Facebook și Twitter creează oameni obsedați de propria imagine

Facebook și Twitter creează o generație de oameni obsedați de propria persoană, cu o nevoie copilărească de a primi aprecierea celorlalți, avertizează un cercetător de la Oxford, citat de dailymail.co.uk. Cele mai probabile riscuri sunt: scăderea concentrării, nevoia de apreciere instantanee, abilități scăzute de conversație non-verbală(de exemplu, incapacitatea de a păstra contactul vizual în timpul unei conversații).

Pericolele din spatele rețelelor de socializare vizează un procent semnificativ din populația lumii, dacă se ține cont de faptul că deja peste 750 de milioane de oameni au cont pe Facebook și multe alte milioane folosesc Twitter.

Tinerii au ajuns să-și aleagă activitățile în funcție de impactul acestora pe Facebook. Fac ceea ce merită să fie postat pe Facebook. „Este aproape ca și cum oamenii trăiesc într-o lume care nu e lumea reală, ci o lume în care ceea ce contează este ce cred oamenii despre tine sau dacă oamenii pot face click pe tine.”

Baroneasa Greenfield, fost director al corpului de cercetători al Institului Regal din Marea Britanie consideră că statusurile de pe facebook seamănă cu remarcile copiilor mici: „Mami, uite, am făcut asta” sau „Uită-te la mine, mami, să vezi ce fac”. Baroneasa crede că avem de-a face cu un comportament tipic unei crize de identitate. „Gândiți-vă la ce implicații vor apărea în societate dacă oamenilor le pasă mai mult de ceea ce gândesc alții despre ei, decât de ceeea ce gândesc ei despre ei înșiși.”

sursa: semneletimpului.ro


Servicii de medicina muncii la preturi mici

  1. 03/08/2011 la 12:58

    Jidanii, asasinii si criminalii fiintei umane au inceput atacul, se cred in PALESTINA,…Libia, Siria si Egypt. Terorismul Israelian nu are granite, hotare si limite.
    http://raportatacarearomanieideonu.wordpress.com/2011/08/03/jidanii-asasinii-si-criminalii-fiintei-umane-au-inceput-atacul-se-cred-in-palestina-libia-siria-si-egypt-terorismul-israelian-nu-are-granite-hotare-si-limite/

  2. 16/10/2011 la 09:49

    ma numesc gabriela si vreau sa am multi prieteniii si caut o prietena cosma gabriela

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: