Prima pagină > Cutremur Japonia, Ortodox liber, Vremuri apocaliptice > Cutremur devastator în Japonia de 8,9 grade însoţit de o alertă nucleară şi de tsunami

Cutremur devastator în Japonia de 8,9 grade însoţit de o alertă nucleară şi de tsunami

 

Cutremur în Japonia de 8,9 grade

Cutremur în Japonia de 8,9 grade

Oamenii se grăbesc să evacueze clădirile din zona portului din Tokio, unde o clădire a luat foc. Acoperişul unei clădiri unde avea loc o ceremonie de absolvire s-a prăbuşit.

Oraşul Onahama a fost lovit de valuri de 4 metri care au măturat totul în cale. Un tsunami de patru metri înălţime a fost observat în prefectura Iwate şi a provocat pagube la Kamaishi.

Cutremurul s-a produs la o adândime de 24 de kilometri, la 376 de kilometri de Tokio. La puţin timp după cutremur au avut loc două replici de 6,4, la interval de un minut. Acestea au fost urmate la scurt timp de o nouă replică, cu magnitudinea de 6 grade. UPDATE – Până la ora 14.00, numărul replicilor înregistrate a crescut la 29.

Vor fi replici pe o perioadă destul de mare de timp. Replicile sunt în funcţie de cutremurul principal. O lună, două vor fi replici. Ca mărime pot fi destul de mari. E unul dintre cele mai mari cutremure. Exceptând cutremurul de 9,4 din Sumatra, e cel mai mare din ultimii 20 de ani. Japonezii sunt bine pregătiţi, dar la asemenea magnitudine e greu să faci faţă acestor efecte catastrostofale”, a declarat Mircea Rădulian, director ştiinţific al Institutului de Fizică a Pământului.

În oraşul Onahama, din districtul Fukushima, au fost luate de valuri case şi maşini. Nu se ştie dacă sunt victime. VEZI VIDEO

Vase militare de la baza Yokosuka au primit ordin să plece spre prefectura Miyagi, cea mai apropiată de epicentrul seismului, relatează agenţia Kyodo. De asemenea, Ministerul Apărării a trimis opt avioane de luptă pentru a survola zona afectată.

Trenurile şi garniturile de metrou din Tokyo au fost blocate.

Cinci centrale nucleare au fost închise în Japonia, în urma cutremurului , relatează BBC News Online.

„Unele dintre centrale au fost închise automat niciun material radioactiv nu s-a scurs în exterior în urma acestui cutremur. A fost înfiinţat un grup de răspuns eu îl conduc. Vom asigura siguranţa populaţiei. Cerem poporului nipon sa fie precaut şi să fie la curent cu informaţiile transmise de radio şi televiziuni, cerem populatiei să-şi păstreze calmul”, a declarat premierul nipon.

sursa: Realitatea.net

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: