Moartea vine cu ajutorul F.M.I.

Istoria omenirii, din ultimele trei secole, a consemnat organizarea şi finanţarea revoluţiilor din Franţa, cele de la 1848, cea din Rusia din 1917, cele din 1989 şi cele de la începutul anului 2011. Cauzele lor au fost diferite, dar finanţatorii sunt aceiaşi. După ce în 22 decembrie 1989 a reuşit scenariul cu prima revoluţie transmisă în direct la televiziune pe întreg mapamondul, acum în primele luni din anul 2011 telespectatorii din întreaga lume au ocazia să vadă pe micile ecrane revoluţia iasomiei care a început în Tunisia şi se extinde în Egipt, Algeria şi alte ţări arabe. Din cauza sărăciei şi foametei, populaţia din ţările arabe a ieşit în stradă şi a înlăturat de la putere regimurile corupte şi pe preşedinţii octogenari care nu mai pot fi controlaţi de forţele oculte. Preşedinţii acestor ţări alungaţi prin forţa străzii, la fel ca şi cei din fostele ţări socialiste, indiferent de faptele lor, nu au fost executaţi.

A existat o singură excepţie: Preşedintele României, Nicolae Ceauşescu care împreună cu soţia sa Elena au fost ucişi ca nişte animale în Sfânta zi de Crăciun a anului 1989. S-a lovit cu premeditare în Poporul Român, un popor creştin şi în Biserica Ortodoxă Română. Asasinii alogeni ai cuplului Ceauşescu, împreună cu stăpânii şi finanţatorii lor din străinătate, au început de la sfârşitul anului 1989 şi continuă să îndeplinească etapele unui program secret care vizează următoarele obiective: Holocaustul împotriva Adevăratului Popor Ales, a Poporului Român, urmaş al Poporului Primordial în Dacia Mare; ştergerea României de pe harta lumii; jefuirea avuţiei naţionale şi transformarea ţării într-o colonie; realizarea proiectului „Israel în România”. După 1989, în primii 15 ani, exterminatorii, asasinii politici împreună cu asasinii economici, au acţionat şi au reuşit să lichideze legal (în spatele multor legi) marea majoritate a ramurilor economiei naţionale şi sistemul bancar românesc. În paralel au dat puternice lovituri în Armată, Învăţământ, Sănătate, Biserică, Cultură şi Familie. Exterminatorii au fost sprijiniţi de partidele politice care s-au aflat la putere în perioada 1990-2011. Acţiunile anti-tot ce-i românesc ale asasinilor politici şi asasinilor economici au fost „acoperite” de manipulările prin mass-media, în special prin televiziune. Exterminatorii străini şi autohtoni au aplicat diabolic politica de dezbinare a românilor. În ultimii şase ani, în Regimul Băsescu-Isărescu-Tăriceanu-Boc, exterminatorii şi-au motivat acţiunile de lichidare a Poporului Român prin acordurile cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, precum şi pe condiţionalităţile din numeroasele scrisori de intenţie trimise la stăpânii străini. Scrisorile de intenţie către F.M.I. sunt scrise de către komisarii străini şi semnate apoi de guvernatorul alogen al Băncii Naţionale a României şi de către reprezentanţii guvernului care şi-a însuşit textul fără comentarii. După numeroasele vizite de lucru şi indicaţii date, la adresa komisarilor şi şefilor acestora de la F.M.I. şi Banca Mondială (B.M.) sunt evidente următoarele constatări:

1.Obiectivele principale urmărite sunt: Holocaustul împotriva Poporului Român, Adevăratul Popor Ales de Bunul Dumnezeu, Poporul Primordial care nu l-a răstignit pe Fiul Domnului, IIsus Hristos; lichidarea României ca stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil; jefuirea bogăţiilor naturale şi a averii Poporului Român; susţinerea şi grăbirea realizării proiectului „Israel în România”, adică „mutarea” acestui stat din Orientul Apropiat în Grădina Maicii Domnului. Pentru materializarea acestui proiect diabolic au fost stimulaţi şi ajutaţi financiar peste 1 milion de evrei din întreaga lume, mai ales din Israel, să obţină cetăţenia română şi proprietăţi în România, în mare taină, în ultimii 21 de ani.
2. Ei se cred tutorii Poporului Român şi se comportă ca un supra-guvern al României care ordonă papagalilor şi popândăilor politici din guvern şi din Parlament ce trebuie să facă, până când şi la ce termene, împotriva a tot ce-i românesc.
3.Ei atacă tradiţiile şi elementele fundamentale ale identităţii noastre naţionale, fiind interesaţi de ascunderea şi falsificarea adevăratei istorii a Poporului Român, Poporul Primordial, care a dat umanităţii cea mai veche civilizaţie. Strămoşii noştri, pelasgii şi geto-dacii au fost civilizatorii Europei. Poporul Român este „singurul moştenitor legitim al acestei patrii”, care este leagănul civilizaţiei europene, a susţinut cu numeroase dovezi Nicolae Densuşianu în cartea „Dacia preistorică”.
4.Au acţionat şi au reuşit să-i dezbine pe români, prin politica de învrăjbire pe care o promovează, să-i sărăcească, să-i înfometeze, să-i umilească, să-i alunge din ţară şi să-i omoare cu zile.
5.Ei îi dispreţuiesc şi îi urăsc pe români, urmaşi ai pelasgilor-geto-dacilor, care sunt strămoşii popoarelor europene. Puţini români ştiu că numele Germaniei-Deutschland înseamnă Ţara dacilor. Popoarele europene recunosc că se trag din geto-daci, iar limbile lor din limba strămoşilor noştri.
6.Ei acţionează împotriva cunoaşterii adevăratei Istorii a Poporului Român şi susţin anti-românismul care este o crimă contra Naţiunii Române !
7.Ei atacă Învăţământul, Biserica Ortodoxă Română, Familia, satul românesc şi tradiţiile multimilenare.
8.Au creat o prăpastie mare între ţara reală şi aşa-zisa clasa politică.
9.Sunt preocupaţi să-i înrobească pe români cărora, împreună cu Regimul Băsescu-Isărescu-Boc, le oferă mult circ şi tot mai puţină pâine, precum şi alimente tot mai scumpe.

10. Au un program cu etape anunţate până în anul 2015 (deocamdată) care vizează exterminarea Adevăratului Popor Ales, a urmaşilor geto-dacilor în Dacia Edenică, adică a Poporului Român.
11. Ei nu lucrează şi nu acţionează singuri, ci împreună cu asasinii politici şi asasinii economici autohtoni, cei mai mulţi sunt alogeni plasaţi în funcţii de conducere în România. La aceştia se adaugă cozile de topor româneşti. Se ştie că „toporul fără coadă nu doboară pădurea !”.
12.Condiţionalităţile impuse Poporului Român prin Regimul Băsescu-Isărescu-Boc sunt de o duritate fără precedent ! De ce oare? Evident, ele susţin Holocaustul împotriva Poporului Român !
13.Ei au impus şi dirijat marile privatizări, lichidarea locurilor de muncă, tăierile din salarii şi pensii şi s-au implicat în jefuirea bogăţiilor naturale ale Poporului Român.
14.Politica lor, împreună cu Regimul Băsescu-Isărescu-Boc, este aistorică, aşa cum o numea Pamfil Şeicaru, adică este împotriva învăţămintelor istoriei.
15.Ei au pus la cale şi acţionează diabolic pentru deposedarea românilor de teritoriul lor naţional şi depopularea României.
16.Ei încalcă, împreună cu Regimul Băsescu-Isărescu-Boc, legea supremă a vieţii pe Pământ dată de Bunul Dumnezeu, adică legea iubirii între toţi oamenii.

Istoria se repetă, pentru că stăpânii finanţelor au rămas aceiaşi. În ziarul „Timpul” din 23 mai 1882, genialul Mihai Eminescu a scris: ”Peste tot aceeaşi idee: să dau străinilor ce-mi cer, cât pentru români, puţin îmi pasă !”. Această idee au avut-o toate guvernele post-decembriste şi preşedinţii Iliescu, Constantinescu şi Băsescu.

În nicio ţară din lume care a luat împrumuturi de la F.M.I. şi Banca Mondială nu s-a trecut la Holocaust împotriva populaţiei şi nici la distrugerea economiei naţionale. Singura excepţie este România în timpul Regimului Băsescu. Până acum au rămas fără răspuns, cel puţin următoarele întrebări:

1.Cine şi de ce a recurs la împrumuturi de la băncile străine şi la dobânzi uriaşe ?
2.De ce Regimurile Iliescu, Constantinescu, Iliescu şi Băsescu, precum şi partidele politice care au fost la guvernare nu au solicitat Poporului Român aprobarea prin Referendum Naţional pentru uriaşele împrumuturi externe ?
3.Care a fost destinaţia, respectiv pe ce s-au cheltuit cele peste 150 miliarde euro împrumutate de la băncile străine ?
4. Câte miliarde euro, reprezentând dobânzi, a plătit şi mai are de plătit Poporul Român şi la care bănci ?
5.Din ce resurse şi în cât timp vor fi rambursate creditele externe de peste 150 miliarde euro ? S-a negociat sau este programată cedarea unei provincii româneşti în contul datoriilor externe ? Care anume ?
6.De ce regimurile post-decembriste nu au luat împrumuturi externe de la Republica Populară Chineză, fără condiţionalităţi şi la dobânzi mult mai mici ? Se ştie că marele Popor Chinez, prieten sincer al Poporului Român, are cele mai mari rezerve valutare din lume şi a împrumutat U.S.A. , ţări din Uniunea Europeană şi din alte părţi ale lumii.

7.De ce tace şi nu acţionează Avocatul Poporului în timp ce se desfăşoară Holocaustul împotriva românilor ?
8.Cu ce scop au acţionat komisarii F.M.I. şi Băncii Mondiale pentru desprinderea Poporului Român de averea şi proprietatea sa?
9.De ce Guvernul Boc V ( P.D.L., U.D.M.R., U.N.P.R. şi deputaţii minorităţilor naţionale) este guvernul F.M.I. împotriva Poporului Român şi al României ?
10.De ce Regimul Băsescu-Isărescu-Boc ia în fiecare lună împrumuturi de la băncile străine (altele decât F.M.I. şi B.M.) de 1-2 miliarde euro şi pe ce le cheltuieşte ?
Faptul că Holocaustul împotriva Poporului Român este desfăşurat cu sprijinul direct al F.M.I. şi B.M. este confirmat de recenta scrisoare de intenţie aprobată de Guvernul Boc V şi agreată de preşedintele Băsescu şi guvernatorul alogen Isărescu. Se ştie că România a renunţat la ultima tranşă de 1 miliard euro din împrumutul de la F.M.I., iar un nou acord se va încheia de la 1 mai a.c. Deci, fără să primească efectiv împrumuturi de la F.M.I. şi B.M., Regimul Băsescu-Isărescu-Boc s-a angajat, fără acordul Poporului Român, să îndeplinească următoarele porunci primite de la komisarii străini: să privatizeze hidrocentralele şi Centrala Nucleară de la Cernavodă, Poşta Română, Romgaz, Transgaz, C.E.C. Bank, Metrorex, Oltchim, C.F.R. şi Tarom; să închidă termocentralele; să scumpească gazele naturale cu 20-30% şi biletele de călătorie la transportul în comun şi pe calea ferată cu 30-40%; să elimine subvenţiile la încălzire; să închidă 200 spitale şi încă 2.000 de şcoli româneşti, precum şi judecătorii şi parchete din multe oraşe; să desfiinţeze încă 5.700 de paturi din spitale, după alte 5.000 de paturi lichidate în anul trecut; să disponibilizeze cel puţin 150.000 bugetari; să alunge din ţară medicii de familie; să limiteze la 20 numărul de consultaţii zilnice la un medic şi numărul de reţete eliberate; să taie din medicamentele gratuite şi compensate; să închidă combinatele miniere din Oltenia şi minele de cărbuni din Valea Jiului; să concesioneze zăcămintele de sare; să lichideze 7.000 km de cale ferată, iar şinele să fie trimise la topit în străinătate, la fel ca şi zecile de mii de vagoane de marfă, miile de vagoane de călători şi sutele de locomotive. Regimul Băsescu-Isărescu-Boc a rugat în genunchi conducerea F.M.I. să aprobe aceste noi etape în Holocaustul împotriva Poporului Român, acasă în Dacia Edenică. Din aceste angajamente ale Regimului Băsescu-Isărescu-Boc se vede cu “ochiul liber” politica anti-românească şi Holocaustul împotriva Poporului Român ! Moartea vine cu F.M.I. şi B.M. ! S-a ajuns ca F.M.I. să decidă cum, câţi şi cât să trăiască românii în România ! Acest adevăr este confirmat de reacţia zecilor de mii de cetăţeni care au protestat în numeroase localităţi (Babadag, Agnita, Ţăndărei, Vulcan, Sărmaş, Câmpia-Turzii, Iveşti, Târgu-Mureş, Negreşti, Iaşi, Bucureşti şi altele ) împotriva închiderii sau a comasării a 200 de spitale. Argumentele Guvernului Boc V şi ale ministrului jurist al Sănătăţii din partea U.D.M.R. pentru închiderea spitalelor şi lichidarea a încă 5.700 de paturi din spitale sunt lipsite de logică, de omenie şi de bun-simţ.

După ce regimurile post-decembriste au adus România pe ultimul loc în Europa în privinţa sănătaţii populaţiei şi a speranţei de viaţă, komisarii F.M.I. şi Regimul Băsescu-Boc au decis să închidă 200 de spitale, să lichideze peste 10.000 de paturi din spitale, să alunge mii de medici şi asistente medicale din ţară. Este evident că se desfăşoară un genocid împotriva românilor de toate vârstele, dar mai ales împotriva bătrânilor, care sunt omorâţi cu zile. Guvernul Boc V susţine că nu are bani pentru spitale şi medicamente. Dar acelaşi guvern are miliarde de euro pentru săli de sport, patinoare, ştranduri, gondole şi, mai nou, parcuri în sate şi comune. Acţiunile de protest şi listele cu semnături ale zecilor de mii de cetăţeni nemulţumiţi de închiderea spitalelor nu îi sensibilizează pe asasinii politici aflaţi la guvernare. Merită amintite câteva versuri scrise de George Coşbuc din poezia “Decebal către popor”:

“Cei ce se luptă murmurând,
De s-ar lupta şi-n primul rând,
Ei tot atât de buni ne par
Ca orişicare laş fugar !
Murmurul, azi şi orişicînd,
E plînset în zadar !”

Modalitatea sigură şi eficientă de blocare a închiderii spitalelor, şcolilor, minelor, judecătoriilor etc. o constituie organizarea rapidă a unor referendumuri locale. Din iniţiativa primarilor, preşedinţilor de Consilii judeţene sau consilierilor locali, în şedinţă de îndată, să se hotărască organizarea de referendumuri locale în luna martie a.c. Locuitorii vor decide prin vot dacă se închide sau nu spitalul, şcoala sau mina, iar guvernanţii sunt obligaţi să ţină seama de voinţa exprimată în mod democratic de cetăţeni la referendum. Prin referendumuri locale poate şi trebuie stopat genocidul împotriva românilor.

Pentru exterminarea rapidă a peste 10 milioane de români, asasinii străini şi autohtoni au recurs, în ultimii 21 de ani, la otrăvirea întregii populaţii cu aditivi alimentari cancerigeni, iar în ultimii ani la otrăvirea suplimentară a peste 1 milion de tineri cu droguri şi, recent, cu produsele etnobotanice sau substanţe psihotrope, care sunt interzise în celelalte ţări din Uniunea Europeană. Cu toate că în multe municipii s-a interzis comercializarea acestor otrăvuri, Guvernul Boc V amână să-şi angajeze răspunderea în Parlament sau să dea o ordonanţă de urgenţă pe tema interzicerii produselor etnobotanice pe teritoriul României şi aplicarea unor pedepse mari pentru traficanţi, comercianţi şi consumatori. În loc să rezolve problema, Guvernul Boc V, în şedinţa din 16 februarie a.c., a decis să ţină… moartea sub control, adică să monitorizeze moartea tinerilor. Regimul Băsescu-Isărescu-Boc şi-a însuşit şi aplică deviza anti-liberală de lichidare “prin noi înşine !”

În timp ce se desfăşoară Holocaustul împotriva Poporului Român au dispărut, în mod suspect, organizaţiile civice şi cele care zic că apară drepturile omului. În Parlament, partidele politice din Opoziţie nu introduc o moţiune de cenzură pe tema Holocaustului împotriva românilor. De ce ? Este interzisă şi de către cine ? Europarlamentarii români ar trebui să iniţieze o rezoluţie a Parlamentului European prin care să fie condamnat şi interzis Holocaustul în Europa, mai ales împotriva Poporului Român, Adevăratul Popor Ales de Bunul Dumnezeu.

Guvernul Boc v-a anulat democraţia şi a impus dictatura în numele F.M.I. La comandă externă şi cu scopul de a “arde” etapele Holocaustului împotriva Poporului Român, preşedintele Băsescu se preocupă de înlocuirea premierului Emil Boc cu un alogen agreat de F.M.I. şi Banca Mondială. La bursa zvonurilor apar numai candidaţi alogeni. Se ştie că, păpuşarul este F.M.I. Schimbarea păpuşilor din Guvernul României şi continuarea spectacolului macabru nu are niciun efect benefic asupra Poporului Român şi a datoriei externe de peste 150 miliarde euro. O soluţie o constituie un Referendum Naţional pe tema împrumuturilor de la F.M.I. sau din partea Chinei.

Anunţarea viitorului premier alogen a fost amânată după congresul al XIV-lea al U.D.M.R. de la Oradea, din 26-27 februarie a.c. La congresul acestei organizaţii anti-româneşti, care acţionează de 21 de ani pentru autonomia teritorială a Ardealului, se vor duce, vor face plecăciuni şi îşi vor lua angajamente, împotriva Poporului Român, a Statului Naţional Unitar Român şi a Limbii Române, preşedinţii Traian Băsescu, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin. Niciunul dintre ei nu are curajul să intre în sala congresului în mână cu drapelul României şi nici să ceară ca lucrările să se desfăşoare în limba română, iar pentru necunoscătorii limbii oficiale din România să fie asigurate căşti.

Somnul Naţiunii Române, din ultimii 21 de ani, a născut monştri şi exterminatori, asasini politici şi asasini economici, autohtoni şi străini. Împotriva străbunicilor şi bunicilor asasinilor politici şi asasinilor economici de azi, genialul Mihai Eminescu a scris următorul blestem în poezia “Doina” :

“Cine-au îndrăgit străinii,
Mînca-i-ar inima cîinii,
Mînca-i-ar casa pustia
Şi neamul nemernicia !”

Dr. Gheorghe Funar

sursa: NapocaNews.ro

 

Vizionaţi dezastrul produs de FMI in Argentina în anii 2000:

VIDEO cu subtitrare – Colapsul economic din Argentina realizat de FMI – Seamană cumva cu situaţia din România

PublicitateÎnfiinţări şi modificări firme la cele mai mici preţuri de pe piaţă

 1. dan radovici
  07/03/2011 la 10:17

  Reauavointa a romanilor de astazi

  Partea I

  Persistenta cu care neamul acesta crestin prefera compromisul, fata de gravele probleme in care e impotmolita astazi traiectoria normala a destinului romanesc, o datoram,pe de o parte, nescuzabilei noastre neglijente iar,pe de alta parte, drumului gresit pe care ne-am lasat tarati.Cat de expert e acest diavol de a reusit sa imprime asemenea tacere de mormant unui neam altadata curat si incarcat de darurile vietii?Prin lipsa marturisirii,diavolul ne baga in pamant de vii. Configuratia noastra spirituala ,reteta sufletului roman si crestin,care este de o insemnatate vitala, nu suporta si nici nu va suporta modificari, niciodata!.Am ratacit prea departe! De ce am ajuns sa producem astazi numai asemenea fructe strambe si uscate de la politicieni la oamenii de rand? Fiindca motoarele spirituale ale societatii nu le mai alimentam azi din combustibilul lor autentic , de aceea au ajuns sa scoata fum si ,se vor opri definitiv.Fiindca, prin acest surogat de falsa traire amestecata cu duhurile vremii, care numai crestina nu mai putem spune ca mai e,pe care o facem de capul nostru, sau dupa ureche,isi face simtite efectele nefaste. Cum sa nu ne atinga dezastrul, cand noi dezamagim fara limita, cand stim din stramosi care ne-a fost si ne e de fapt Calea, Adevarul si Viata ?Cum sa defilam cu asemenea malformatii sufletesti cand noi avem ca piatra de temelie cea mai sanatoasa lege? Noi, care avem datoria pastrarii trainiciei acestei Legi crestine in fata tuturor celorlalte neamuri care i-au pierdut de mult insemnatatea si au alergat dupa agonisirea celor lumesti, noi tocmai acum dezarmam?Si ei stiu bine ca tocmai asta ne-a tinut pana acum ,miracolul prin care am rezistat , in rascrucea tuturor furtunilor Europei.Asta nu e cea mai grava tradare fata de semenii nostrii din alte generatii si fata de Dumnezeu?Nu numai ca astazi nu mai are din ce sa ne iesa formula salvarii, dar sa vede clar cauza dezastrului, si de care fel sunt ingerii pe care i-am lasat sa ne inspire!Nu prin acceptul nostru ni s-a corcit aceasta Noua Creatie legislativa a dragostei si omeniei cu atatea influente straine?Noi trebuie sa ne identificam prin ceea ce avem mai sfant ,nu prin gunoiaiele aduse de ei!Cum l-a mustrat Stapanul din Evanghelie pe cel care si-a ingropat talantul, cand el avea de fapt porunca sa-l inmulteasca si sa aduca roada?:” Sluga nevrednica si vicleana!” Promovam tacand murdaria homosexualitatii ,a drogurilor etnobotanice, a uriasului numar de avorturi si mai umblam dupa iertare!?Dumnezeu e absolut si asa si trebuie marturisit,in strada,pana la sange, nu prin atipeli sau interpretari aproximative!E Foc ,si asa trebuie sa fim si noi! Preotii si calugarii la asta s-au si angajat, ca avocatii lui Dumnezeu pe pamant: sa lupte si sa marturiseasca cu tarie barbateasca Legea lui Hristos, pana la sange, iar norodul sa-i asculte si sa-i urmeze.De aceea li s-a si incredintat harul preotiei ,harul iertarii pacatelor, ca sa pregateasca lumea de invierea din patimile omenesti. Apai, sa facem exact ce ni se cere si ce suntem de fapt datori sa facem ,nu sa lasam pe altii sa faca ce vor cu noi!Noi astazi,intr-o majoritate covarsitoare ,mai mult ne maimutarim dupa cum ni se serveste masonic si facem balet cu Comunitatea Europeana!Ne-am vandut sufletul pentru a gusta din dulcegariile lumii lor stricate, exact ca fiul risipitor, care si-a cheltuit intreaga avere pe placeri. Intreaga noastra suflare ar trebui sa participe astazi la un program spiritual obligatoriu, pentru fiecare obraz de roman credincios, de adanca iertare si spalare a acestei mari rusini! Toate-s vechi si lacomia lor vicleana va ramane intotdeauna neschimbata!Ei nu pot avansa altfel decat marindu-ne spartura in zidul daramat al necredintei noastre , care, de fapt e tradare, fiindca ,daca vom arata la timp acea credinta, Dumnezeu isi tine promisiunea fata de crestini!Asa traia neamul acesta pe vremea Sfantului Stefan Cel Mare cand veneau dusmanii : dansau turceste cum facem noi astazi, sau tineau cate trei zile de post si rugaciune? Cata densitate de credinta si viata plina de devotament aveau oamenii acelor vremuri de se bateau cu dusmanul si biruiau in proportie chiar de 1 la 10 dusmani,comparativ cu noi, mladite ale aceluiasi neam ,dar cu simtul datoriei atrofiat? Avem o multitudine de programe la televizor pe care le savuram ,in inexplicabila noastra veselie ,intr-o atmosfera ce aduce cat mai aproape a parastas. Oare al cui? Asa cum functioneaza legea gravitatiei care trimite la pamant toate corpurile grele, tot asa functionea si legea absentei de la datoriile sufletesti daca le desprindem de suportul lor spiritual.Prin necredinta ne provocam avortul propriului suflet si ne miram de ce abia mai palpaie viata in noi!

  Identific doua sparturi ce justifica consecintele acestei realitati, si anume:

  1A.Cauzele externe ,adica acolo unde ni s-a negociat soarta peste capetele noastre

  Aici ma refer la ingaduintele noastre, de oameni ce s-au lasat inselati(!),acordate prin vot actiunilor de tradare ale tuturor guvernelor ,de la Revolutie pana acum , in care ni s-a aratat ca acestea au fost savarsite numai la comanda fortelor ostile intereselor romanesti!Au mizat desigur si pe indolenta noastra si,uite ca le-a iesit totul!N-au ratat nimc pana acum! Toti si-au dat doctoratul in tradare! Cu astia ce mai putem face?Cand un copac apuca de creste asa de stramb , nu-l mai indrepti nici la abricht sau ramane doar bun de foc.

  1B. Cauzele personale la nivel de comuniune,la fel de grave ca si primele

  Adica, aportul nostru la aceasta realitate de astazi l-am facut prin cultivarea tuturor patimilor personale la care ne-am dat acceptul neconditionat, ca martori la implementarea tuturor etapelor acestui program distructiv, tacand rusinos prin absenta oricarei riposte.

  “Cand un popor capata constiinta de sine,inceteaza a mai fi popor si devine natiune. Tot asa si invers:daca natiunea isi pierde constiinta de sine prin absenta valorilor, devine o gloata manevrabila .Dumnezeu nu poate fi marturisit decat prin intermediul natiei in care te legitimezi si te identifici ca facand parte.Deci ,eu sunt dator lui Dumnezeu numai in natia mea.Ori ,cum natia este cel mai important cerc colectiv in care traieste omul in istorie, eu nu am decat un tribut de platit in viata,fata de Dumnezeu ,prin natie.Dumnezeu a facut neamuri,toate cu o singura datorie, de a realiza legea fireasca pe care a pus-o in ele.”(Nae Ionescu)Neamul care inceteaza de a mai face fructele care este dator sa le dea, se arunca in foc,dupa exemplul smochinului neroditor din Evanghelie. Pana acum am pierdut aproape tot prin abandon, adica am acceptat sa ni se ia totul de sub nas cu cantece de leagan.Si,cu siguranta ca nu se vor opri aici,ci or sa ne ia in final si Biserica tot la fel, daca nu vom arata nici o dispozitie de riposta sau de aparare!Macar de am fi incercat ceva ,tot ar fi fost ceva diferit de” 0”.Macar un strigat, sau ,macar o amintire mareata .Cum suntem incurajati prin Evanghelie ?:”In lume necazuri veti avea ,dar indraznit:Eu am biruit lumea!” .Da, dar pentru asta trebuie sa ramanem conectati acolo sus !Nu ne e permis sa amestecam curatenia cu murdaria fara asumarea unor riscuri majore caci,oamenii sanatosi la cap nu fac asa ceva in nici un caz!De ce omenirea se pregateste astazi de venirea lui Antihrist si nu a lui Antibudha sau a lui Antimahomed?Fiindca toata suflarea omeneasca,inclusiv dusmanii acesteia, nu au cum sa nu-I recunoasca autoritatea absoluta de Creator lui Dumnezeu : “Tatal atottiitorul, facatorul tuturor celor vazute si nevazute”. Asa ca,atunci cand vom merge, individual sau impreuna, in fata unei instante, sa fim pregatiti cu un raspuns prin care sa ne cunoastem macar partea de vina fiindca, daca ni s-a recomandat sa pastram etansa comoara aceastei credinte,a adevaratului nostru patrimoniu spiritual, oare noi la sugestia cui acceptam mai mult sau mai putin tot soiul de infiltratii?Cum spun credinciosii la sfarsitul crezului: ”marturisesc un botez spre iertarea pacatelor, astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vina.Amin “.Adica, asa sa fie!

  ”Tradarea este ruperea de comunitate.Un individ se defineste prin colectivitate,prin comunitatea sa. A te rupe de comunitate inseamna a nu mai participa la actiuni ,a nu mai vorbi,simti, gandi,lucra ca ea, adica, a nu mai recunoaste singurul adevar absolut si firesc.Nu spun eu sau altul,nu impun eu sau altul o atitudine fata de tradatori,ci faptul in sine ma obliga sa rup relatiile cu un individ care nu mai exista.(poate fi si un neam!)A lua contact cu el inseamna a trada cauza ta.Convertitul pleaca dintr-o comunitate trecand la alta,pe cand tradatorul ramane izolat, suspendat. Mai multi tradatori nu mai pot forma o comunitate,caci la temelia comunitatii lor nu mai sta ceva pozitiv,ci o negatie”(Nae Ionescu).Un numitor comun al romanilor de astazi,cand nimeni nu mai are credinta de marturisit!

  Eroismul de a infrunta pericolul este privit astazi ca actiune iresponsabila a dezechilbrului mintal, a descreieratului, fiinca omul de azi isi simte viata caldicica permanent amenintata si de aceea se gandeste mai mult la el,la familie, la viata tihnita care-i este extrem de scumpa, nu la jertfa pe care este dator sa o dea neamului.E normal sa spunem:”lasa sa faca altii si pentru mine!?”Uite ce fac altii pentru noi, cand noi ne indeletnicim doar cu tentatiile lumii : ne iau tara cu totul !

  2A. Capcana numita :Democratie , cauza crizei mondiale

  Consideram ca minunata stare de inflorire a Romaniei de astazi o datoram in special facilitatilor oferite prin adoptarea acestui sistem Democratic(Demonocratic), singurul responsabil de tot dezastrul,prin care se mentine cu maxim succes dezechilibrul intregii societati pana la cea din urma zbatere a acesteia.Anormalitatea inseamna mentinerea unui dezechilibru in asezarea fireasca a lucrurilor.In situatia zilelor noastre asistam la desfasurarea dureroasa a falimentului sistemului egocentric in detrimentul celui teocentric .Din faptul ca,chipurile, exista mai multe forme de conducere ,lumea crede ca in democratie chiar poate sa aleaga.Fals! Aceasta este cel mai sigur sistem prin care cei interesati in a controla si penetra nestingheriti toate domeniile vietii sociale,isi fac de cap peste tot in lume,deoarece, neexistand eficienta justitiei, care este paralizata prin regula jocului, aceasta este in imposibilitatea de a-si mai face corect datoria. Totul ajunge sa se faca numai prin compromis,in ascuns, ca moneda de schimb.Deasemenea,tot acest sistem le mai aduce un avantaj celor care trag cu dintii de el sa-l pastreze: inlatura tot cu maxim success, posibilitatea unei redresari catre o viata normala, prin nepromovarea si excluderea valorilor reale. Acestora,fiindu-le obturata posibilitatea unei cai de promovare pe criterii de competenta, sunt obligate sa ajunga spre varf, ori adoptand sistemul de coruptie ori parasind competitia, renuntand la aceste aspiratii.Stiinta eminamente diavoleasca : atunci cand dispare autoritatea sanctiunii toti banditii jubileaza in hora! Astfel ,tara lovita de coruptie in toate structurile si muscata incontinuu de foamea nestavilita a tuturor partidelor , tradata de proprii ei copii, se indreapta impleticindu-se, spre ultimul sau act al acestei crize care va culmina,intr-un viitor imediat urmator, printr-un control total din partea calailor. Efectele ce vor urma,vor fi mult mai dramatice decat ceea ce ni s-a aratat, doar sumar, pana acum.Nenormalul a devenit normal, adica toate valorile sunt acum rasturnate si intunericul lipsei de perspectiva lasa sa se astearna disperarea peste ce a mai ramas din elementul romanesc. Ori vom accepta trendul noilor masuri de viata controlata neconditionat, prin angajamentele asumate de guvernul tradator ori, organismul ce se va opune, va fi imediat eliminat. Situatia este intocmai ca a unui organism intrat in agonie: aceasta criza poate fi : trecatoare ,daca i se va administra la timp ceea ce are nevoie ca sa-si revina sau: definitiva, adica mortala!

  Ni se cere mult si trebuie sa dam tot, din tot sufletul!Un astfel de neam cu o asemenea traditie si misiune crestin-ortodoxa , numai prin trairea intensa a Tainelor Bisericii se mai poate uni cu sorti de izbanda!Suntem in vizorul unei instante superioare care, ori de cate ori tradam, pierdem busola sau ne departam nepermis de axul marturisitor al acestor taine incredintate, vedem ca nu ne mai ajuta ,iar sanctiunile divine sa abat imediat asupra noastra ! Pentru a cata oara in istorie se cere neamului acesta pretul sau de sange, cu care vom urca iarasi Golgota?

  Stim ca botezul crestin este de trei feluri: cel din apa si din duh, prin care devenim crestini; cel prin lacrimile pocaintei, acela prin care ne intoarcem osteniti si dezarmati din ratacirea lumii,cu fata catre Dumnezeu si ;cel mai adanc, cerut in mod expres de insusi Dumnezeu: acela al desavarsirii, prin sangele mucenicilor.Stramosii nostri aveau tarie sa marturiseasca acele resurse cu care au pasit mereu pe acest covor rosu cu fruntea sus!

  ****

  Vocatia existentiala a omului pe acest pamant,creditul care i se acorda odata cu darul vietii este acela ca omul trebuie sa devina membru viu si lucrator, ca vrednic madular al Bisericii. Biserica lui Hristos este si va ramane pentru totdeauna vie si libera si pe care “portile iadului nu o vor birui in veac!”
  ***
  Doresc sa pun acum la dispozitia cititorului cateva consideratii, expuse intr-un cadru mai amplu, prezentate intr-un material inedit dar mai ales “ilicit”,considerat, pe buna dreptate astazi ca: “deosebit de periculos”,fiindca spune adevarul,si adevarul deranjaza!Nu voi putea expilca complexitatea acestei grozave marsavii fara sa ofer o intalegere asupra tuturor detaliilor cititorului.Textul completeaza printr-o uimitoare similitudine situatia de atunci cu vremurile de azi.Cauza este exact aceiasi: adoptarea acestui fatidic sitem Democratic: balta in care masonii inoata nestingheriti si rastoarna pe dos asezarea crestina a lumii. Aceasta pretioasa descriere a fost scrisa acum aproape optzeci de ani de catre cel mai vrednic suflet de roman martir din acea perioada si pentru a carei memorie trebuie sa luptam pentru a o reabilita si a o aseza pe locul ei de cinste in fata semenilor.
  “CÂTEVA OBSERVATIUNI ASUPRA DEMOCRATIEI (1935)
  “Voiesc ca în paginile ce urmeazã sã fac câteva însemnãri trase din experienta zilnicã în asa fel încât sã poatã fi întelese de orice (..) tânãr ,intelectual sau muncitor.
  Trãim în hainele, în formele democratiei. Sunt oare bune? Încã nu stim. Un lucru însã îl vedem. Îl stim precis. Cã o parte din natiunile cele mai mari si mai civilizate din Europa au aruncat aceste haine si s-au îmbrãcat în altele noi.( in anul 1935) Oare sã le fi aruncat de bune? Alte natiuni fac toate sfortãrile sã le arunce si sã le schimbe si ele. De ce? Sã fi înnebunit oare toate natiunile? Si sã fi rãmas numai politicienii României cei mai întelepti oameni din lume? Pare cã nu-mi vine sã cred. Cei ce le-au schimbat sau cei ce vor sã le schimbe, desigur cã vor fi având fiecare motivele lor.
  Dar de ce sã ne ocupãm noi de motivele altora? Sã ne ocupãm mai bine de motivele care ne-ar face pe noi, românii, sã ne schimbãm aceste haine ale democratiei. Dacã nu avem motive, dacã pentru noi sunt bune, atunci noi le pãstrãm, chiar dacã toatã Europa le-ar arunca. Iatã însã cã nici pentru noi nu sunt bune, pentru cã:
  1. Democratia sfarmã unitatea neamului românesc, împrãstiindu-l în partide, învrãjbindu-l si expunându-l dezbinat în fata blocului unit al puterii iudaice, într-un moment greu al istoriei sale. Numai acest argument este atât de grav pentru existenta noastrã, încât ar fi un suficient motiv ca aceastã democratie sã fie schimbatã, cu orice ne-ar putea garanta unitatea, deci viata. Cãci dezbinarea noastrã înseamnã moartea.
  2. Democratia transformã milioanele de jidani în cetãteni români.
  Fãcându-i egali cu românii. Dându-le aceleasi drepturi în stat. Egalitate? Pe ce bazã? Noi suntem aici de mii de ani. Cu plugul si cu arma. Cu munca si cu sângele nostru. De unde egalitate cu cel ce de abia de 100, de 10 sau de 5 ani, aici? Privind trecutul, noi am creat statul acesta. Privind vii torul, noi românii, avem rãspunderea istoricã întreagã a existentei României Mari. Ei n-au nici una. Ce rãspundere pot avea jidanii în fata istoriei pentru disparitia statului român?
  Prin urmare: nici egalitate în muncã, jertfã si luptã la crearea statului si nici egalitate de rãspundere pentru viitorul lui. Egalitate? Dupã o veche maximã, egalitate înseamnã a trata inegal lucrurile inegale. Pe ca bazã cer jidanii tratament egal, drepturi politice egale cu ale românilor?
  3. Democratia este incapabilã de continuitate în efort.
  Pentru cã împãrtitã în partide care guverneazã, câte un an, doi sau trei, este incapabilã de a concepe si realiza un plan de lungã duratã.Un partid anuleazã planurile si eforturile celuilalt. Ce s-a conceput si clãdit de unul azi, se dãrâmã în ziua urmãtore de altul. Într-o tarã în care este nevoie de constructie, al cãrei moment istoric este însãsi constructia, acest dezavantaj al democratiei este o primejdie. Ca într-o gospodãrie în care s-ar schimba în fiecare an stãpânii, venind fiecare cu alte planuri, stricând ce au fãcut unii si apucându-se de alte lucruri care si ele sã fie stricate de cei ce vor veni mâine.
  4. Democratia pune în imposibilitate pe omul politic de a-si face datoria cãtre neam.
  Omul politic de cea mai mare bunãvointã devine în democratie sclavul partizanilor sãi, întrucât, ori le satisface poftele personale, ori acestia îi distrug gruparea. Omul politic trãieste sub tirania si permanenta amenintare a agentului electoral. El e pus în situatia de a alege: ori desfiintarea muncii sale de o viatã, ori satisfacerea partizanilor. Si atunci omul politic le satisface poftele. Dar nu din buzunarul sãu, ci din buzunarul tãrii. Creazã posturi, functii, misiuni, comisiuni, sinecure, toate puse în sarcina bugetului tãrii,care apasã tot mai mult pe spinarea, din ce în ce mai istovitã, a poporului.
  5. Democratia este incapabilã de autoritate. Pentru cã îi lipseste puterea sanctiunii. Un partid nu ia mãsuri în contra partizanilor lui, trãind din afaceri scandaloase de milioane, din hotie si pradã, de fricã sã nu-i piardã. Nici împotriva adversarilor, de frica acestora sã nu-i demaste propriile afaceri si incorectitudini.
  6. Democratia este în slujba marii finante. Din cauza sistemului costisitor si a concurentei dintre diferite grupãri, democratia cere sã fie alimentatã cu bani multi. Ca o consecintã fireascã ajunge sluga marii finante internationale jidãnesti care o subjugã, plãtind-o.
  În modul acesta soarta unui neam este datã pe mâna unei caste de bancheri.
  ELECTIUNE, SELECTIUNE SI EREDITATE
  Poporul nu se conduce dupã vointa lui: democratia. Nici dupã vointa unei persoane: dictatura. Ci dupã legi . Nu e vorba de legile fãcute de oameni.
  Sunt norme, legi naturale de viatã si norme, legi naturale de moarte. Legile vietii si legile mortii. O natiune merge la viatã sau la moarte dupã cum respectã pe una sau pe alta din aceste legi.
  *
  Rãmâne un lucru de stabilit. Cine, din mijlocul unei natiuni, poate întelege sau intui aceste norme? Poporul? Multimea? Cred cã i se cere prea mult. Multimea nu întelege nici alte legi mai mãrunte. Nu numai cã nu le poate prinde ea din vãzduh, dar trebuie sã i se explice multã vreme, sã i se repete în mod insistent, sã fie chiar pedepsitã, pentru a le putea întelege.
  Iatã câteva legi imediat necesare vietii ei, pe care le întelege cu greu: cã în caz de boalã infectioasã, trebuie izolarea bolnavului si dezinfectie generalã; cã în casã e nevoie sã intre soarele, deci trebuie ferestre mari; cã vitele, dacã sunt îngrijite si hrãnite mai bine, dau mai mult pentru hrana omului etc.
  Dacã multimea nu poate întelege sau întelege cu greu câteva legi imediat necesare vietii ei, cum îsi poate imagina cineva cã multimea, care în democratie trebuie sã se conducã pe ea, va putea întelege cele mai dificile legi naturale, va putea intui cele mai fine si mai imperceptibile norme de conducere omeneascã, norme care o depãsesc pe ea, viata ei, necesitãtile vietii ei, care nu i se aplicã direct ei, ci care se aplicã unei entitãti superioare ei: natiunea?
  Dacã pentru a face cineva pâine trebuie sã fie specializat, dacã pentru a face ghete, pentru a face pluguri, pentru a face agriculturã, pentru a conduce un tramvai, trebuie specializare; pentru cea mai grea conducere, aceea a unei natiuni, nu trebuie o specializare? Nu trebuiesc anumite însusiri?
  Concluzia: un popor nu se conduce prin el însusi, ci prin elita lui. Adicã prin acea categorie de oameni nãscuti din sânul sãu cu anumite aptitudini si specialitãti.
  Dupã cum albinele îsi cresc „regina”, tot astfel un popor trebuie sã-si creascã elita lui. La fel multimea, în nevoile ei, apeleazã la elita ei, la înteleptii satului.
  *
  Cine alege aceastã elitã? Multimea?
  Pentru orice „idei” sau pentru orice candidat la guvernare, se pot capta oameni. Se pot câstiga voturi. De aceea, nu depinde de întelegerea de cãtre popor a acelor „idei”, „legi” sau „oameni”, ci de cu totul altceva: de mãiestria oamenilor în a capta bunãvointa multimii.
  Multimea e cea mai capricioasã si cea mai nestabilã în pãreri. De la rãzboi încoace aceeasi multime a fost rând pe rând: averescanã, liberalã, nationalistã, national-tãrãnistã, iorghistã etc. Ridicând în slavã pe fiecare, ca dupã un an sã-l scuipe, recunoscându-si prin aceasta propria gresealã, rãtãcire si incapacitate. Criteriul ei de alegere este: „Sã mai încercãm si pe altii”. Deci alegerea se face nu dupã studiere si cunoastere, ci la noroc si la întâmplare.
  Douã idei contrarii. Una cuprinde adevãrul si cealaltã minciuna. Se cautã adevãrul. Adevãrul nu poate fi decât unul. Se pune la vot. Una întruneste 10.000 de voturi, alta 10.050. Este oare posibil ca 50 de voturi în plus sau în minus sã determine adevãrul sau sã-l nege? Adevãrul nu depinde nici de majoritate, nici de minoritate, el îsi are legile sale si triumfã, dupã cum s-a vãzut, împotriva tuturor majoritãtilor, chiar zdrobitoare.
  Gãsirea adevãrului nu poate fi încredintatã majoritãtilor, dupã cum în geometrie teoria lui Pitagora nu are a fi pusã la votul multimii, pentru ca aceasta sã-i hotãrascã adevãrul sau sã i-l nege. Si dupã cum chimistul, care voieste sã obtinã amoniac, nu are a se adresa multimii pentru a decide prin votul ei cantitãtile de azot si de hidrogen. Si dupã cum un agronom, care a studiat ani de zile agricultura si legile ei, nu are a se prezenta dupã aceea la vot în fata unei multimi spre a se convinge, prin rezultatul votului, de valoarea lor.
  *
  Poate poporul sã-si aleagã elita? De ce nu-si aleg atunci soldatii pe cel mai bun general? Pentru ca sã poatã alege, acest juriu colectiv, ar trebui sã cunoascã bine:
  a.Legile strategie, tacticii, organizãrii etc.
  b.Întrucât persoana X se conformeazã prin aptitudini si stiintã acestor legi.
  Fãrã aceste cunostinte nu poate nimeni sã aleagã.
  Multimea, dacã voieste sã-si aleagã elita, este neapãrat necesar sã cunoascã legile de conducere ale organismului national si întrucât candidatii se conformeazã prin aptitudini si stiintã acestor legi.
  Multimea însã nu poate cunoaste nici aceste legi si nici oamenii. Iatã de ce credem cã o elitã nu poate fi aleasã de multime.
  A încerca alegerea acestei elite, este ca si cum am avea pretentia de a determina, prin vot si majoritãti, poetii din sânul unei natii, scriitorii, mecanicii, aviatorii sau atletii.
  Democratia, asadar bazatã pe principiul electiunii, alegându-si ea elita, sãvârseste o fundamentalã eroare din care decurge întreaga stare de nenorocire, turburare si mizerie a satelor. Ne gãsim la un punct capital. Deoarece de la aceastã eroare de conceptia democraticã pleacã, am putea spune, toate celelalte erori.
  Multimile fiind chemate sã-si aleagã elita,acestea nu numai cã nu sunt în stare sã-si descopere si sã-si aleagã elita, dar mai mult, aleg afarã de mici exceptii, tot ce este mai rãu în sânul unei natiuni.
  Deci, nu numai cã democratia înlãturã elita nationalã, dar o înlocuieste cu ce este mai rãu în mijlocul natiei. Democratia va alege: pe oameni fãrã nici un fel de scrupul, deci fãrã moralã. Pe cei care vor plãti mai bine, deci pe cei cu mai multã putere de coruptie. Pe scamatori, sarlatani, demagogi, care vor iesi mai bine la concursul de scamatorie , sarlatanie, demagogie, din timpul perioadei electorale. Printre ei se vor strecura si câtiva oameni de treabã, oameni politici chiar, de bunã credintã. Vor fi sclavii celor dintâi.
  Adevãrata elitã a unei natii va fi înfrântã, înlãturatã, pentru cã ea va refuza sã concureze pe aceste teme. Ea se va retrage si va sta ascunsã. De aici, consecinte funeste pentru stat.
  Când un stat este condus de o asa zisã „elitã”, formatã din tot ce are el mai rãu, mai nesãnãtos, mai stricat, este oare admisibil ca cineva sã se mai întrebe de ce statul se ruineazã?
  Iatã cauza tuturor celorlalte rele: imoralitate, coruptie, desfrâu, în toatã tara, jaf si pradã în averea statului, exploatare pânã la sânge a poporului, sãrãcie si mizerie în casele acestuia, lipsa simtului de împlinire a datoriilor în toate functiile, dezordine si dezorganizare în stat, nãvala strãinilor cu bani din toate pãrtile, ca la magazinele cãzute în faliment, care-si desfac mãrfurile pe nimic. Tara se vinde la licitatie: „Care dã mai mult?” Pânã în cele din urmã, aici ne va duce democratia.
  În România, de la rãzboi încoace în special, democratia ne-a creat, prin acest sistem de alegeri, o „elitã nationalã” de româno-jidani, având la bazã: nu vitejie, nici iubire de tarã, nici jertfã, ci vânzarea de tarã, satisfacerea interesului personal, mita, traficul de influentã, îmbogãtirea prin exploatare si furt, hotia, lasitatea, adicã doborârea adversarului prin intrigã.
  Aceastã „elitã nationalã” dacã va continua sã ne conducã va duce la desfiintarea statului national român.(!)
  Deci, în ultimã analizã, problema care se pune astãzi poporului român si de care depind toate celelalte, este înlocuirea acestei elite cu o elitã nationalã, având la bazã: virtutea, iubirea si jertfa pentru tarã, dreptatea si dragostea pentru popor, cinstea, munca, ordinea, disciplina, mijloacele loiale si onoarea.
  **
  Cine sã facã aceastã înlocuire? Cine sã fixeze noua elitã la locul ei? Rãspund: oricine în afarã de multime. Admit oricare alt sistem în afara „democratiei”, care vãd cã mã omoarã sigur pe mine, poporul român.
  Noua elitã româneascã si orice elitã din lume trebuie sã aibã la bazã principiul selectiunii sociale. Adicã în mod natural se selectioneazã din corpul natiunii, adicã din marea masã sãnãtoasã a tãrãnimii si muncitorimii, permanent legatã de pãmânt si de tarã, o categorie de oameni cu anumite însusiri, pe care apoi si le cultivã. Ea devine elita nationalã. Aceasta trebuie sã conducã o natiune.
  *
  Când poate fi sau când trebuie consultatã o multime? În fata marilor hotãrâri care o angajeazã. Pentru a-si spune cuvântul, dacã poate, dacã nu poate, dacã e pregãtitã sufleteste sau nu. I se aratã cãrarea si i se cere sã rãspundã dacã se simte în stare sã meargã pe ea. Este consultatã asupra sortii sale. Aceasta înseamnã consultarea poporului. Nu înseamnã alegerea elitei de cãtre popor.
  *
  Dar repet întrebarea: cine fixeazã pe fiecare la locul sãu, în cadru elitei si cine cântãreste pe fiecare? Cine constatã selectiunea si dã consacrare membrilor elitei noi? Rãspund: elita precedentã. Aceasta nu alege, nu numeste ci consacrã pe fiecare la locul pe care s-a ridicat singur prin capacitatea si valoarea lui moralã. Consacrarea o face seful elitei, consultându-si elita.
  Deci o elitã nationalã, trebuie sã aibã grijã de a-si lãsa o elitã mostenitoare . O elitã înlocuitoare. Dar nu bazatã pe principiul ereditãtii, ci numai pe principiul selectiunii sociale aplicat cu cea mai mare strictete. Principiul ereditãtii nu este suficient în sine.
  Dupã principiul selectiunii sociale, primenitã necontenit cu elemente din adâncurile natiei, o elitã se pãstreazã totdeauna viguroasã. Greseala istoricã a fost în aceea cã acolo unde s-a creat o elitã bazatã pe principiul selectiunii, aceasta a pãrãsit de a doua zi principiul care i-a dat nastere, înlocuindu-l cu principiul ereditãtii si consacrând sistemul nedrept si condamnat al privilegiilor din nastere. Ca o protestare împotriva acestei greseli, pentru înlãturarea unei elite degenerate si pentru abolirea privilegiilor din nastere, s-a nãscut democratia.
  Pãrãsirea principiului selectiunii a dus la o elitã falsã si degeneratã, iar aceasta a dus la rãtãcirea democratiei.
  ***
  Principiul selectiunii înlãturã deopotrivã si principiul electiunii si principiul ereditãtii. Ele nu pot sta împreunã. Între ele este un conflict, pentru cã din douã una: ori existã un anumit principiu al selectiunii si atunci nu are ce cãuta pãrerea si votul multimii, ori alegem noi oamenii si atunci nu mai functioneazã selectiunea.
  De asemenea, dacã ne servim de selectiunea socialã, nu are ce cãuta ereditatea. Aceste douã principii nu pot merge împreunã decât dacã mostenitorul corespunde legilor selectiunii.
  *
  Dar dacã o natiune nu are o adevãratã elitã, prima care s-o poatã fixa pe a doua? Rãspund printr-o singurã frazã, care cuprinde un adevãr indiscutabil: În cazul acesta elita se naste din rãzboi cu elita degeneratã sau falsã. Tot pe principiul selectiunii.
  ***
  Asadar, în rezumat, rolul unei elite este:
  a.De a conduce o natiune dupã legile vietii unui neam.
  b.De a-si lãsa o elitã mostenitoare bazatã nu pe principiul ereditãtii, ci pe acela al selectiunii, cãci ea cunoaste legile vietii si poate judeca întru cât persoanele se conformeazã prin aptitudini si stiintã acestor legi.
  Ca un grãdinar care îsi va conduce grãdina sa si va avea grijã ca înainte de a muri sã-si lase mostenitor, înlocuitor. Cãci el este singurul care poate sã spunã cine dintre toti cei cu care lucrat este cel mai bun pentru a-i lua locul si continua opera sa.
  Pe ce trebuie sã se întemeieze o elitã:
  a.Curãtenia sufleteascã.
  b.Capacita tea de muncã si de creatie.
  c.Vitejia.
  d.Viatã asprã si rãzboire permanentã cu greutãtile asezate în calea neamului.
  e.Sãrãcie, adicã renuntarea voluntarã de a acumula averi.
  f.Credinta în Dumnezeu.
  g.Dragostea.
  INDIVID, COLECTIVITATE NATIONALÃ, NATIUNE
  „Drepturile omului” nu sunt mãrginite numai de drepturile altui om, ci si de alte drepturi. Pentru cã existã trei entitãti distincte:
  1.Individul.
  2.Colectivitatea nationalã actualã, adicã totalitatea indivizilor din aceeasi natie, trãind într-un stat, la un moment dat.
  3.Natiunea, acea entitate istoricã trãind peste veacuri cu rãdãcinile înfipte în negura vremii si cu un viitor infinit.
  O nouã mare eroare a democratiei bazatã pe „drepturile omului” este aceea de a nu recunoaste si a nu se interesa decât de una din aceste trei entitãti: individul . Pe a doua o neglijeazã sau îsi bate joc de ea, iar pe a treia o neagã. Toate trei îsi au drepturile si datoriile lor. Dreptul de a trãi. Si datoria de a nu periclita dreptul la viatã al celorlalte douã. Democratia nu se ocupã decât de asigurarea dreptului individului. De aceea asistãm în democratie la o rãsturnare formidabilã. Individul crede cã poate sã împieteze cu drepturile sale nelimitate asupra drepturilor colectivitãtii întregi, pe care poate sã o încalce si sã o jupoaie. De aceea asistãm, în democratie, la acest tablou sfâsietor, la aceastã anarhie, în care individul nu voieste sã recunoascã nimic deasupra interesului sãu personal. La rândul ei, colectivitatea nationalã are o tendintã permanentã de a sacrifica viitorul – drepturile natiunii – pentru interesele ei prezente.
  De aceea asistãm la nemiloasa exploatare sau chiar înstrãinare a pãdurilor, a minelor, a petrolului, uitând cã în urma noastrã sunt sute de generatii românesti, copiii copiilor nostri, care asteaptã sã trãiascã si ei, ducând mai departe viata neamului. Aceastã rãsturnare, aceastã rupere de raporturi cãreia democratia i-a dat nastere, constituie o adevãratã anarhie, o desfiintare a ordinii naturale si este una din cauzele principale a stãrii de tulburare a societãtii de astãzi. Armonia nu se poate restabili decât prin reîntronarea ordinii naturale. Indiv idul trebuie subordonat entitãtii superioare, colectivitatea nationalã, iar aceasta trebuie subordonatã natiunii. „Drepturile omului” nu mai sunt nemãrginite, ele sunt mãrginite de drepturile colectivitãtii nationale, iar drepturile acesteia sunt mãrginitede drepturile natiunii.
  ***
  În sfârsit, s-ar pãrea cã în democratie cel putin individul, încãrcat de atâtea drepturi, trãieste minunat. În realitate însã – si aici stã tragedia finalã a democratiei – individul nu are nici un drept, cãci ne întrebãm: unde este libertatea întrunirilor, unde este libertatea scrisului, unde este libertatea constiintei?. El trãieste sub teroare, stare de asediu, cenzurã, cu mii de arestati si cu oameni ucisi pentru credinta lor, ce pe vremea celor mai tirani conducãtori de popoare. Unde este „dreptul multimii suverane” de a decide soarta sa, când întrunirile sunt interzise, iar de la vot zeci de mii e oameni sunt opriti, maltratati, amenintati cu moartea, omorâti? Veti zice:da, dar acestia vor sã schimbe constitutia, sã restrângã libertãtile, sã întroneze altã formã de stat!
  Întreb: poate sustine democratia cã un popor nu e liber si nu-si poate decide singur soarta sa de a-si schimba constitutia, de a-si schimba forma statului, cum vrea el, de a trãi în libertãtile mari sau mici pe care le vrea el?
  Aici e tragedia finalã.
  În realitate, în democratie omul nu are nici un drept. El însã nu si le-a pierdut nici în folosul colectivitãtii nationale, nici în acela al natiunii, ci în folosul unei caste politico-financiare de bancheri si agenti electorali.
  În sfârsit, ultima binefacere pentru individ. Democratia masonicã, printr-o perfidie neasemuitã se transformã în apostol al pãcii pe pãmânt. Dar în acelasi timp proclamã rãzboiul dintre oameni si Dumnezeu. „Pace între oameni” si rãzboire contra lui Dumnezeu.
  Perfidia constã în aceea cã întrebuinteazã cuvintele Mântuitorului: „Pace între oameni”, transformându-se apoi în apostol al „pãcii”, iar pe El condamnându-L si arãtându-L ca vrãjmas al omenirii. Si în fine, perfidia constã în aceea cã prefãcându-se a voi sã apere viata oamenilor, în realitate nu-i duc decât la pierderea vietii. Prefãcându-se cã vor sã-i apere de moartea prin care, nu fac altceva decât ating diavolescul scop, acela de a-i condamna la moarte vesnicã.
  NEAMUL
  Când zicem neamul românesc, întelegem nu numai pe toti românii trãind pe acelasi teritoriu, având acelasi trecut si acelasi viitor, acelasi port, aceeasi limbã, aceleasi interese prezente.
  Când zicem neamul românesc, întelegem: toti românii vii si morti, care au trãit de la începutul istoriei pe acest pãmânt si care vor mai trãi si în viitor.
  Neamul cuprinde:
  1.Toti românii aflãtori, în prezent, în viatã.
  2.Toate sufletele mortilor si mormintele strãmosilor.
  3.Toti cei ce se vor naste români.
  Un popor ajunge la constiinta de sine când ajunge la constiinta acestui întreg, nu numai la acea a intereselor sale.
  Neamul are:
  1.Un patrimoniu fizic, biologic:carnea si sângele.
  2.Un patrimoniu material : pãmântul tãrii si bogãtiile lui.
  3.Un patrimoniu spiritual, care cuprinde:
  a.Conceptia lui despre Dumnezeu , lume si viatã. Aceastã conceptie formeazã un domeniu, o proprietate spiritualã. Frontierele acestui domeniu sunt fixate de marginile strãlucirii conceptiei lui. Existã o tarã a spiritului national, tara viziunilor lui, obtinute prin revelatie si prin proprie sfortare.
  b.Onoarea luice strãluceste în mãsura în care neamul s-a putut conforma, în existenta sa istoricã, normelor izvorâte din conceptia lui despre Dumnezeu, lume si viatã.
  c.Cultura lui:rodul vietii lui, nãscut din propriile sfortãri în domeniul gândirii si artei.Aceastã culturã nu este internationalã. Ea este expresia geniului national, a sângelui. Cultura este internationalã ca strãlucire, dar nationalã ca origine. Fãcea cineva o frumoasã comparatie: si pâinea si grâul pot fiinternationale ca articole de consumatie, dar vor purta pretutindeni pecetea pãmântului în care s-au nãscut.
  Toate aceste trei patrimonii îsi au importanta lor. Pe toate un neam trebuie sã si le apere. Dar cea mai mare însemnãtate o are patrimoniul sãu spiritual, pentru cã numai el poartã pecetea eternitãtii, numai el strãbate peste toate veacurile. Grecii antici nu trãiesc prin fizicul lor, oricât de atletic – din el n-a mai rãmas decât cenusã – si nici prin bogãtiile materiale, dacã le-ar fi avut, ci prin cultura lor.
  Un neam trãieste în vesnicie prin conceptia, onoare si cultura lui. De aceea conducãtorilor natiilor trebuie sã judece si sã actioneze nu numai dupã interesele fizice sau materiale ale neamului, ci tinând seama de linia lui de onoare istoricã, de interesele eterne. Prin urmare, nu pâine cu orice pret, ci onoare cu orice pret.
  TELUL FINAL AL NEAMULUI
  Este viata?
  Dacã este viata, atunci nu intereseazã mijloacele pe care neamurile le întrebuinteazã spre a si-o asigura. Toate sunt bune, chiar si cele mai rele.
  Se pune deci problema: dupã ce se conduc natiile în raport cu alte natiuni? Dupã animalul din ele? Dupã tigrul din ele? Dupã legea pestilor din mare sau a fiarelor din pãdure?
  Telul final nu este viata. Ci Învierea. Învierea neamurilor în numele Mântuitorului Iisus Hristos. Creatia, cultura, nu-i decât un mijloc, nu un scop, cum s-a crezut, pentru a obtine aceastã înviere. Este rodul talentului pe care Dumnezeu l-a sãdit în neamul nostru, de care trebuie sã rãspundem.
  Va veni o vreme când toate neamurile pãmântului vor învia, cu toti mortii si cu toti regii si împãratii lor.Având fiecare neam locul sãu înaintea tronului lui Dumnezeu. Acest moment final , „învierea din morti”, este telul cel mai înalt si mai sublim cãtre care se poate înãlta un neam.
  Neamul este deci o entitate care îsi prelungeste viata si dincolo de pãmânt. Neamurile sunt realitãti si în lumea cealaltã, nu numai pe lumea aceasta.
  Sfântul Ioan, povestind ceea ce vede dincolo de pãmânturi, spune:
  „Cetatea n-are trebuintã nici de soare, nici de lunã ca s-o lumineze; cãci o lumineazã slava lui Dumnezeu si luminãtoru lei este mielul. Neamurile vor umbla în lumina ei si împãratii pãmântului îsi vor aduce slava si cinstea lor în ea.
  (Apocalips, 21, 23-34)”
  Si în altã parte:
  „Cine nu se va teme, Doamne, si cine nu va slãvi numele tãu? Cãci numai Tu esti sfânt si toate neamurile vor veni si se vor închina înaintea Ta, pentru cã judecãtii Tale au fost arãtate.
  (Apocalips, 15, 4)”
  Nouã, românilor, neamului nostru, ca orisicãrui neam din lume, Dumnezeu ne-a sãdit o misiune. Dumnezeu ne-a hotãrât un destin istoric. Cea dintâi lege pe care un neam trebuie s-o urmeze este aceea de a merge pe linia acestui destin, împlinindu-si misiunea încredintatã. Neamul nostru n-a dezarmat si n-a dezertat de la misiune., oricât de grea si de lungã i-a fost calea Golgotei lui. Si acum ni se ridicã în fatã obstacole înalte ca muntii. Fi-vom noi, oare, generatia debilã si lasã, care sã lãsãm din mâinile noastre, sub presiunea amenintãrilor, linia destinului
  românesc si sã pãrãsim misiunea noastrã ca neam în lume? “

  ****

  Expunerea completa a pasajului de mai sus , facuta din purtarea de grija,din durerea sufletului a unui om experimentat asupra structurarii tuturor acestor categorii in forma lor normala si functionala este si motivul inversunat al intreprinderii mele.Noi nu am avut, din partea regimurilor comuniste sau democratice, privilegiul de a cunoaste pe cai normale adevarul.Tot ce ni s-a predat in scoli a fost masluit despre miezul acestei perioade si adevarul a fost acoperit ani de zile in straturi de minciuni.De aceea vreau sa ies acum in intampinarea mai ales a generatiilor de tineri, aratandu-le limpede carui sistem datoram consecintele reale ale atrofierii societatii romanesti.Adevarul trebuie scos la lumina si facut functional ca izvor limpede al tuturor virtutiilor. “ Voi sunteti sarea pamantului;daca sarea se va strica ,cu ce se va sara?…Voi sunteti lumina lumii; nu poate o cetate aflata pe varf de munte sa se ascunda.Nici nu aprind facile si o pun sub obroc,ci in sfesnic, si lumineaza tuturor celor din casa.Asa sa lumineze lumina voastra inaintea oamenilor, asa incat sa vada faptele voastre bune si sa slaveasca pe Tatal vostru Cel din ceruri”(Ev.Matei 5/13-16)

  Disponibilitatea si dorinta de a materializa aceasta propunere in practica, ramane la latitudinea fiecaruia, dupa suflet, in masura in care o va gasi potrivita .O insotesc acum si de motivarea ca ea exista si poate fi de folos celor dornici sa lupte pentru adevar

  .Acest motiv este si suficient de clar ca sa intalegem ca trebuie sa cadem de acord ca nu poate exista cumintenie, pasivitate sau defensiva in efortul de afirmare nationala! Fiindca neamurile iresponsabile care adopta o asemenea atitudine,cat negresit in robie. “Natiunea care nu-si manifesta revolta fata de nedreptatile stapanirii printr-o replica, chiar de aceasta nu va fi decat simbolica, nu merita sa mai existe. Tacerea este consimtamant, iar consimtamantul se transforma in supunere.”( Faust Bradescu)

  ”Nu cumva socotind noi ca, iubind pe”aproapele”,trebuie sa ne lasam calcati in picioare de cei straini de credinta noastra, caci pe aceasta trebuie sa o aparam cu toata puterea ,pana la moarte” ne spune Sfantul Nicodim Aghioritul in Razboiul nevazut . Fiecare trebuie sa arate ,si credem ca acum e momentul ,ca este un bun si viteaz ostas al lui Hristos si ca, in situatia de astazi, este gata sa apere cu manie pana la jertfa, de va fi nevoie, adevarul dreptei noastre credinte.” Nu se cuvine sa fii bland acolo unde nu trebuie a te purta cu blandete”, Pateric. Si iarasi:”Intaia oara fugi,a doua oara fugi, a treia oara fa-te sabie cu cel ce vrea sa te desparta pe tine de dreapta credinta”!

  “Raul nu are fiinta, el este numai inlocuirea binelui,caci acolo unde binele nu se mai lucreaza,imediat se instaleaza raul.Deci ,daca nu ne-am straduit sa instauram binele pe o pozitie suverana, atunci am facut raul in mod involuntar”Invatatura de la Sfintii Parinti.

  Nimic nu vom mai face bun si trainic fara instituirea prin consimtamant a solidaritatii crestine. Numai asa vom arata ca-L pastram pe Domnul Hristos intre noi si in suflete, tinand obstea intarita printr-o dragoste dovedita aproapelui in primul rand,pe care de asta il si avem langa noi.E greu,fiindca contraoferta celui rau e puternica si ne-a cam dat dependenta dupa cat se vede ca suntem de egoisti:”Ce , sa ma invete ala pe mine!?”

  Ce se arata acuma ca ni s-a aranjat prin legislatie?: Aceea cum ca, folosindu-se de toata influenta, actualii papusari ai acestei stari de declin general, cauta sa incrimineze si sa anihileze prin intimidare orice gest de aparare ,orice germene de doctrina nationalista sau religie, care ar putea coagula intr-o unitate elanul elementului tanar, dreptul acestora la viata,sau orice altceva care ar putea contraveni sau devia planurile lor distructive.

  O natie poate sa cada invinsa ,dar nu are voie in nici un caz sa abdice prin abandon de la misiunea ei de a-si afirma si apara credinta!Ce se intampla de fap sub privirile noastre ? Oamenii,cei mai multi, in loc sa intaleaga pericolul momentului actual ,in loc sa caute sa-si protejeze sufletele si familiile , folosind perceptele de regenerare morala crestina,singura garantie a progresului si a civilizatiei intregii omeniri,majoritatea prefera sa se autodistruga!

  2B.Cauzele individuale de ordin personal

  Amintim cu drag vorba poetului Radu Gyr:

  Nu dor nici luptele pierdute/Nici ranile din piept nu dor/ Cum dor acele brate slute/ Care sa lupte nu mai vor! “Nu esti invins atunci cand sangeri/Nici daca ochii-n lacrimi ti-s/Ci- adevaratele infrangeri /sunt renuntarile la vis!

  Acesta este pretul dispretului pe care, cu atata usurinta, ni-l adresam atat de frecvent unii altora proiectat la scara nationala. Nu cumva, prin faptul ca intoarcem capul nepermis de usor, sau, ne facem ca nu intalegem durerea aproapelui, suntem la fel de vinovati ca si evreii altadata care L-au rastignit pe Hristos? Nu cumva noi ,in calitate de membre lucratoare ale acestui organism ,Biserica, al carei cap este Hristos,din pricina ca ne atacam cu atata sete, Dumnezeu intoarce capul dezamagit ,fiindca nu-i mai oferim loc intre noi ? Daca eu nu-l sufar pe celalalt madular,aproapele meu ,nu sufera, de fapt, cel mai tare Hristos?Este intemeiat ca astazi se poate spune:”flamand am fost si nu Mi-ati dat sa mananc;gol am fost si nu M-ati imbracat, bolnav si in temnita si nu M-ati cercetat?(Mt.25,42-43) Atunci ne va zice:”intrucat nu ati facut unuia dintre acestia mici, nici Mie nu Mi-ati facut !(Mt. 25,44-45)

  Suntem datori sa ne iubim unul pe altul ca madulare ale aceluiasi Trup ,altfel tot tradatori ne vom chema.Daca i-am dat branci apropapelui imediat ne-am retezat cordonul ombilical de sus si i-am infipt un cutit in inima lui Hristos.Daca ma doare degetul sufar eu;atunci cand sufar eu ,sufera Hristos, de aceea, orice atentie acordata semenilor este un serviciu facut lui Hristos Insusi. Unirea in trupul lui Hristos este temelia iubirii dintre crestini”( Sf. Ioan Gura de Aur).Pe vremuri ,unirea credinciosilor in Biserica era deplina:”iar inima si sufletul multimii celor ce au crezut erau una”(Fapte 4,32)Acum in schimb,totul este pe dos..” Orice ai face pentru aproapele tau se inalta la Stapanul tau,si El,ca si cum Insusi ar fi primit de la tine facerea de bine,te va rasplati pentru ea”Sf Ioan GdA. Desfasurarea bataliei cu patimile lumii are loc intotdeauna in sufletul omului si, in masura in care acesta iese biruitor, se poate curati si lumea in care traim.

  “Despre ceilalti, admitem ca sunt deocamdata cu sabia,noi insa trebuie sa aratam ca suntem cu Crucea! Om fi noi ortodoxii putini in comparatie cu ei ,dar suntem o Biserica intreaga cu sfinte taine ,sfinti martiri si minunile lor!Noua nu ne lipseste nimic altceva ca sa declansam un adevarat razboi spiritual .Trebuie sa rabdam si sa ne-ndreptam in timp util!Nu degeaba le-a dat Dumnezeu stapanirea cea de acum si de aici!” Parintele Cleopa

  Prin ce altceva a ramas timpul reprezentativ in istorie, decat prin aceea ca il putem masura intocmai, din fapta langa fapta, si asta inseamna de fapt: miscare, actiune, iar nu pasivitate !Nu cred ca rolul nostru va sa ramana pana la urma, acela de spectatori la dezastrul national!Prin a nu reactiona la atata durere din partea semenilor, s-ar vedea ca, de fapt nu mai suntem intregi la suflet ,ca nu mai avem inima, si atunci ne meritam soarta!

  Concluzia dupa acest lung rechizitoriu este:Sa-i dam intai aproapelui datoria bunatatatii, in forma sa fireasca ,construind astfel acea solidaritate crestina .Numai asa vom face loc prezentei lui Hristos in mijlocul nostru. Altfel ,vom ramane pe coordonatele egoiste in aceiasi dezbinare.

  Iertati-ma fratilor ca mi-am permis sa-mi dau cu nevrednicie aceste pareri.Recunosc ca ele pornesc dintr-o mare durere dar si o neputinta a mea , pe care o regasesc din pacate si la multi dintre fratii mei. Raman in suflet cu marea dorinta de a-L marturisi impreuna pe Domnul Hristos facandu-I loc sa ne lumineze si sa ne incalzeasca bietele noastre inimi.

  Dan Radovici 6 Martie 2011

  Duminica izgonirii lui Adam din Rai

 2. Vasilențiu
  11/07/2012 la 14:16

  Suntem un popor metaforic și mai puțin iezuit.

 3. Vasilențiu
  11/07/2012 la 14:19

  Suntem un popor metaforic și nu iezuit.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: