Prima pagină > Ereticii zilelor noastre, Expansiunea evreiască, Vremuri apocaliptice > Facebook face comerţ cu datele utilizatorilor. DE ASTA A ŞI FOST ÎNFIINŢAT…

Facebook face comerţ cu datele utilizatorilor. DE ASTA A ŞI FOST ÎNFIINŢAT…

 

Facebook ar putea vinde datele personale

Facebook ar putea vinde datele personale

Adresa de acasa si numarul de telefon fac acum parte din informatiile pe care dezvoltatorii de aplicatii pentru Facebook le vor primi, prin intermediul sistemul de logare folosit de reteaua de socializare.

Noua regula introdusa de cei de la Facebook permite si site-urilor pe care te inregistrezi folosind Facebook ID sa acceseze o parte din informatiile tale personale, potrivit PC World.

Cand informatiile personale devin publice

De fiecare data cand accesezi o aplicatie din Facebook, asa cum este Farmville, spre exemplu, apare o fereastra pop-up care iti arata detaliile din profil pe care aplicatia vrea sa le acceseze.

Incepand de vineri, dezvoltatorii de aplicatii pot cere si adresa si telefonul mobil. Aceeasi fereastra pop-up apare si cand vrei sa te loghezi pe un site care foloseste Facebook ID, asa cum este smartbuy.ro.

Intr-un post publicat pe blogul oficial al Facebook, se arata ca este nevoie de acordul userului pentru ca aceste informatii sa fie accesate.

Problema este ca se ofera doua optiuni: fie dai aceste informatii, fie nu poti folosi produsul sau serviciul pe care ai dorit sa-l accesezi.

„Pe Facebook, utilizatorul controleaza absolut toate informatiile pe care le publica, el decide cui si cand impartaseste aceste informatii.

Dezvoltatorii de aplicatii pot cere acum permisiunea de a accesa informatii privind numarul de telefon si adresa, pentru a face aplicatiile mai utile si mai eficiente”, se arata intr-o declaratie oficiala a Facebook.

Marea intrebare este daca decizia Facebook de a oferi aceste informatii va rezulta in brese de securitate.

Potrivit firmei de securitate Sophos, citate de PC Magazine, raspunsul ar fi unul afirmativ.

Schimbarile recente deschid calea catre cresterea numarului de furturi de identitate sau de spam-uri, prin SMS.

Ce poti face?

Daca te sperie gandul ca vei ceda numarul de mobil si adresa, primul lucru pe care ar trebui sa-l faci este sa verifici daca ti-ai completat aceste date.

Intra in pagina de profil, selecteaza „contact information” de pe coloana din stanga. Acolo iti vei putea edita aceste date asa cum consideri de cuviinta.

In ultimul timp, Facebook incepuse sa-si refaca din credibilitate in fata userilor, oferindu-le mai multe instrumente, printre care cel de exportare a datelor si panoul de control al informatiilor de confidentialitate.

Noile optiuni sunt, in acest context, un pas inapoi. Decizia Facebook de a face schimbarile intr-o zi de vineri ridica un alt semn de intrebare.

Pentru ca, de regula, in weekend intra mai putini useri pe Facebook, aceste modificari ar fi putut trece neobservate.

Reclame
 1. andrei
  22/01/2011 la 11:34

  ortodoxliber te rog da-mi un feedback pe adresa mea de eMail pt ca vreau sa te intreb ceva.
  Doamne ajuta.

  • 22/01/2011 la 16:18

   am trimis un mail la adresa indicata de tine.
   Doamne ajută!

 2. Greta
  07/01/2012 la 21:22

  nu stiu de ce, insa stiam ca facebook este un program de spiuare …asa ca adresa mea este una incompleta si niciodata cu numar de telefon

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: