat foarte mult in ultimele zile ale anului 2010, de redactori de TV pentru a fi readus la putere pentru a pune CAPACUL pe tot jaful si distrugerea ROMANIEI in ultimi 20 de ani si pentru ca UDREA, BOC si alti sa ramna la GUVERNARE sub protectia CASEI REGALE CRIMINALE SI TERORISTE, atat CASA REGALA cat si intreaga clasa politica sunt CRIMINALI si asasini ai fiintelor din ROMANIA.

  TRAIASCA ROMANIA MARE SI UNITA

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: