Despre blog

„Se întâmplă ca în acelaşi timp unii să cinstească un om, iar alţii să-l necinstească, unii să-l laude, alţii să-l hulească, unii să te vorbească de bine alţii de rău. Pentru cei aflaţi pe culmile slavei, primejdia vânturilor şi furtunilor este nemăsurat mai mare decât a celor ce se călăuzesc prin văile smereniei.
Aşadar, în bunăstare şi cinste nu te lăuda, dar nici în înjosiri să nu cazi în deznădăjduire. Dacă te bucuri, nu te veseli până uiţi de tine, iar dacă ţi se întâmplă vreun rău, nu te mâhni peste măsură. Veacul acesta este schimbător şi totul este de-a-ndoaselea, dar moartea ne face pe toţi una. Unde-s bogătaşii preaslăviţi?

  1. daniel
    15/01/2011 la 19:18

    Doamne ajuta! Faceti parte cumva din BOSV? Daca da, atunci nu ati dori sa colaborati cu revista Traditia Ortodoxa? Gasesc textele dvs. ca fiind foarte bine gandite.

    • 16/01/2011 la 15:32

      Doamne ajuta Daniel! Fac parte din BOSV intradevar dar de colaborat cu Traditia Ortodoxa gasesc ca nu prea am mult timp deoarece am un serviciu care nu-mi permite prea mult timp liber si in plus mai sunt si problemele casnice, stii tu cele cu familia. Blogul acesta il tin din pasiune si din speranta de a mai indrepta pe cate cineva spre adevarata credinta.

      • argatu ioan
        02/02/2014 la 18:53

        Da…, faceti parte din BOSV? Si daca sunteti in plin curaj, sincer si nu aveti nimic de asuns , putem sa va stim si numele, ca sa fim echitabili? Ma intreb ce v-ar folosi sa stati sub anonimat sau sub un pseudonume, cand Dumnezeu ne priveste si ia aminte la tot ce gandim, spunem si facem si nimic din ceea ce este ascuns va sta ascuns ci se va da pe fata?

  2. Vandra I. Vasile
    27/09/2011 la 06:47

    Nu poti sa spui ca este erezie faptul ca o fiola cu sangele Sfantului Parinte se pastreaza, asta inseamna ca intreaga masa de oameni de religie catolica este eretica ? Exista argumente chiar mai bune decat al meu .

    • 04/10/2011 la 04:17

      Pai nu ai inteles…. Cum Sfintii Parinti bine spuneau ca este gresit sa numim Biserica Catolica. Ea este EREZIA CATOLICA!!!

  3. ciprian
    04/09/2012 la 17:07

    buna seara! ce parere aveti despre preotul veniamin ilie de pe vechi care acuza ierarhi de la mitropolia slatioara ca sunt eretici si indeamna crestini sa se lepede imediat de mitropolia slatioara.

  4. ciprian
    05/09/2012 la 11:31

    acest veniamin ilie a lansat pe site-l lui despre actele 666 si indeamna crestini sa le ia fara nici o retinere

    • Mihai Vasile
      29/03/2014 la 14:12

      Sfinții părinți ne arată în tâlcuirea apocalipsei că antihrist are plan bine făcut prin această pecetluire, ca tot pământeanu să se lepede de Hristos. Dacă erezia este schimbarea legii lui Dumnezeu, pecetea lui antihrist reprezintă mai grav, adică lepădarea de Hristos. Mulți Sfinți Părinți ne arată ca și unii păgâni care nu vor lua pecetea 666, se vor mântui.
      Fiara care va stăpâni:
      „… peste toata seminiia și poporul și limba și neamul. și i se vor
      `închina ei toți cei ce locuiesc pe pământ, ale căror nume nu sunt scrise, de
      la `întemeierea lumii, în cartea vieții Mielului celui junghiat. (Apoc. 13, 8)”.
      Citim apoi mai departe:
      „și ea `îi silește pe toți, pe cei mici și pe cei mari, și pe cei bogați și
      pe cei săraci, și pe cei slobozi și pe cei robi, ca să-și pună semn pe mâna lor
      cea dreaptă sau pe frunte, `încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde,
      decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei sau numărul fiarei. Aici
      este `înțelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci
      este număr de om. și numărul ei este 666. „

      • Mihai Vasile
        29/03/2014 la 21:07

        Apoc.
        Totodată, Scriptura numește numărul 666 uneori „semnul fiarei”,
        alteori „numele fiarei”, iar alteori „numărul numelui fiarei”. Citind `însă cu
        atenție versetul 17, observ\ăm fără dificultate că toate aceste calități sunt
        echivalente „(…) decât numai cel ce are semnul = adică numele fiarei, = sau
        numărul numelui fiarei” (Apoc. 13, 17).
        Deci lucrurile sunt limpezi: 666 are valoare de nume: numele lui
        Antihrist!
        Se referea oare la arborele său genealogic, fiind deci partea
        „trupească” a numelui? Nu, deoarece Scriptura spune că va fi din seminția
        lui Dan (Fac. 49, 16-17). Este oare un nume creștin? Fiind Antihrist nu
        poate fi crestin, ci cu totul satanic. Așadar, la identitatea sufletului meu
        (reprezentată de codul meu personal) este adăugată identitatea sufletească a
        unei ființe satanice, luptătoare `mpotriva Domnului [i Stăpânului meu. Este
        „pecetluirea” sufletului meu cu o „pecete” străină de care mă lepădasem la
        botez, când primisem adevărata pecete: pecetea Duhului Sfânt.

        „Si al treilea înger a venit dupa ei, strigând cu glas puternic: Cine se
        închina fiarei si chipului ei si primeste semnul ei pe fruntea lui, sau pe
        mâna lui, va bea și el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat
        neamestecat, în potirul mâniei Sale, si se va chinui în foc si în pucioasa,
        înaintea sfintilor îngeri si înaintea Mielului. Si fumul chinului lor se suie în
        vecii vecilor. Si nu au odihna nici ziua nici noaptea cei ce se închina fiarei
        si chipului ei si oricine primeste semnul numelui ei.” (Apoc. 14, 9-11)

        Trebuie `înțeles clar că simpla acceptare (de buna voie) a numărului
        666 (`n orice reprezentare a sa!) pe identitatea proprie `înseamnă lepdare de
        Hristos și, implicit, moartea veșnică! Totul depinde de liberul nostru
        arbitru.84

  5. Mihai Vasile
    08/01/2014 la 18:02

    După mine ca un mare păcătos ce sunt, dacă veniamin ilie a constatat o erezie trebuia să o îndrepte nu să se facă coată de topor împotriva fraților, cum spunea Sf. Ioan Hozzevitul când i s-a propus să meargă la înmormântarea patriarhului papistaș nicodim munteanu, însă pot da exemplu de starețul Pafnutie de la Agigea care a plecat cu câțiva călugări în munți, înjurat și batjocorit de mulți superiori și care mi-a spus că anatema sunt cei care iau actele biometrice sau electronice și că și mireanul merge către rai pe o lamă de cuțit și răspunde ca un călugăr în fața lui Hristos, așa de stictă e legea lui Dumnezeu, însă nu a zis nici un cuvânt rău de nimeni, nu are telefon și nu are acte și a făcut înscris Mitropoliei un an de zile și văzând că sinodul n-a luat nici o măsură a plecat, însă după mine biserica îi v-a face necazuri așa cum biserica pe nou urmărea și omora călugării pe vechi, după război, dar numai ce-l deportat în Bărăgan, ce-i înflămânziți,, ce-i băgați în temnițe văd calea cea dreaptă, fără aur la gât și jeep la scară. Mi-am adus aminte cum îmi povestea tatăl părintelui Pafnutie în anul 1990, cum el avea cheile bisericii pe vechi din loc. Rădășeni, la ieșirea din Fălticeni după 1945 iar comisia bisericii pe nou cu șef de comisie Cleopo Ilie venise să treacă biserica satului de pe vechi pe nou și având cleopa Pidalionul neschimbat în mână, a fost invitat cu comisia în biserică și i-a spus să deschidă Pidalionul, care s-a deschis la pag,512 unde scria că schismatici sunt cei care schimbă calendarul și pascalia. și a fost huiduit cleopa de propria-i comisie iar cleopa l-a dat în judecată pe Sandu Constantin și l-a purtat prin tribunale trei ani, iar biserica din Rădășeni a rămas pe vechi până astăzi.

  6. catalinfm
    18/01/2014 la 21:08

    @ mihai vasile: nu vreau sa intru in polemica cu dvs , credeti ce vreti si cum vreti insa sunteti sigur ca parintele Pafnutie e chiar exemplul potrivit? daca ORTODOXIA de-alungul timpului ar fi avut parte de unul ca el ,…era sparta in mii si mii de particele,.. cat aau asteptat Sf Parinti pe papistasi sa se intoarca la dreapta credinta din eres ? din anul 860 pana in 1054,…. Iertati-mi nestiinta dar cine la injurat? aveti dovezi? cine la batjocorit? asa se intampla cand credinta este inteleasa de fiecare cum ai trece prin cap, cand apare un „etalon”al dreptatii si corectitudii, peste superiori, lovind ” cu bata” cat se poate de tare ca sa vada ceilalti cat de drept in cele sfinte este… se ajunge la victimizari si la „eroisme” tip genul dvs! mai de folos pentru un mirean, (mai intai eu,)este rugaciunea si gura inchisa decat judecati, acuze si a ne da noi cu parerea ce e bun si ce nu e bun in Manastiri, cine e mai bun, care e mai bun si alte nazdravanii, ,…va pagubiti sufletul de pomana crezand ca sunteti mai destept decat acei superiori pe care ai judecati fara jena,….vedeti-va de parcursul vietii dvs si rugati-va la DUMNEZEU pt adevar,…. nu cunoasteti multe lucruri printre care si faptul ca om fara de pacat nu exista pe acest pamant!
    Lucrurile se fac cu multa rugaciune, sfat, rabdare si socoteala , in duhul Bisericii si al Sf Parinti! DUMNEZEU cu mila LUI va randui cele placute LUI cat de curand si in aceasta privinta!
    Ca sa nu va obositi mintea de poamana, vreau doar sa va mai spun ca cele scrise sunt doar din convingere propie, sunt doar punctul meu de vedere, nimeni nu ma platit sa scriu asta sau sa spun pe cealalta si va spun astea ca sa nu ajung sa citesc cine stie ce „minuni” pe parcurs,…nu este intentia mea de a va jigni in vreun fel, daca asta a-ti inteles, imi cer iertare, vreau doar ca un simplu mirean, sa incerc sa gasesc un echilibru; in ziua de astazi din pacate mirenii ( in primul rand eu) sunt umbra crestinilor de altadata, fara fapte placute lui Dumnezeu , dar cu gura deschisa la maxim, cu judecati de valoare, cat mai putina rugaciune, cu laude mari si fara folos ,…

  7. Mihai Vasile
    19/01/2014 la 22:28

    …va pagubiti sufletul de pomana crezand ca sunteti mai destept decat acei superiori pe care ai judecati fara jena,….vedeti-va de parcursul vietii dvs si rugati-va la DUMNEZEU pt adevar,…. nu cunoasteti multe lucruri printre care si faptul ca om fara de pacat nu exista pe acest pamant! Amenințarea matale este exact de securist, noroc e faptul că ați dat peste mine căruia nu-i e frică, iar privitor la păcat așa e numai că după mărturisirea lui omul ajunge în rai, pe când cu o erezie ajunge în iad, iar privitor la superiori de ce Hristos îi face:
    • a.Serpi, pui de vipere, cum veti scapa de osanda gheenei?
    Mt 3:7, Mt 12:34, Lc 3:7, 1Tes 2:16
    • b.De aceea, iata ca Eu trimit la voi profeti si intelepti si carturari; dintre ei veti ucide si veti rastigni, dintre ei veti biciui in sinagogile voastre si-i veti prigoni din cetate’n cetate;
    2Par 24:21-22, 2Par 36:15-16, Is 1:21, Is 30:9, Is 41:27, Ir 2:30, Mt 5:12, Mt 10:23, Lc 11:49, FA 7:52, 1Tes 2:15,Ap 16:6
    • c.ca sa vina asupra voastra tot sangele nevinovat ce s’a varsat pe pamant, de la sangele dreptului Abel pana la sangele lui Zaharia, fiul lui Berechia, pe care l-ati ucis intre templu si altar.
    Fc 4:8, 2Par 24:20-21, Is 1:21, Ir 26:15, Za 1:1, Lc 11:51, Evr 11:4, 1In 3:12, Ap 18:24
    • d.Adevar va graiesc, veni-vor acestea toate peste neamul acesta!

  8. Mihai Vasile
    20/01/2014 la 17:37

    Privitor la comuniunea cu ereticii între 860 și 1054 mai cercetează deoarece uite eu am găsit: Sub Ioan al VIII-lea chestiunea purcederii Sfântului Duh ia altă întorsătură la Roma, ca şi cea a înălţării lui Fotie pe scaunul patriarhal. Adaosul Filioque, făcut în Apus Crezului de la Nicea a fost solemn osândit în şedinţa a şasea a sinodului din anul 879. Legaţii papei, cei ai scaunelor patriarhale din Răsărit şi toţi episcopii se uniră la această osândire. Papa, primind actele, scrise lui Fotie[306]: deci în 879 s-au desprins de Roma și împărații bizanțului de multe oriț cereau Romei să renunțe la erezie pentru a relua comuniunea, deci nu e cum povestiți de la matale citire, voi apărați strălucirea bisericilor nu cuvântul lui Hristos, care a spus de rugăciune și cercetarea scripturilor și nu cum spui matale rugăciune, sfat, răbdare și socoteală în duhul bisericii și al sf. părinți și de ce nu arătați Testamentul sf. Glicherie, ce se află în arhiva Slătioarei, lăsat de sfânt cu zece ani înainte de a muri , dacă Hristos vrea să facă judecata de apoi în 12 ani? mai am eu timp, eu cel mai mare păcătos să mă mântuiesc așteptând în ghilimele de la 860 la 1054 cum spui matale?

  9. catalinfm
    21/01/2014 la 10:39

    Este ultimul meu mesaj pt dvs! Repet, nu intru in detalii,nu aceasta a fost ideea de baza, imi scrieti citate din Sf Envanghelie, v-as putea raspunde in sensul in care ma exprim, cu acelas numar de citate cel putin,…ideea este ca, un mirean , ai sta mult mai bine cu tacerea si rugaciunea, nemestecul in ale Bisericii, unde sunt slujitori care raspund de ceea ce fac.
    Exemplul dvs nefericit ( pr PAFNUTIE) nu este potrivit in opinia mea, nu cunoasteti multe lucruri si spuneti lucruri urate despre altii ! In rest faceti ce vreti si cum vreti, am vrut doar sa va fac atent,… dar se pare ca doriti sa-mi aratati mie si altora cat sunteti de destept,…. e ok dar nu m-ati convins, pe mine cel putin! Imi pare doar rau ca, fiind ocupat in „cugetari inalte” pierdeti esenta problemei,….si o concluzie: nu a-ti inteles nimic din ceea ce am scris eu!
    Nu cred ca in calea mantuirii dvs ar putea sa stea cineva( rugati-va dvs si feriti-va de judecati , faceti fapte bune iar DUMNEZEU nu va va lasa) ,…nici macar cei care au injurat si batjocorit cum spuneti dvs pe pr Pafnutie! ( cu siguranta nu a fost asa),….sa fiti sanatos ce mai incoace si-ncolo si pr Pafnutie la fel, in rest fiecare va raspunde de ceea ce face!

  10. Mihai Vasile
    21/01/2014 la 19:49

    La ce adresă să vă trimit înregistrările pentru liniștirea, … deoarece nu-mi permit fără aprobare să le postez în format digital pe internet care reprezintă capul mic al fiarei din Apocalipsă, dar cu forță mare, iar ortodoxia în dreapta credință s-a născut in catacombe, iar Hristos la a doua venire o v-a găsi tot în catacombe, unde mai marii bisericilor stălucitoare, nu vor accepta umilele condiții.

  11. catalinfm
    21/01/2014 la 20:11

    Nu este necesar sa-mi trimiteti inregistrarile dvs,…felul in care pr Pafnutie a plecat , nu-i face cinste, nu este treaba mea sa judec, mai marii bisericilor stralucitoare cum ai numiti dvs nu sunt unde dvs insinuati ca sunt( ei sunt aceia care au fost batjocoriti, batuti in inchisori , haituiti , tremurand alaturi de Sf Glicherie, pentru noi mirenii, sa ne spovedeasca, sa ne slujeasca in dreapta credinta, sa ne boteze botezul cel adevarat, sa ne impartasesca spre mantuirea noastra , ca noi cei de astazi impreuna si cu pr Pafnutie, sa facem ce ne trece prin cap, dar nu sa aparam ORTODOXIA ,…), poate in Biserica oficiala,… din pacate, sunt timpurile din urma , iar Sf Parinti sunt carma noastra, ei ne invata ce sa facem in aceste timpuri insa,, nu ar fi rau sa luati aminte la faptul ca, ceea ce dvs credeti, nu este obligatoriu si adevarul! cei ce sar ca aschiile din trunchi, invocand motive ( Biserica oficiala, pr Pafnutie, etc), nu vor servi niciodata ORTODOXIA, ADEVARUL !
    Va doresc sa aveti pace sufleteasca si sa va mantuiti, feriti-va de judecati!( mi-o spun si mie ,inaintea dvs)! in rest sa auzim de bine!

  12. Mihai Vasile
    22/01/2014 la 20:05

    Greșeală mare faceți, deoarece tocmai plecarea acestui drept părinte Pafnutie s-a făcut după mari rugăciuni la Maica Domnului care să le dea un semn dacă e bine să plece sau nu, iar aceasta le-a colorat o icoană alb negru ce era xeroxată și folosită la paginație, cu acesta făcând un tur al Romaniei și trecând pe la mine care cunoșteam xeroxul am sărutat icoana am văzut că e minune și nu mi-a spus că pleacă ci am aflat eu la sfârșitul anului trecut, iar dacă nu era nici un semn , nu plecau. Ca ortodox drept credincios chiar de ai suferit temnită, sete și foame, bătăi și torturi, prigoane și mutilări pentru mărturisirea credinței lui Hristos iar după un răgaz de libertate dai mâna cu ereticii in iad vei ajunge. Sf Ioan Gură de Aur spune că mireanul se deosebește de călugăr doar prin faptul că are voie să facă fii, in rest să țină aceleași canoane.Pr. Pafnutie nu vrea functii nu vrea averi vrea doar ca puținii credincioși ce au mai rămas să nu ajungă în iad, fiindcă și matale ai sesizat bine că îi foarte aproape judecata și nu vom avea timp să ne căutăm succesiuni apostolice și să filozofăm cine și cât a stat in erezie. Numai bine.

  13. Mihai Vasile
    22/01/2014 la 20:28

    Uitasem să vă scriu faptul că starețul Pafnutie a fost chemat la Mitropolia Slătioara exact de pomenirea Sfintei Mare Mucenițe si Prealăudatei Eufimia, unde a lăsat scis Mitropolitului că se intoarce când oficial v-a fi inlăturată erezia.
    La mormântul acestei sfinte s-a întâmplat minunea respingerii tomului ereticilor de la sinodul ecumenic de la Calcedon, prăznuit la 11 Iulie.
    Să fie coincidență ? sau Hristos este cu el.

  14. catalinfm
    23/01/2014 la 19:56

    Am promis ca este ultimul mesaj si nu ma tin de promisiune din cauza dvs,.. ma repet, nu cunosteti multe lucruri, spre stiinta celor care citesc aceste randuri poate si a dvs daca doriti , minunea Icoanei Maicii Domnului Prodromita, ca despre aceasta Icoana cred ca pomeniti , aceasta colorare a unei copii ( XEROX) cum spuneti dvs, sa infaptuit in casa unei crestine din Medgidia, fiica unui vrednic preot care acum nu mai traieste,… la rugamintile pr Pafnutie, a primit aceasta Icoana de la crestina si a facut”turul ” de care pomeniti dvs,…. acest semn a fost facut din mila lui DUMNEZEU , nu din vrednicia parintelui Pafnutie,…..ma iertati dar am senzatia ca ravna va intuneca judecata lucrurilor,….e treaba strict a dvs dar uneori aceeasi „ravna” care o incearca si pr Pafnutie, si pe multi altii de-alungul timpului ia condus in partea opusa mantuirii, rugati-va , calmati-va ca eu nu am nimic cu dvs si cereti lui DUMNEZEU cele de folos, pentru ca va concentrati mai mult pe ce vreti dvs sa-mi spuneti si mai putin pe ce incerc eu sa va spun!

  15. Mihai Vasile
    24/01/2014 la 05:35

    Aveți dreptate, aici am greșit eu care m-am luat după spusele unui mirean și nu am cercetat, insă semnul era că sunt nereguli în biserică și faptul că a ajuns la pr. Pafnutie și nu la alt părinte spune multe, că tot din mila Domnului a făcut acest traseu de la sora Mărioara la Tulcea( pr. Spiridon) și apoi a fost adusă la pr. Pafnutie și tot din mila lui Dumnezeu a fost chemat la Mitropolia Slătioara în ziua SF. Mucenițe Eufimia, deci tot semne că sunt nereguli in biserică.

  16. catalinfm
    24/01/2014 la 17:48

    Nu este vorba ca eu am dreptate, asta aceste adevarul si inca multe nu stiti,…multe si marunte care nu-i fac cinste parinetlui.Dvs nu aveti nici-o cadere sa spuneti neadevaruri despre mai marii Bisericii, sa batjocoriti Biserica in acest fel .
    Daca eu luam Icoana si mergeam cu ea in Pelerinaj era un semn, eram eu vrednic de ceva? Credeti ce vreti dar o spun raspicat Pr Pafnutie nu este si nu va fi exemplul cel mai potrivit niciodata! De ce? Pt ce a facut si felul in care a facut,….intrebati-l , verificati,…Pe un crestin ortodox autentic, sau slujitor Arhimadrid nu-l auzi, nu-l vezi, simti pacea, iubirea in preajma lui,….faceti acuzatii de erezie atat de usor,… ganditi-va inainte sa spuneti astfel de lucruri, daca nu vreti ca sa va osanditi singur,…oare chiar va inchipuiti ca mai marii nu cunosc problemele care sunt? Mai ales ca sunt acolo printre Sf lor exemple in fapta intai si in cuvant,… chiar asa usor este sa „dai cu bata” si sa pui: eu apar dreapta credinta, smintind oamenii si rupand comuniunea crestineasca,…treaba Sf sale, …..treaba dvs ca ganditi asa, sunteti liberi sa faceti ce credeti insa cine aduce dezbinare si galceava luand de bune povestile unuia care nu merita nici numele sa i-l pomenesc si care fara sfarsit improsca otrava defaimarii si se da teolog, in niciun caz nu va ajunge unde isi inchipuie ca va ajunge,…trage nadejde ca spanul de barba, dupa vorba aceea,….mireanul nu trebuie sa defaime nici macar aproapele da-apoi slujitorii ai Bisericii!!! despre ce vorbim??? sa ne adunam si sa ne vedem lungul nasului caci in ziua de astazi la teorie suntem primii iar in fapte ultimii, dupa pagani!!!!!

  17. Mihai Vasile
    26/01/2014 la 16:27

    Amenințările tale repetate, arată multe asemănări securiste, eu nu am spus nici un cuvânt rău de biserica Slătioara și nu am dat cu parul cum scrii matale și nu sunt eu cel care am arătat ereziile, ci alții, compară mata predicele erarhilor după anul 90, cu cele actuale și spune dacă vezi vreo diferență, și ce mari păcate are pr. Pafnutie, dacă el nu vrea să calce sfintele canoane din Pidalion, nu procedează corect? Dacă eu făceam parte din această biserică, în acest sfert de secol ce a trecut propuneam următoarele: a, inființarea la Slătioara a unei facultăți de teologie, ce în 25 ani depășea Sanctpetersburgul rusesc al anului 1920, b. la emisiunile TV unde a fost invitată biserica Slătioara, în acest sfert de secol, îi combăteam cu atâtea acte doveditoare pe papistași, c. cinsteam pe toți părinții ce au luptat cu fiara comunistă prin broșuri și scrieri și aici amintesc de marele părinte Dumitru de la Medgidia care a ținut piept comuniștilor 50 ani, și a cărui mic paraclis din casa lui în repetate rânduri era dărâmat de comuniști la ordinele papistașilor cu buldozerul, iar el îl construia din nou. d. prezentam istoriei testamentul Sf. Glicherie, spre mărturia credinței, e. scriam la intrările bisericilor pe vechi canoanele spre cunoaștere, chiar și canonul in care preotul nu are voie să bea, deoarece băutura este duhul satanei, f. construiam ca SF. Vasile Cel Mare , așezăminte pentru orfani, bătrâni și bonlavi, in afara mănăstirilor, dar ce nu se poate face intr-un sfert de secol, numai să te fsrești de cel viclean, cum zice Hristos.

  18. catalinfm
    26/01/2014 la 19:37

    Da, se pare mai nou ca am facut armata impreuna,…asa va exprimati,… amenintari? credeti ca mai este loc de zambete in ziua de astazi? pt ca daca as mai avea putere as zambi la ce a-ti putut scrie in ultimul mesaj, si mai sus,…citesc si deplang starea in care sa ajuns,….sunteti foarte tare in teorie, aveti probleme pe care eu nu vi le pot rezolva, mergeti la duhovnicul dvs si povestiti,…s-ar putea sa va ajute!
    Eu ma opresc aici, nu are rost sa mai am un dialog cu cineva care nu are proprietatea cuvintelor si face atat de usor afirmatii de toate felurile, auzite, povestite, in sfarsit de toate felurile, pe care strainii care le acceseaza le pot lua de bune, mediul crstinului ortodox este departe de mizeria internetului , este IN BISERICA, in ascultare, in rugaciune si mai putin in teorie, deasemenea constat ca nu vreti sa intelegeti ceea ce eu v-am scris, spre binele dvs , oricum ar fi , va doresc sa fiti sanatos!

  19. catalinfm
    26/01/2014 la 20:00

    revin cu mica explicatie: spuneti ca nu a-ti atacat Biserica Ortodoxa pe Stil vechi? recititi ce a-ti scris mai sus, date complet eronate , neverificate si preluarea spuselor despre Pr Pafnutie, sau cine va spus ca parintele a fost injurat, si batjocorit,….defaimari ieftine preluate , reincalzite ca sa zic asa si servite in continuare ca „bombe” noi si sigur ca, dvs sunteti imaculat, nu aveti nici-o vina! sa inteleg ca astfel se exprima un crestin ortodox in societate? se pare ca pr Pafnutie, este unicul aparator al dreptei credinte pe lumea asta, de ce nu mergeti langa sf sa , sa va mantuiti? recititi va rog din suflet, ceea ce eu v-am scris, dar fara patima, poate veti intelege totusi cate ceva,…..

    sunt sigur ca din punctul dvs de vedere, sunteti absolut un inocent! iar din punctul meu de vedere, nu ma mir chiar deloc , mai ales dupa ceea ce a-ti scris,…. teoria dvs este neinteresanta pt mine, am de unde ma inspira cu siguranta, fiti linistit; v-am abordat doar intr-un singur subiect care ma deranjat pentru ca defaimeaza slujitori ai Bisericii si da exemplu un parinte care , din pacate a facut ce a facut si cum a facut, treaba Pr Pafnutie! sa auzim de bine!

  20. Mihai Vasile
    27/01/2014 la 08:22

    Poate v-a făcut ceva pr. Pafnutie și nu știe deoarece am vorbit cu el prin intermediar, sunteți liber să-i faceți dosar , băgați-l în pușcărie ce mai așteptați, Cum își permite să vă arate că ceva nu e în regulă, și cum își permite să nu calce sfintele canoane , crezi că nu sunt mireni care cunosc drumul spre mântuire? care caută bisrrici în dreapta credință in lumea întreagă pt. a se pocăi și mântui? și care nu umblă după cinste și onoare ci să găsească o biserică unde darul lui Dumnezeu nu e luat.

  21. catalinfm
    27/01/2014 la 08:56

    Nu mi-a facut nimeni nimic , nici macar acest parinte, nici dvs, am vrut sa va atrag atentia din dragoste crestineasca, Stiam ca este pierdere de timp dar asta este; repet, aveti probleme grave pe care eu nu vi le pot rezolva, nu va dati seama de ceea ce scrieti, nu intelegeti nimic din ce vi se spune, nu aveti propietatea cuvintelor, eu ma opresc aici ,..”balciul ” pe care il faceti e aproape de convingerile pe care le aveti, nu de mine!

  22. Mihai Vasile
    27/01/2014 la 15:32

    Ce puteți să-mi povestiți de viața de dincolo, pe când eu zor din 1972 și în cinci catastrofe aeriene am văzut moartea cu ochii și dacă nu-mi este frică de moarte, cum spui matale că am probleme grave pe care nu mi le puteți rezolva, uite ca să-ți demonstrez care-i sănatos și care nu te invit la mine , am trei aparate de zbor iar cu unul ne ridicăm la 8000m fără kap-23-oxi. și probați sănătatea pe viu nu prin vorbe și nu vă pun nici să plătiți ora de zbor, iar dacă organismul este sănătos și mintea trebuie să fie sănătoasă și uite ideea ta nu este rea ,îl voi lua pe părintele Pafnutie de duhovnic, bineânțeles dacă el vrea, spre îngrozirea ta.

  23. Mihai Vasile
    28/01/2014 la 14:37

    Nu mă pot abține să-ți spun din nou, dragă Cătăline, câtă dreptate am avut când am comparat biserica Slătioara cu biseriac pe nou, uite primele sesizări făcute la Poliție au sosit la părintele Pafnutie scrise chiar de mitropolia Slătioara, care-i diferența între papistași și voi? Nu prigoneau papistașii pe înnaintașii voștri, cu jandarmii și poliția, voi de ce să nu faceți la fel? Dați-i bice înainte dreptcredincioșia voastră, totuși e prea puțin numai fugăriți băgații in pușcării, ce mai așteptați? Asta da biserică dreaptă mai securistă decât securitatea. Nu uitați că printre rândurile lor sunt și oameni cu academii așa că ce puteți să le faceți decât să demonstrați că sunteți departe de învățăturile lui Hristos.

  24. catalinfm
    28/01/2014 la 21:11

    dupa cate scrieti se pare ca e tare rau aerul la inaltime, …consecintele se vad pe pamant, ….imi pare rau ca spun asta dar asta este , reveniti cu picioarele pe pamant altfel veti ramane fara aer, acolo, „sus”,….lasati-va de sporturi extreme, imbratisati ORTODOXIA in frumusetea si simplitatea ei, lasati „cugetarile” astea de 2 lei, sa trecem peste teorie ca ne omoara practica …..acum imi dau seama de ce modelul pr Pafnutie cade ca o manusa de pilot pt dvs, cine se aseamana, se aduna,…asa e vorba romaneasca, deci acum la final , iertati-ma si fiti sanatos! nu uitati, demonstratii puteti face numai dvs , nu altcineva , dar atentie, cel mult din acelea de” zbor”, daca sunteti pilot cum spuneti!…..

  25. Mihai Vasile
    29/01/2014 la 17:22

    Ce luptă ai dus tu cu ortodoxia ta în 25 ani, de spui să o înbrățișez eu acum, câte suflete care au mers pe lumea cealaltă ați reușit să le duceți în rai? când Sf. Ioan Hozevitul arată în cartea Din Erihon către Sion că nu vor mai fi povețuitori vii și ne îndeamnă să citim scipturile și să urmăm viețile sfinților pentru a ne mântui. Povestește chiar și vedenia sf. Grigorie referitor la câți călugări vor merge în iad la judecata de apoi, cum de nu vă dați seama că numai dacă faci sesizare împotriva cuiva și doriți să-i faceți rău, călcați toate învățăturile ortodoxe, sau de faptul că de mântuirea mea răspund mai marii bisericii, iar in viețile sfinților găsim că fiecare răspunde individual și prezinți anterior că ortodocșii au stat in schismă cu papistașii aproape 200 ani cănd real nu a fost așa, bine ai scris că nu ești plătit de biserică să combați pe toți care știu adevărul, iar după cum te bucuri de răul altuia am impresia că ești plătit, altfel nu scriai așa ceva. Dacă vă luați după viața SF. Glicherie acum erați departe și poate că și eu si mulți alții ce știu căile mântuirii eram cu voi, așa că voi merge cu puținii călugări călăuziți de Hristos. Dacă te dai atât de pregătit și de drept de ce nu poți prezenta ceva o schemă de energie gratis sau ceva inedit și folositor omenirii, pe cănd eu nu mă dau a tot cunoscătorul dar după trei ani de cercetări am reușit și am realizat un generator magnetic cu neodini ce produce energie electrică gratis 500 ani până se demagnetizează și voi folosi generatorul și la autoturism, iar RAR,din București a confirmat că îmi v-a înmatricula mașina, sunt convins că Dumnezeu mi-a dat această soluție, care se vede că nu m-a părăsit și îl voi folosi și la aparatele de zbor spre bucuria ta în ghilimele.

  26. ionut
    02/02/2014 la 16:10

    fratilor ,ce rost au aceste discutii decat pierdere de timp si bataie de cap. oare daca d-nul Mihai ar stii atatea despre acest preot ce nevoie ar mai avea sa se contrazica cu altul cand el stie adevarul absolut. Intra-devar buna idee ti-a dat Dumnezeu dar trebuie sa i vezi finalitatea ei.Cu ce te poate ajuta ea decat trupeste ? Alti au fost pana la an 3-lea cer si nici nu s-au mandrit asupra fratilor nici nu i-au judecat pe alti. Vedetile faptele caci mai devreme sau mai tarziu se vor da pe fata si pe urma combateti-va daca credeti ca nu i altceva decat pierdere de timp…….. ma iertati si doamne ajuta.

    • Kenedy
      27/02/2014 la 12:42

      Da pt ca cu cat stii mai multe cu atat stii mai putin.

  27. Mihai Vasile
    03/02/2014 la 21:31

    Cum de am pierdut eu timp de 25 ani căutând preoți drepți prin Sf. Munte Athos, pe când Romania este plină de sfinți înbunătățiți, buni blânzi și foarte smeriți, gata să-mi arate mulțimea greșelilor , păcatelor, iar eu să tac să fac ce spun ei iar dacă nu tac, de sub acele calități smerite apar un soi de amenințări și răzbunări, iar ca să nu tulbur cuvioșenia și sfințenia cu care sunteți înzestrați ca reprezentant al mirenilor amărâți și necunoscători a căilor mântuirii, mă retrag de tot , deoarece nu sunt vrednic să stau in o așa mare obște de sfinți ai țării de care nu știe nimic deaspora, unde de cauți cărți sfinte nemodificate, imediat le primești, că doar într-un sfert de secol au tipărit numai cărțile ortodoxe nemodificate pâna la anul 1800.

  28. Dumitriu Radu
    05/02/2014 la 17:12

    Referitor la cele trupesti si la cele sufletesti se spune ca in Rusia Siberiana un calugar de la o lavra ceru staretului sa plece in pustie, dupa patru luni de mers gasi intr-o padure o poenita unde isi facu o coliba si fiind primavara deja isi facuse si un ogoras unde puse putinele seminte pe care le avea la el, in una din zile dupa rugaciune iesi la munca ogorasului si observa in marginea poienitei un cuib de vultur ce hranea un pui de cioara, socotind calugarul ca e un semn de la Dumnezeu lasa munca ca va avea grija Dumnezeu de el cu cele trupesti si se apuca de rugaciune neincetat ziua si noaptea , iar dupa sapte zile de rugaciune fara sa manince cazu caci puterile il parasira si adormi. Apoi aparu in vis un inger al Domnului care ii spune ridicate parinte si alege fapta vulturului din acest semn ce ti la trimis Dumnezeu si nu a puiului de cioara.
    Asa se petrec lucrurile si in bisericile ortodoxe unde in loc sa se tina calea cea dreapta se alege cate o erezie pentru a satisface clerul cu bani si etc…

  29. Dumitriu Radu
    05/02/2014 la 18:30

    Citind mai sus gasesc ca pravoslavnicul argatu vrea sa-l treaca intr-un registru pe ortodoxulib, stiti ce i-as raspunde eu daca as fi in locul ortodoxulib, decat trei cuvinte: n… m…. c… Ce vrei sa-i faci argatule? Sa-l pui la proscomedie sau sa-l dai pe mana securitatii? noroc de laici ca au facut o constitutie ca altfel mai ati incepe cateva cruciade impotriva celor care nu va convin, cum faceau catolicii dupa 1054 cand au nimicit sute de ani ortodocsii in cele opt cruciade.

  30. Aron Constantin
    21/10/2014 la 07:40

    Urmăresc și eu, strădania preotului Veniamin Ilie, din 2008, de a lupta cu ereziile BOSVR din Romania și care caută o biserică deaptă rusă (un ROCOR drept al rușilor), fără să-l intereseze nimic de anatemele date de Episcopul Diomid de Anadar și Ciukotka, patriarhului Moscovei și mă întreb, ce credință dreaptă promovează? Cum ani de zile, bine arăta ereziile Slătioarei, iar după patru ore de discuții cu episcopul Flavian al Bucureștiului este de acord cu acele erezii și Slătioara schismatică rămâne verticală. Poate a primit euroi, poți băga mâna în foc pentru el?

  31. 18/09/2015 la 07:07

    Citiți la tâlcuirea Pidalionului, a Sfântului Nicodim Aghioritul, care spune că o biserică ortodoxă anatemizată de un Sfânt Canon din Pidalion, nu are botez și nici preoție, iar continuarea slujirii Sfintei Liturghii, urâciune este în fața lui Dumnezeu. Iar toți preoții și episcopii plecați din bisericile ortodoxe eretice, dacă se semnau la Mărturisirile de Credință cu simpli călugări intrau în Biserica lui Hristos. Un exemplu este episcopul Diomid al Anadarului și Ciukotka, care l-a afurisit pe Alexei al doilea patriarhul Rusiei, conform Sfintelor Canoane el nu este episcop, deoarece a fost hirotonit de BORusă, care este eretică din 1929 și care nu are botez și preoție. La întrebarea pusă Sfântului Paisie Velicikovki, dacă mai sunt preoți cei hirotoniți de biserici ortodoxe eretice, sfântul răspunde cu cele scrise de Marelui Sfânt Teodor Studitu: Cum să facă un pădureț mere bune? Așa că cei care doriți cu adevărat mântuirea, urmati învățăturile din Sfinții Catacombelor Rusiei de Ivan Andreev, a cărui reprezentant în 1973 ajuns in America nu a vrut să intre în comuniune cu ROCOR pe motiv că v-a cădea, ceea ce s-a întâmplat la căderea comunismului. Deci Biserica de Catacombe a Rusiei, nu aparține acestei lumi, ea este Biserica lui Hristos.
    Ce lucruri tainice și minunate ascunde viața unui dreptcredincios din Biserica lui Hristos ? Dreptcredinciosul poate fi mirean, călugăr sau preot. Dreptcredinciosul nu aparține acestei lumi. El fuge tot timpul de lume, pentru a vorbi în rugăciune numai cu Hristos, iar dacă ajunge să-l vadă pe Hristos, îi urmează învățătura, fără a încălca legea Sa sfântă, iar Iisus Hristos îl binecuvintează cu mare dragoste și îl luminează cu lumina cerească, iar de-l v-a binecuvânta cu multe bogății, dreptcredinciosul rămâne mereu flămând, iar de-l v-a binecuvânta în mijlocul mulțimilor de ape, dreptcredinciosul rămâne mereu însetat, el acceptă de bună voie sărăcia, smerenia și milostenia, iar sufletul său este reprezentat de cuvinte dădătoare de viață ale învățăturii lui Iisus Hristos. Urmați și voi poteca îngustă, toți cei ce spuneți că sunteți dreptcredincioși și ve-ți produce mare bucurie în cer, patria noastră cea adevărată.
    Se pare că și în Romania există o bisericuță de catacombe în munții orientali, după spusele unui preot al Bisericii de Catacombe Ruse.

  32. Botez Ioan
    22/10/2015 la 19:24

    Ca să înțelegem bine ereziile BOSVR, trebuie să studiem atât Sfintele Canoane și Sfintele Porunci din Sfintele Evanghelii, dar și scrierile Marelui Părinte Patric Ranson care, a luptat împotriva ereziilor contemporane, iar cinci dintre lucrările sale au un loc aparte. Ereziile se înfăţişează adesea ca uşoare modificări ale învăţăturii apostolice sau ale Tradiţiei Bisericii. De aceea ni se cere atenţie, căci neînsemnatele schimbări ne sunt de ajuns pentru a ne face să ne pierdem mântuirea (Matei 5:19), adică potrivit Sfinţilor Părinţi „cel din urma tuturor, cel mai rău, josnic, cel mai mârşav va fi aruncat spre pedeapsa veşnică la a Doua Venire” . Sfântul Apostol Pavel dă anatemei pe cel ce vesteşte o altă Evanghelie decât cea pe care a propovăduit-o el (Galateni 1:6), iar Sfântul Ioan Hrisostom arată în Omilia sa că Apostolul n-a spus „o Evanghelie opusă” sau „cu totul diferită”, ci pur şi simplu „o altă Evanghelie”, ceea ce înseamnă că cea mai uşoară schimbare ajunge pentru a pierde totul. Părintele Patric a amintit adesea de al VII-lea Sinod Ecumenic, care a anatemizat tot ceea ce se împotrivea vreunuia dintre tradiţii, scrise sau nescrise ale Bisericii.
    Întocmai ca în Sinodiconul Orthodoxiei, ce a hotărât odată pentru totdeauna: Tuturor ereticilor – Anatema! Tuturor Creştinilor Orthodocşi – Veşnica Pomenire! Părintele Patric scria: Desigur că mentalitatea de azi nu mai înţelege acest limbaj al Părinţilor Bisericii; ideea că Domnul Iisus Hristos, Dumnezeu adevărat şi Om adevărat şi Evanghelia Sa pot despărţi oamenii în cei ce Îl urmează şi cei ce-L resping a devenit de nesuferit;epoca noastră crede că cel ce mărturiseşte Evanghelia este un fanatic. Astfel se pregăteşte Marea Apostazie… Să mărturisim aşadar, fără să adăugăm, nici să tăiem nimic, dimpreună cu Părinţii de la al VII-lea Sinod Ecumenic, ceea ce Proorocii au văzut, Apostolii au propovăduit, Părinţii au dogmatisit, ceea ce Biserica a primit.
    Deci nu mai trebuie dată anatema de cineva, de la slujirea mitropolitului cu kiprian al Greciei, ca apoi rând pe rând, parohiile și mănăstirile ce au slujit cu mitropolitul, au căzut sub această anatemă de Sinodul al- VII-lea Ecumenic.
    De la cădere BOSVR, ca și BOR din 1924, aceste biserici, nu mai au botez și preoție. Așa se face că nici cei plecați din bisericile române, ce au dat mărturisiri de credință, nu mai sunt preoți, ci simpli călugări, care spune Sfântul Canon, 10 ani le trebuie de căință, după care își reiau treptele. Amintim aici pe Nichita Pașcan zis părinte din BOR și zișii preoți a pr. Pafnutie din BOSVR.
    În concluzie nici acești mărturisitori nu sunt drepți, iar dacă era necesar să se semneze cu Părintele sau Arhimandrit, ca ortodocșii să-i cunoască, însă în paranteze trebuia semnat cu –actualmente călugăr- și Hristos îi primea in Biserica Sa, la fel ca Bisericile de Catacombe ale Rusiei, care de un secol nu au dat mâna cu nici o biserică așazisă ortodoxă, relatată pe larg în cartea –Sfinții Catacombelor Rusiei- de Ivan Andreev.

  33. Botez Ioan
    03/11/2015 la 17:31

    Și la Brusturi Neamț s-a auzit de plecarea unui călugăr și a două maici de la Pr. Ar. Pafnutie, despărțit de Slătioara în 2013, Care știe motivele? ioanbotez70@gmail.com

  34. Ciprian Gaby
    05/12/2015 la 20:21

    Și eu sunt vechi calendarist și am discutat cu ei, când au cumpărat ulei presat de la mine iar motivul principal este, că nici aceștia nu sunt preoți: În revista Cuvântul ortodox, nr. 102, al Pr. Serafim Roze, citim că episcopul Silvestru în 1979 a fost în Grecia și a semnat comuniunea cu Mitropolitul Kalistos. În 1983 Sf. Filaret Mitropolitul ROCOR, dă anatema ecumenismul și cei în comuniune cu ei. În 1984, Episcopul Kiprian de la Kalistos, formulează împotriva acestei anatemei, tezele ecleziologice eretice ( că și ereticii au har până la adunarea unui sinod ecumenic). Mitropolitul Kalistos nefiind de acord cu acestea, Episcopul Kiprian s-a rupt de Mitr. Kalistos și s-a făcut singur Mitropolit. În cartea 65 ani de prigoană a Bisericii pe Vechi, citim că în 1990, Mitropolitul Silvestru, a fost în Grecia stabilind comuniunea cu acești kiprianiți, de data aceasta. Din acest an BOSVR, fiind în comuniune cu ereticii kiprianiți , devine biserică eretică. La fel ca și BOR din 1924, toți episcopii și preoții BOSVR, după 1990 au devenit și ei simpli călugări , după erezia khiprianită, întrucât Canonul 68 Apostolic, arată că o biserică eretică nu are botez și preoție. Acești clerici, slujind în continuare devin parasinagogi (adunări nelegiuite) conform Canonului 1 al Sf. Vasile cel Mare.

    • Pr. Veniamin Ilie
      07/12/2015 la 16:52

      După 30 de ani de erezie, sau comuniune cu ereticii, tot același lucru este, unii episcopi de genul PS. Evloghie spun: Grecii și-au îndreptat problemele, ereziile, acum s-au unit cu ,,dreapta credință,, din Grecia, condusă de Kallinikos. Haideţi să fim realişti! Kiprianiţii au fost eretici şi sunt şi în prezent, doar că episcopii au MINŢIT propriul popor, din 80 până prin 2000 când au început să afle problema grecilor. Deci, cine minte??? Apoi acum spun că grecii şi-au revenit. Cum îţi revii din erezie? Pentru ei este simplu. Au zis pe site-ul lor oficial CĂ RĂMÂN LA TEZELE KIPRIANITE, mitropolitul Dimitrie din SUA a zis acelaşi lucru (el e kiousit) că nu-i dezavantajează cu nimic kiprianismul (adică negarea puterii hotărârilor luate în trecut de Sfinte Sinoade asupra ecumenismului şi a neo-calendarismului de acum). Aşadar, LA NICIO ŞEDINŢĂ DE LA GRECI, NICIODATĂ PÂNĂ ACUM, NICIUN EPISCOP DINTRE ROMÂNII CARE V-AU MINŢIT, NU A PROPUS NIMIC DESPRE KIPRIANISM!!!! Pentru români a fost făcut un document PDF, PENTRU ÎMPĂCAREA ACESTORA, prin care le spune NEOFICIAL ŞI FĂRĂ SĂ PRACTICE CEVA, că ei s-au îndreptat din erezie. Pe de cealaltă parte, în Grecia este aceeaşi mărie cu altă pălărie; nu mai e Kiprianos, e Kallinikos, al cărui trecut episcopii români ÎL ŞTIU dar se ambiţionează să mintă lumea în continuare. Până când or da-o în baltă şi aceştia şi apoi se unesc cu alţii şi iarăşi se repetă: acum s-au îndreptat, s-au unit cu ceilalţi, adică cu adevărata Biserică…. NU CUMVA VORBIM DESPRE O BISERICĂ DE STAT, formalistă, condusă de stat, dar aparent pe stil vechi, doar ca să manipuleze şi să ţină sub control o masă de oameni? Să ne gândim puţin… Biserica lipovenilor este condusă de stat şi are doar un sfert din membrii Slătioarei şi cu toate acestea, nu fac ce face Slătioara…. Să mai amintim că Slătioara a minţit propriul popor după anul 2004 ŞI MINCIUNILE AU FOST UDATE LA RĂDĂCINĂ ÎN SPECIAL DE LA BUCUREŞTI!!!!!!!!!!! ŞI AICI VOI AVEA DE ZIS MAI MULTE, ALTĂ DATĂ, MINŢIND POPORUL CUM CĂ ÎN ROCOR S-A SCHIMBAT MITROPOLITUL ŞI CĂ A FOST URMAT DE LAVRU, PE CÂND REALITATEA ERA ALTA, MITROPOLITUL RUPEA COMUNIUNEA CU EPISCOPII CARE DOREAU UNIREA CU MOSCOVA. ROMÂNII, MINŢINDU-ŞI POPORUL, CE AU FĂCUT, au făcut şi ei paşi, taciţi, spre intrarea în ecumenism! CUM AŞA???? Amintiţi-vă doar aceste lucruri petrecute după anul 2004 când Mitropolitul VItalie şi Episcopii rămaşi în ROCOR au întrerupt categoric a mai avea vreo treabă cu grecii şi românii. DECI, SĂ ÎNCEPEM: Lavru cerea să se alipească ecumeniştilor de la Moscova. Pe de cealaltă parte, Slătioara întoarce spatele bătrânului Mitropolit Vitalie care rămâne să ducă mai departe Credinţa, şi se duc după ecumenistul Lavru.Hramuri, paranghelii, întâlniri, vizite, oamenii NU ŞTIAU NIMIC CINE ESTE ACEL LAVRU. Dar, mai departe ajungem la miezul problemei. Ecumeniştii de la Moscova au comuniune cu biserica de stat din republica Moldova, a mitropolitului Vladimir. Să vă întreb oare, câte zeci de calendare au fost aduse în România, ISPRE ca oamenii să se obişnuiască treptat cu numele lui VLADIMIR DE LA CHIŞINĂU???? CĂRŢI DE SLUJBĂ, pe partea educaţiei, Vladimir acordă la preoţi din Slătioara posibilitatea să facă DIPLOME DE TEOLOGIE, pentru că rar mergeau pe acolo, alţii nici măcar nu au ajuns vreo dată (veche practică de a obţine studiile la Chişinău). Aşadar, Slătioara făcea paşi spre Lavru, Patriarhia Moscovei făcea paşi spre Slătioara. Numai că la un moment dat s-a rupt firul şi NU S-A REALIZAT COMUNIUNEA DORITĂ DE Ei (PENTRU CĂ ALTFEL AR FI RĂMAS SUB ASCULTAREA MITROPOLITULUI VITALIE, CUM AU FOST ŞI ÎNAINTE). Dacă stăm să vedem traseul în istorie al BOSVR, vom vedea şi că au stat sub ROCOR până în anul 1951 când au Episcopii au fost obligaţi de comunişti să plece în America. În momentul în care au plecat Episcopii, în 54 deja îl aduc pe Ghalaction, că câr, că mâr, că s-a întors pe vechi, dar n-a stat o lună în Slătioara!!! E îngropat acolo; dar nu a stat pe vechi! Să înţelegem mai bine, luăm viaţa Sf. Glicherie. Spune clar acolo că au primit antimise de la Mitropolitul Anastasie (dar nu specifică faptul că Anastasie (de la ierusalim) era defapt Mitropolitul ROCOR-ului. Marele Mir, hirotonii de preoţi, etc etc! Deci, românii aveau arhierei. După ce au întors spatele episcopilor persecutaţi ai ROCOR şi nevoiţi să plece în SUA, au început altă doctrină PENTRU CA PROSTUL DE RÂND SĂ CREADĂ: noi n-am avut episcopi timp de HĂT ani, aşa că a trebuit iconomia cu Galaction Cordun, care era hirotonit ÎN ANUL 1935 (DECI, NU ERA BUNĂ HIROTONIA DE EPISCOP) de episcopul ECUMENIST ŞI CEL CE A CERUT SCHIMBAREA PASCALIEI, VARTOLOMEU STĂNESCU, care a cerut mai apoi prima slujbă cu luteranii. Aşadar, acum afirmau că n-au avut episcopi, că au fost prigoniţi şi au făcut iconomie cu Galaction. DECI, TRECUTUL SE SCHIMBĂ PRIMA DATĂ ÎN 1955. A doua oară în 1980 când se ascunde faptul că acel Kiprianos se separă de Mitrop. Kallist. Ascund faptele reale, mint poporul, schimbă istoria: Kallistos a murit, a fost urmat de Kiprianos… ÎN REALITATE, EI ŞTIAU ADEVĂRUL ŞI CĂ KIPRIANOS SEMNASE DOCUMENTE ERETICE! Episcopul Cozma Lostun încearcă să se împotrivească sistemului, se duce la Mitropolit să-i spună. Nu este primit şi îi cere să vină a doua zi. A dormit noaptea în sat, nu în mănăstire. Dimineaţa însă, e aşteptat de puhoi de oameni cărora li s-a zis de către Demosten Ioniţă că Ep. Cozma vrea să-i facă rău Sfântului Glicherie, ASTA PENTRU CA DOCUMENTELE SĂ NU AJUNGĂ LA SFÂNT ŞI SĂ IASĂ ALTCEVA!!! Dar, hai să analizăm istoria lui Cozma, pe scurt. A dormit în sat. Dimineaţa a venit la Slătioara. La Slătioara îl aşteaptă lume la poartă instigaţi de Demosten. Istorisirile PROASE ale lui Demosten spun că acest episcop a dormit în afara Mănăstirii. Tot poveştile lui PROASTE spun că au găsit în chilie sticle incendiare în buzunarul de la dulamă. Prost să fii, minte să n-ai să nu-şi dai seama că omul ăla minte de rupe. Ori a dormit în sat, ori la chilie???? Şi aceste poveşti sunt cusute exact pentru ca ei, episcopii să se amuze, zicând: băă (pentru că acesta este cel mai des apelativ al lui Demosten….. Demosten e episcop, călugăr, dar nu există un Sfânt cu acest nume; ca şi cum ai zice PS. Robert, dar călugărit), ia uite ce proşti sunt oamenii şi ce uşor îi ducem de nas… cine umblă mă cu 4 sticle incendiare (adică 6 kilograme de lichid) prin buzunare????? Şi alte poveşti. Ei se amuză văzând că lumea îi crede orbeşte şi le place. Dar Dumnezeu nu mai îngăduie şi mulţi şi-au dat seama ce se ascunde şi ce s-a ascuns în spatele acestei erezii, care se foloseşte de Dreapta Credinţă, de exteriorul dogmatic al bunei Credinţe, ca în interior, mai retraşi, să-şi coasă afacerile bănoase şi mai mari ca la sectele care mai şi pierd fonduri pe acţiuni caritabile, să ducă mierea pe lângă nasul oamenilor, pe când la Slătioara nu există în nicio Mănăstire un aşezământ social. Nu există nici Adunarea Naţională a Poporului, deşi în statut este trecută. De ce? CA OAMENII SĂ NU VADĂ CUM TOŢI EPISCOPII SUNT DE ACORD CU TEZELE KIPRIANITE ŞI NICIODATĂ NU VOR AVEA CURAJUL SĂ SPUNĂ OAMENILOR ÎN FAŢĂ CĂ NICIODATĂ NU AU CERUT SCHIMBĂRI DE LA GRECI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  35. Miron Lucretia
    • irina
      08/11/2017 la 00:47

      Când pietrele strigă, când împrejur necredincioșii umblă,când pe umărul nostru cioplesc păcătoșii și îndelungară fărădelegea lor, atunci Înfricoșătoarea Judecată de Apoi este la uși, am pierdut timp prețios de rugăciune continuă cercetând credința pr. Pafnutie ca orice muritoare de rând în noianul de apostați ortodocși. Nu spre clevetire scriu , nici de a discuta ca persoană, ci faptele lui vorbesc. o doamnă care merge la el mi-a spus că biroul de securitate al lui, format din câteva măicuțe tinere, i-a ascultat și înregistrat convorbirile și urmărită cu softuri de pe iphone interzise în țara noastră, iar când s-a mărturisit, părintele a prezentat tot ce a vorbit, iar dacă mama unui călugăr i-a atras atenția asupra unor respectări de canoane, pr. I-a făcut bagajul și la fugărit acasă. Iar in această vară cu acea doamnă am fost și la al treilea lui schit ( în apropiere), unde baciul cioban ioniță, ne-a relatat că acest părinte acum trei ani, ținând în fiecare mână câte un arac din lemn pentru apărarea de cei doi câini de la stână, a urmărit din pădurile din apropierea stânei pe călugării de acolo ziua mare fără să se păzească de cei de la stână, după care i-a fugărit, iar unul dintre ei îi donase casa . aceasta e viața duhovnicească a obștei sale.

  36. pavel
    25/12/2017 la 00:16

    până la sfârșitul lumii, care este atât de aproape. nu vor lipsi drepții Domnului Dumnezeu, după cum nici lucratorii satanei nu vor lipsi. In zilele noastre insă, adevărații slujitori ai lui Hristos se ascund de oameni. Apostații ortodocși cu jandarmii îi vor căuta și vor trece pe lângă ei dar nu-i vor vedea. Și chiar dacă nu vor face semne si minuni ca în trecut, vor călători necontenit pe calea cea strâmtă, cu toată smerenia. Aceștia vor fi în împărăția lui Dumnezeu mai mari decât părinții făcători de minuni. În vremea aceasta nu va mai fi cineva care sa facă semne minunate, deoarece, chiar, vazându-l, nu vor vrea să se ințelepțeasca în luptele duhovnicești. In primul rând, cei ce șed pe scaunele bisericești din toata lumea, sunt cu totul străini și nici idee nu vor avea despre virtute. Dar și întâistătătorii monahilor sunt la fel. Sunt robii pântecelui și ai slavei deșarte, încât sunt mai degrabă sminteală pentru oameni decât pildă de virtute, deoarece virtutea s-a lâncezit. V-a domni peste tot iubirea de argint, dar vai de monahii care se vor desfăta cu banii. Căci aceștia vor fi urâciune înaintea lui Dumnezeu și nu vor vedea fața Domnului. Monahii și mirenii dau bani cu camată și nu doresc să-i inmulțească în Dumnezeu, prin milostenie la săraci. De aceea, dacă nu se lasa de această lăcomie, vor fi aruncați în tartar și în muncile iadului. Deci acum, cei mai mulți se rătăcesc din neștiință pe calea cea largă a pierzări, crezând că încă nu e sfârșitul cu Înfricoșata Judecată de Apoi. Vin zile rele și foarte grele, în care nimeni nu mai poate lucra. Deci, înainte de a sosi acestea, să lucrăm binele ca să trăim in veci. În aceste zile ale apropierii sfârșitului nu căutați dreptslăvitori că nu-i ve-ți găsi, căutați-l pe Dumnezeu care e lângă voi și așteaptă întoarcerea fiului risipitor. Să ne luminăm mințile cu ajutorul Lui Iisus Hristos și să nu urmăm ninivitenilor, care se pocăiseră puţină vreme prin propoveduirea lui Iona, văzînd că nu s-a împlinit asupra lor proorocirea acestuia, iarăşi s-au întors la faptele lor cele rele dintîi şi iarăşi au pornit spre mînie îndelunga răbdare a lui Dumnezeu. Deci i-au ajuns pe ei această pierdere în chipul următor: era lîngă Ninive un iezer mare de apă, care înconjura cetatea, şi, făcîndu-se cutremur mare de pămînt, s-a scufundat cetatea în iezerul acela; iar o parte a cetăţii, care rămăsese pe munte, ieşind foc din pustie a ars-o. Aşa s-a împlinit proorocirea lui Naum, pedepsind Dumnezeu pe poporul cel păcătos, cu judecata Sa cea dreaptă. Căci pe cei ce îi miluise în zilele lui Iona Proorocul pentru pocăinţa lor, pe aceia iarăşi, după ce s-au răzvrătit, i-a pierdut mai pe urmă.

  37. geta
    11/02/2018 la 03:13

    Nimic nu este tăinuit la Dumnezeu. La cele 365 de păcate grele, tot 365 de legiuni de diavoli sunt și cum spune Sf. Atanasie cel Mare, diavolii curviei nu curvesc, diavolii beției nu beau ș.a.m.d., și mai spune ca nimeni să nu se laude cu postul, cu înfrânare de mâncare și apă, cu petrecerea în pustie, căci și diavolii fac la fel, nu mănâncă nu beau și stau în pustie. Ca o cumnată păcătoasă a unui călugăr ce a plecat de la pafnutie de vreo patru ani, vineri am primit și eu vizita biroului lui de securitate, căutând cumnatul și l-am crezut până am verificat adresa , tef. și numele fals lăsat de subordonatul lui pafnutie, cu colegi ce am în justiție și poliție, ca să-l pună la punct pentru plecare, sau poate pensia călugărului îi atrage și nu cum a prezentat el că a auzit că petrece ca un dreptslăvitor, în dreapta credință, căci mă gândesc eu că dacă aș fi cea mai dreptslăvitoare din țară și nu aș avea pensie, nu m-ar căuta nimeni, însă dacă aș fi plină de păcate și cu pensie mare , toți m-ar căuta și slăvi, de aceea e bine să legitimați pe evlavioșii, care uitând că-i stă bine călugărului mintea tot timpul la Dumnezeu și nu la răzbunări. Dacă s-ar întâmpla ca în comentariul irinei să fiu urmărită și să-mi asculte telefonul fără hotărâre judecătorească, eu îi dau la penal. La locul unde m-a căutat este supraveghere video , iar convorbirea am salvat-o.

  38. marcel
    19/03/2018 la 01:02

    Sfântul Iustin Filozoful, scriind o carticica numita Apologia, care arata nevinovatia crestinilor si defaima si certa ratacirea si rautatea slujitorilor de idoli, a dat-o împaratului si fiilor lui, si la tot senatul, îndraznind pentru Hristos, fara temere de munci si de moarte. Iar împaratul, citind cu luare aminte acea carticica, s-a minunat de întelepciunea filosofului crestin; si nu numai ca nu s-a mâniat împotriva lui si nu l-a ucis pe el, dar a si laudat întelepciunea lui; de vreme ce Sfântul Iustin a vadit, în acea carticica, înselaciunea zeilor elini, iar puterea lui Hristos a dovedit-o lamurit si a aratat ca sunt mincinoase clevetirile ce se aduceau asupra crestinilor, adeverind curatia si viata lor cea dreapta. Deci împaratul, citind acea carticica si umilindu-se, a dat porunca ca sa nu fie munciti crestinii pentru marturisirea numelui lui Hristos, nici sa fie jefuite averile lor, decât numai daca s-ar fi aratat asupra cuiva dintre ei oarecare pricini de pacate, cu adevarat vrednice de pedeapsa si de judecata. Deci prescriind Sfântul Iustin acea porunca împarateasca si luând voie de la împarat, s-a dus în Asia unde erau crestinii prigoniti mai mult atunci. Si mergând la Efes în haina cea filosofeasca, pe care n-a lasat-o pâna la sfârsitul sau, a aratat si a propovaduit tuturor porunca împaratului si a trimis-o în partile si în cetatile cele dimprejur. Prin acestea s-a adus pacea si s-a mângâiat Biserica lui Hristos; de vreme ce prigoana crestinilor a încetat pentru o vreme, în locul ei venind bucuria. Acolo petrecând Sfântul Iustin câtava vreme, a avut întrebare cu înteleptul rabin Trifon iudeul si l-a biruit pe acela,din Scripturile Legii vechi. Comparând viata împăratului idolesc, lepădat de Hristos cu cea a lui pafnutie, vedem că acesta este departe de umilire, fiind urmăritor al călugărului fără vină ce a plecat de la el, prin trimiși ai biroului lui de securitate, dându-mi și mie telefon anul trecut, prezentându-se preotul catrina din Mălini suceava, apoi pe înregistrea de la Geta, spune că e călugăr ce l-a cunoscut pe fratele meu la m. agigea, ce a fost comandor în marina militară, iar la dorna s-a prezentat ca mirean de la Rădășeni suceava, unde a fost înregistrat și acolo, zicând că motivul plecării spus de pafnutie, a fost răzvrătirea împotriva lui, înțeleg că donarea banilor pe casa vândută și liniile de credite ce plătește fratele meu și acum, sunt răzvrătiri împotriva șefului dornic de răzbunare pe oricine i-ar atinge sfințenia lui, familia noastră l-am iertat până la acest moment, însă dacă v-a continua cu urmărirea și scotocirea ilegală, a fraților, vom fi nevoiți a pune la dispoziția organelor în drept , toate înregistrările, pt. tragerea la răspundere a tuturor celor care au executat ordinele acestuia. Se observă clar că plecarea lui din slătioara nu a fost pt. erezii, ci împins de cei ce nu suportau ereziile bisericii vechi caledaristice slătioara, care s-au despărțit de aceasta, dar și de călcătorul de canoane pafnutie. La fel ca toți apostații ortodocși ai pământului și din păcate, nu sunt puțini – și aceștia sunt cei ce înnoata împotriva repeziciunii râului si care, ostenind, se înneaca în adânc, pentru ca dreptatea este un lucru nebiruit; pentru cei ce o cinstesc, îi încununeaza, iar pe cei ce se lupta împotriva ei, îi biruieste. Cel ce se tine de ea – chiar de va fi fara de arme – biruieste pe împotrivitor; iar ostasul care s-a lipsit de ea, chiar de ar fi îmbracat si în platosa, este biruit cu înlesnire.

  39. marcel
    20/05/2018 la 06:23

    Indiferent de culoarea, genul, mărimea și în ce chip arată omul, în el este ceva strălucitor și veșnic : sufletul, care este dat de Dumnezeu, renăscut prin botez, de aceea oriunde ne vom afla stând şi purtaţi de Duhul Sfânt, în chipul cum omul niciodată n-are să priceapă, să fim gata de drum! Ceasul JUDECĂȚII de APOI este foarte aproape și vom da socoteală, pentru tot ce am lucrat, iar pentru faptele noastre și păcatele grele, vom da răspuns înaintea Împăratului nostru veșnic Hristos! A vieţui vremelnic, pe pământ, nu este viaţă, ci moarte. Cel ce-şi v-a pierde sufletul în acest veac, pentru Hristos, îl va afla în viaţa cea veşnică. În aceste zile de sfârșit al neamului omenesc pe pământ, de cauţi oameni sfinţi, niciodată în viaţă să nu te iei după om, oricât de sfânt ţi s-ar părea, căci astăzi te foloseşti de el, iar mâine te poţi sminti. De voieşti să ai călăuză în viaţă, citeşte Sfânta Scriptură şi învăţăturile Sfinţilor Părinţi şi urmează cuvintele lor, că de ei niciodată nu te vei sminti. Căutând la ceea ce fac alţii, greşeşti. Nu te rătăci, vrând să îndreptezi pe alţii. Ci vezi de tine. Are Dumnezeu grijă de fiecare. Fraţilor, surorilor, părinţilor şi toate cîte îmi sînteţi mie în loc de maică, luaţi aminte cu dinadinsul al cărui Împărat avem chipul, şi cu care semn sîntem însemnaţi pe frunte! Deci, să ne sîrguim să păzim poruncile Lui, ca de la acest Împărat veşnic să cîştigăm mîntuire, păzind fără de prihană însemnarea cea luată la botez. Și de vrei cu adevărat să fii dreptslăvitor al Împăratului nostru veșnic Iisus Hristos, crede adevărate toate cuvintele Scripturii și Sfintelor Evanghelii și nu te îngriji de cele pământești ce sunt vremelnice și stricăcioase, ci caută cele veșnice și nestricăcioase, urmând Sfântului Alexandru, întâiul începător al Mănăstirilor Neadormiților, (3 iulie) , care văzând prin toate obştile grija cea multă şi de prisos care se făcea de către fraţi pentru hrană şi haine, îşi aducea aminte de cuvintele lui Hristos din Evanghelie, Care porunceşte a nu se îngriji de mâncare, de băutură, de îmbrăcăminte şi de cele de mâine, de vreme ce oamenii sunt mai de preţ decât păsările şi iarba din ţarine. Şi dacă Dumnezeu, Purtătorul de grijă al tuturor, hrăneşte păsările şi ţarina o îmbracă cu iarbă, cu cât mai vârtos pe oamenii care slujesc Lui, este puternic a-i hrăni şi a-i îmbrăca, numai de ar căuta mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui, şi apoi toate acelea se vor adăuga lor. Iar odată, luând Evanghelia pe care o avea la el, s-a dus la avva Ilie şi a zis către dânsul: „Părinte, oare sunt adevărate toate cele scrise în Evanghelie?” Cuviosul Ilie, auzind această întrebare neobişnuită, s-a mirat şi s-a tulburat, pentru că socotea că este înşelat de diavol prin vreo necredinţă şi, nerăspunzându-i nimic la întrebarea lui, şedea plecat în jos. Apoi a zis către fraţii care erau la dânsul: „Fraţilor, să ne rugăm lui Dumnezeu pentru acest frate, care a fost legat de vrăjmaşul diavol în oarecare curse”. Şi sculându-se, a început a se ruga cu lacrimi, apoi, întorcându-se către Alexandru, i-a zis: „Frate, de unde ţi-a venit acest gând de îndoire, ca să nu crezi cele scrise în Sfânta Evanghelie?” Alexandru a răspuns: „Părinte, nu că nu cred, dar întreb dacă sunt adevărate”. Fraţii i-au răspuns: „cu adevărat, toate sunt adevărate şi nu este nici un fel de îndoială într-însele”. Alexandru a zis către dânşii: „Dacă sunt adevărate, atunci pentru ce nu le săvârşim?” Fraţii au răspuns: „Omului neputincios îi este greu a împlini toate acelea cu fapta”. Atunci Alexandru s-a pornit cu duhul şi, socotind că viaţa sa de mai înainte a fost deşartă, pentru că n-a ajuns desăvârşit la împlinirea cuvintelor Evangheliei, se sârguia să se ducă în pustie, ca acolo să poată fi cu înlesnire împlinitor al cuvintelor Evangheliei, cele zise mai înainte. Deci, cerând binecuvântare de la Cuviosul Ilie şi închinându-se fraţilor, s-a dus punându-şi nădejdea în Domnul, neluând nimic cu el, decât numai Evanghelia. Şi a petrecut şapte ani în pustie, neavând nici o grijă de cele pământeşti.
    Iar Ravul auzind aceste cuvinte, a zis: „Nu pot eu să fiu un creştin desăvârşit ca acesta, pentru că, de voi vinde toate şi le voi împărţi, apoi cine va hrăni mulţimea casnicilor mei? Şi cum vor putea fără purtare de grijă să se adauge cuiva acestea care sunt de trebuinţă vieţii? Iar de voieşti să mă încredinţezi de aceasta, arată-mi ceva cu fapta, ca măcar o zi să mă hrăneşti pe mine şi toată casa mea, fără să am vreo grijă. Dar eu ştiu că nu vei putea, fiind sărac şi neavând nici pentru tine hrană măcar pentru o zi. Şi dacă nu vei putea să faci aceasta în cetate, atunci ce vei face în pustie, dacă, toate lăsându-le, vom merge după tine?”
    Iar sfântul, având mare nădejde spre Dumnezeu, a zis cu îndrăzneală: „Ia-ţi din casnicii tăi câţi voieşti. Ia şi din prietenii tăi câţi ştii şi să-i duci toată ziua în pustiul care îl vei şti mai îndepărtat de oameni. Acolo voi fi şi eu cu voi. Dar să nu ia nimeni nici o bucăţică de pâine, nici altceva de ale mâncării; şi, de nu vă va hrăni pe voi Dumnezeu, precum altădată a hrănit pe israeliteni în pustie, apoi nici cuvintele mele să nu le credeţi mai mult!” Deci Ravul s-a învoit la aceasta şi, a doua zi, sculându-se de dimineaţă, a luat cu dânsul o mulţime de casnici şi de prieteni şi s-au dus într-o pustie oarecare neumblată, având cu dânşii pe Cuviosul Alexandru, a cărui împlinire a cuvintelor lui voiau să o vadă prin fapte. Deci, mergând toată ziua şi fiind ceasul al unsprezecelea din zi, au stat între doi munţi, neavând spre dânşii nici o cărare sau urmă. Şi a început Sfântul Alexandru a săvârşi cântarea cea de seară după obiceiul său, iar Ravul cu tovarăşii săi, fiind flămânzi, se gândeau ce vor mânca.
    Şi sfârşindu-şi sfântul rugăciunea, au văzut venind spre dânşii un sătean oarecare, simplu, ce ducea un dobitoc încărcat cu sarcini mari, atârnând de amândouă părţile, în care erau pâini curate şi calde, şi alte mâncări de saduri şi grădini. Şi a zis cuviosul către Ravul: „Primiţi această hrană şi nu fiţi necredincioşi, ci credincioşi”. Iar ei cu bucurie au primit acelea şi se minuna Ravul cu prietenii săi, zicând: „De unde a venit omul acesta în pustie cu astfel de hrană? Pentru că noi, mergând toată ziua, abia am ajuns aici. Deci se cădea lui ca, sculându-se la miezul nopţii, să iasă din casă ca să ajungă în ceasul acesta aici. Măcar să fi ieşit şi la miezul nopţii, apoi cum aceste pâini se află calde, ca şi cum s-ar fi scos din cuptor tocmai acum?”
    Astfel minunându-se, au întrebat pe omul acela: „De unde eşti şi cine te-a trimis aici?” Iar omul a zis: „Stăpânul meu v-a trimis vouă acestea, ca să nu fiţi flămânzi”. Şi când voiau să mai zică ceva acelui om, acela şi cu dobitocul îndată s-au făcut nevăzuţi, pentru că cel ce se arătase în chip de om simplu era îngerul lui Dumnezeu. Atunci ei s-au minunat cu spaimă şi au crezut cuvintelor cuviosului şi mai ales ale Evangheliei lui Hristos, ca să nu se îngrijească cei ce slujesc Domnului, ci să se lase în purtarea de grijă a lui Dumnezeu. Deci închinându-se ei lui Dumnezeu cu mulţumire, au mâncat şi au rămas acolo, iar a doua zi s-au întors în cetate.
    Din această minune se poate cunoaşte cu ce s-a hrănit Cuviosul Alexandru şapte ani în pustie, petrecând fără nici o grijă pământească pentru sine. Prin acea minune, Ravul, mai-marele cetăţii, întărindu-se bine şi vrând ca fără de toate gâlcevile să se îndeletnicească în gândirea de Dumnezeu, şi-a lăsat mai întâi dregătoria începătoriei sale, apoi a început a-şi vinde averile şi a le împărţi săracilor, cu învoirea femeii şi a fiicei sale – căci fii nu avea -, cărora le-a împărţit spre chiverniseală destulă avere.
    Deci acea femeie cu fiica sa au zidit o mănăstire şi au slujit cu toată inima într-însa lui Dumnezeu, Căruia bine I-au plăcut; iar Ravul, împărţind toate ale sale şi liberând robii săi, s-a dus în pustie. Şi după câţiva ani a fost luat din pustie la episcopia cetăţii Edesei şi a petrecut mulţi ani în arhierie, luminând turma sa ca o lumină. Dar noi să ne întoarcem la povestirea cea despre Cuviosul Alexandru.
    Văzând Sfântul Alexandru acea cetate pe care a luminat-o cu sfânta credinţă, înflorind şi sporind în darul Domnului, se înveselea cu duhul, dar dorinţa inimii îl trăgea în pustie. Iar poporul voia să-l aibă ca episcop şi cu multă rugăminte îl supărau pentru aceasta. Apoi el, voind să se ducă în taină de la ei, poporul străjuia la porţile cetăţii ziua şi noaptea, ne vrând să lase să plece de la ei pe părintele şi învăţătorul lor. Deci a fost lăsat noaptea peste zid cu coşniţa de nişte ucenici ai săi – ca altădată Sfântul Apostol Pavel -, şi s-a dus la liniştea pustiei cea dorită lui.
    Şi mergând el prin pustie două zile, a nimerit într-o locuinţă tâlhărească şi, prinzându-l tâlharii, l-au dus la mai-marele lor. Iar cuviosul, cu cuvintele sale cele insuflate de Dumnezeu, a îmblânzit nu numai sălbăticia aceluia cea cu nărav de fiară, ci şi asprimea cea împietrită a inimii lui a sfărâmat-o prin umilinţă. Deci l-a făcut pe acela să creadă în Hristos şi în puţine zile l-a luminat cu Sfântul Botez. După aceea, cuviosul l-a întrebat: „Ce lucru ai cerut în mintea ta de la Dumnezeu înaintea botezului?” Acela a răspuns: „Am cerut ca, după spălarea păcatelor prin sfânta scăldătoare, Dumnezeu să-mi ia îndată sufletul”. Sfântul a zis: „Va fi ţie ceea ce ai cerut”.
    Iar opt zile după Sfântul Botez, noul încreştinat, spălând bine păcatele sale, nu numai prin baia sfintei scăldători, ci şi cu multele, lacrimi ale pocăinţei celei adevărate, s-a mutat către Domnul. Aceasta văzând-o ceilalţi tâlhari, s-au apropiat de sfânta credinţă şi s-au botezat. Şi au luat aspră pocăinţă asupra lor şi nu după multă vreme, acea locuinţă tâlhărească s-a făcut mănăstire; căci acei tâlhari, lepădându-se de lume, s-au făcut monahi aleşi. Iar cuviosul, petrecând cu ei multă vreme şi aşezându-le lor rânduielile monahiceşti, punându-le egumen iscusit şi sărutându-i întru Domnul, s-a dus în pustia cea mai adâncă, bucurându-se cu duhul pentru mântuirea sufletelor omeneşti.
    Şi mergând el două zile, a ajuns la râul Eufratului şi, trecându-l, a găsit aşezat undeva pe pământ un chiup mare, deşert şi s-a sălăşluit într-însul. Deci ziua umbla prin munţi şi prin văile pustiului, iar noaptea venea în chiupul acela. Iar cu ce se hrănea, nu este de trebuinţă a întreba, când şi lui Ravul şi tovarăşilor lui – precum s-a zis -, le-a cerut de la Dumnezeu pâine în pustie. Şi vieţuind el acolo multă vreme, au început a veni la dânsul mulţi fraţi, trimiţându-i Dumnezeu, şi a se sălăşlui lângă el, vrând să fie următori vieţii lui celei asemenea cu îngerii.
    Petrecerea cuviosului în acel loc a fost de 20 de ani, timp în care s-a făcut acolo, lângă Eufrat, o obşte mare, adunându-se o mulţime de fraţi, pentru că erau de toţi ca la 400, din felurite neamuri – greci, romani, sirieni şi egipteni -, Dumnezeu adunând atât de mare turmă şi încredinţând-o păstorului celui bun, Cuviosului Alexandru. Iar mai de mirare era că nu cu multă purtare de grijă de hrană şi îmbrăcăminte, la atât de mare adunare, în toate zilele era îndestulare de cele de trebuinţă. Iar cele ce rămâneau nu se păstrau pe a doua zi, ci toate se împărţeau săracilor şi străinilor care veneau; pentru că Domnul, prin purtarea Sa de grijă, în toate zilele trimitea hrană robilor Săi. Acolo, mai întâi s-a aşezat noua rânduială a neadormiţilor, care n-a mai fost înainte niciunde, căci, Cuviosul Alexandru a aşezat cel dintâi ca să se meargă la biserică de şapte ori în zi şi în noapte, pentru lauda lui Dumnezeu, după cuvântul Sfântului Prooroc David, care zice: De şapte ori în zi Te-am lăudat, pentru judecăţile dreptăţii Tale.
    Apoi, gândind şi socotind în sine acest cuvânt al aceluiaşi prooroc: La legea Lui va cugeta ziua şi noaptea, zicea în sine: „Oare este cu putinţă omului să săvârşească cuvântul acesta cu lucrul, ca ziua şi noaptea fără de dormire să se deprindă în legea laudei lui Dumnezeu?” Şi iarăşi zicea: „De n-ar fi fost cu putinţă, Sfântul Duh nu ar fi zis aceasta prin gura proorocului”. Şi dorea ca în viaţa sa cea de obşte să aşeze acea rânduială, ca în biserică ziua şi noaptea să fie neîncetată şi neadormită cântare de psalmi, pentru că zicea: „De nu este cu putinţă unui om ca să săvârşească în chilie acestea, din pricina neputinţei trupeşti, apoi este cu putinţă la mulţi în biserică, schimbându-se ei cu ceasurile”.
    Astfel cugeta în sine, însă nu îndrăznea să purceadă la faptă fără de dumnezeiască descoperire. Şi aducându-şi aminte de cuvântul Domnului: Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide…, a început prin rugăciuni a cere şi a bate la uşa milostivirii lui Hristos, ca să i se dea lui încredinţare despre aceea, dacă gândul acela este plăcut lui Dumnezeu şi dacă îi va fi primită rânduială aceea, ca, precum îngerii în cer totdeauna slăvesc pe Dumnezeu, tot astfel şi oamenii pe pământ, cei care sunt în rânduială îngerească în obştea lui şi în biserica care este cer pământesc, să slăvească pe Dumnezeu ziua şi noaptea cu cântare de psalmi. Pentru aceasta, cuviosul s-a rugat trei ani cu multă postire şi cu rugăciuni de toată noaptea. Şi i s-a arătat lui Domnul, zicându-i: „Să începi lucrul ce ai pus în gând, că îl primesc”.
    Această arătare a Domnului pe care a văzut-o el, a spus-o unora din fraţii cei mai duhovniceşti, ca şi cum altuia i s-ar fi întâmplat, după asemănarea Sfântului Apostol Pavel, care a zis: Ştiu pe un om, care s-a răpit până la al treilea cer, dar acela era chiar el. Deci a început astfel: a împărţit pe fraţi în 24 de cete, după numărul celor 24 de ceasuri ale zilei şi nopţii, ca fiecare ceată ştiindu-şi ceasul său, să se afle atunci la locul cântării. Iar cântarea erau psalmii lui David, care se cântau nu degrab, în două cete, după stihuri, afară de rânduielile bisericeşti obişnuite, la care adăugase această rânduială de aşezământ nou al cântării de psalmi. Şi aşa ei slavosloveau neîncetat pe Dumnezeu în biserică ziua şi noaptea. Pentru aceasta obştea lor a fost numită mănăstirea „Neadormiţilor”.
    Cuviosul a mai aşezat pe lângă acea cântare de psalmi şi un număr de închinăciuni în toate zilele, după numărul acelor iertăciuni prin care Domnul porunceşte în Evanghelie a ierta pe cel greşit – de 70 de ori câte 7, adică de 490 de ori. Apoi a poruncit şi aceasta, ca după săvârşirea slujbei bisericeşti şi mănăstireşti şi după tot lucrul, să se grăiască cuvintele acestea: Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu şi pe pământ pace, între oameni bunăvoire.
    Aşezând în locaşul său o rânduială ca aceasta, gândea în sine ce le mai trebuie spre dumnezeiasca plăcere. Apoi, aducându-şi aminte de cuvântul psalmistului, care zice: Invăţa-voi pe cei fără de lege căile Tale şi cei necredincioşi la Tine se vor întoarce…, zicea în sine: „Este de trebuinţă a se îngriji nu numai pentru mântuirea sa, dar şi pentru a altora şi mai ales pentru întoarcerea celor necredincioşi”. Şi de vreme ce în acea vreme erau încă mulţi închinători la idoli prin acele părţi, s-a gândit să trimită pe unii din fraţi la propovăduirea lui Hristos. Deci a ales pentru acea slujbă 70 de fraţi, dintre cei mai iscusiţi şi mai fierbinţi în credinţă, după numărul acelor ucenici ai lui Hristos, despre care Sfântul Evanghelist Luca scrie: Domnul a ales şi alţi şaptezeci, şi i-a trimis câte doi înaintea feţei Sale, în toată cetatea şi locul. Deci rânduind şi Cuviosul Alexandru, următorul lui Hristos, tot atâţia ucenici pentru propovăduirea credinţei şi rugân-du-se pentru dânşii, i-a trimis câte doi prin toate locuinţele cele dimprejur ale închinătorilor de idoli. Şi le-a ajutat lor darul lui Dumnezeu şi rugăciunile cuviosului părinte, căci nu le-au fost în deşert ostenelile lor; deoarece pe mulţi din elini i-au adus la Hristos.
    După săvârşirea celor 20 de ani de petrecere a sa lângă râul Eufrat, Cuviosul Alexandru, văzând că se rânduieşte bine obştea sa şi sunt întărite rânduială Neadormiţilor şi toate aşezămintele vieţii pustniceşti, se veselea cu duhul; pentru aceea a mulţumit foarte lui Dumnezeu. Şi având în inimă mare râvnă şi dorinţă pentru mântuirea sufletelor omeneşti, s-a gândit să iasă spre hotarele Persiei, unde se înmulţise păgânătatea elinească. Deci şi-a ales 150 de fraţi, pe care i-a luat cu dânsul la drum, iar pe ceilalţi i-a încredinţat unui stareţ iscusit, anume Trofim, punându-l pe acela egumen al mănăstirii celei de obşte. Apoi, dându-le pace şi binecuvântare, a trecut râul Eufrat cu fraţii pe care îi osebise cu el şi a plecat pe drumul care ducea spre ţara şi pustia Persiei, neluând nimic din cele de trebuinţă, decât numai cărţile sfinţilor.
    Căci şi în cale, oriunde mergeau, nu înceta a cânta cu fraţii cântarea de psalmi ca şi în biserică, adică în câte două cete, schimbându-se din ceas în ceas, ziua şi noaptea.
    1. Şi aceasta să ştii că, în zilele de apoi, vor sta vremi năsilnice. 2.Pentru că vor fi oameni iubitori de sine, iubitori de arginţi, mândri, semeți, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, necurați, 3. Fără dragoste, neînpăcaţi, pârâcioși, neastâmpărați, nedomestici, neiubitori de bine, 4. Vânzători, obraznici, îngâmfaţi, iubitori de desfătări mai mult decât iubitori de Dumnezeu, 5. Având închipuiri de bună credință , iar de puterea ei tăgăduiți fiind. Și de aceștia te ferește. 6. Pentru că dintr-aceştia sunt cei ce intră prin case şi robesc muieruştile încărcate fiind cu păcate ducându-se cu pofte de multe feluri, 7. Pururea învăţând şi niciodinioară putând spre cunoștința adevărului să vină. 8. Și în ce chip Ianis și Iamvris au stătut împotriva lui Moise, așa și aceștia stau împotriva adevărului, oameni stricați la minte, nelămuriți în credință, 9. Ce nu vor spori spre mai mult; pentru că nebunia lor arătată v-a fi la toți, în ce chip și a acelora s-a făcut. 10. Iar tu ai urmat învățăturii mele, cu petrecere, cu voia, cu credință, cu alungarea mâniei, cu dragoste și răbdarea, 11. Cu gonirile, cu bătăile, în ce chip mi s-a făcut în Antiohia, în Iconia, în Listra, ce feluri de izgoniri am suferit; și de toate m-a mântuit Domnul. 12. Și toți cei ce vor cu bună credință a trăi în Hristos Iisus, goni-se vor. 13. Iar viclenii oameni și vrăjitori vor adăuga la mai rău, înșelând și înșelându-se.14. Iar tu rămâi întru cele ce te-ai învățat și te-ai încredințat, știind de la cine ai învățat. 15. Și că din pruncie Sfintele Slove știi, cele ce pot să te înțelepțească spre mântuire, prin credința cea ce e în Hristos Iisus. 16. Toată scriptura de Dunmezeu e însuflată și de folos spre învățătură, spre vădire, spre îndreptare, spre cercetarea cea cu dreptate. 17. Ca deplin să fie omul lui Dumnezeu, om spre tot lucru bun fiind gătit deplin.
    (2 Timitei 3, 1-17).

  40. marcel
    09/08/2018 la 12:12

    Dau textul articolului, pentru pafnutie și biroul lui de securitate, care au început a urmări telefoanele noastre și a suna cu număr ascuns, crezând că nu vor fi depistați. există ” Call Romania” site unde orice om făcând cont ia un cod dat de site, iar când este sunat cu nr. ascuns, îl respinge, apoi la istoric intrând vede nr. care l-a apelat. Așa cum i-am promis, familia noastră îl vom acționa penal organelor în drept.
    Art. 226 – Violarea vieții private – (1) Atingerea adusă vieţii private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuinţă sau încăpere ori dependinţă ţinând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.
    (2) Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fără drept, a sunetelor, convorbirilor ori a imaginilor prevăzute în alin. (1), către o altă persoană sau către public, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
    (3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
    Plasarea, fără drept, de mijloace tehnice de înregistrare audio sau video, în scopul săvârşirii faptelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (2), se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani

  41. marcel
    23/09/2018 la 06:42

    În ziua Sfinților drepţilor şi dumnezeieştilor părinţi Ioachim şi Ana și a Sfântului Nichita Hartularie, Ascunsul și plăcutul lui Hristos Domnul, (9/22 septembrie), biroul de securiști a parasinagogului pafnutie, prin sora sa elena , care s-a prezntat ca fiind tori de la constanța, a trecut la învestigația familiei noastre, înșirând minciuni și povești somnoroase și cunoscându-i-se vocea de rușinea ei, nu i s-a răspuns cu rău, ea fiind înregistrată. Nu întâmplător această familie a parasinagogilor (a lui pafnutie), a pus-o demonii cu mare învrăjbire și fără de minte, în ziua Sf. Nichita, Ascunsul lui Hristos Domnul, care a ajutat diaconului Sozont, la iertarea păcatului învrăjbirii cu preotul care adormise în Domnul, cu rugăciunile starețului din pustie, dar mai ales a învățăturilor Dumnezeiești din viețile Sfinților drepților părinți Ioachim și Ana, să treacă la un război cu ei înșiși,căci familia noastră i-am iertat, dar pentru activitatea penală de ascultare și urmărire ilegală a telefoanelor noastre legile pământești să- i pedepsească, poate ,îi v-a putea trezi, ceea ce eu nu cred, căci cu toate că noi am depus dosar, ei continuă și în faza când parchetul are tel. noastre șă urmărească cu softuri interzise în Romania , mă gândesc să cerem civil banii dați de fratele nostru lui, pentru a fi împărțiți la săraci și nu a sluji unui cuib de securiști ortodocși eretici și parasinagogi ce au încălcat cu bună știință, multe canoane, porunci și legi Dumnezeiești, dar și legi penale pământești.

  42. marcel
    27/10/2018 la 10:19

    Ne mai găsind soluții securiste, biroul de securitate a parasinagogului pafnutie, cu o zi înaintea Sfintei Cuvioasei Parascheva, în loc de priveghere, a plătit o angajată de la loto să investigheze familia noastră, care comportându-se foarte ofensiv, nu a vrut să spună cine este, când a fost întrebată, abuziv a călcat proprietatea unui frate de al meu, fiind filmată, iar masina ei a parcat-o tot pe proprietate, fiind filmat numărul de înmatriculare, necunoscând că și complicii primesc aceeași pedeapsă ca făptuitorul, chemând la ordin în centrul orașului ca într-o acțiune de interlopi la marele director deghizat pafnutie. Nu i s-a răspuns cu rău, dar trebuie să plătească pt. încălcarea proprietății fără acordul proprietarului. Nu judec ca persoană pe acest pafnutie dar a îndeplini porunca din Sfânta Evanghelie, de a cerceta sfânta credință a celora cu care ne însoțim, este lege Dumnezeiască. Să-și aducă aminte pafnutie când era la Agigea și a făcut scrisoare către flavian șeful lui, acesta l-a chemat la el și a slujit cu acest căzut, după care l-a luat la Tulcea și a slujit a doua oară, cu ereticii căzând din preoție și duhovnicie cum arată Sfântul Teodor Studitu, apoi ceilalți preoți ai lui slujind cu el și ei au căzut și făcând cele preoției slujind, Sfântul Vasile cel Mare le numește adunări nelegiuite, adică parasinagogi. Când i s-a dat de flavian Mănăstirea de măicuțe Medgidia călcând canoanele s-a mutat acolo și singura activitate duhovnicească a fost urmărirea telefoanelor. La fel si după despărțirea de slătioare stătea la măicuțele tinere în acea incintă, călcând canoanele dar de 19 ani lua pensiile fratelui și soției și făcuse credite pe pensiile lor și chiar banii de pe casa vândută i s-au dat, cumpărând de mii de euro softuri de urmărire a convorbirilor telefoanelor apropiaților, iar dacă cineva îi spune adevărul că nu-i preot și duhovnic începe cu multe răzbunări și minciuni pentru defăimarea lui, căci nu se explică cum un stângător de bani catrina din mălini ce împărțea frățește banul jidovului cerșit cu el, a avut curajul să mă amenințe să-i dau bani că în urmă cu 25 ani a împrumutat pe fratele meu miliarde, el fiind înregistrat. Vom cere ca toți banii dați chiar și de mine la împrejmuirea schitului de la pluton judecătoria să-i dea la săraci . se vorbește că arterele de pe creer a lui flavian au cedat ca mitropolitului Kiprian al greciei, caterisit pt. erezii , care opt ani a fost inconștient și s-a dus în iad, deci cui slujesc acești parasinagogi? Iată cuvintele Sfântului Pamvo pentru aceste vremuri:
    În vremurile din urmă, se va răci dragostea multora şi va fi necaz mult. Năpădirile păgînilor şi pornirile popoarelor, neastîmpărul împăraţilor, desfătarea și desfrânarea preoţilor, lenevirea călugărilor. Vor fi egumeni nebăgînd seamă de mîntuirea lor şi a turmei, osîrdnici toţi şi silitori la mese şi gîlcevitori; leneşi la rugăciune şi la clevetiri osîrdnici, gata a osîndi vieţile bătrînilor şi cuvintele lor, nici urmîndu-le, nici auzindu-le, ci mai vîrtos ocărîndu-le şi zicînd: „De am fi fost noi în zilele lor, ne-am fi nevoit şi noi”. Iar episcopii în zilele acelea se vor sfii de feţele celor puternici, judecînd judecăţi cu daruri, nepărtinind pe cel sărac la judecată, necăjind pe văduve şi pe sărmani neajutîndu-i. Încă şi în popor va intra necredinţă, erezie, curvie, urîciune, vrajbă, zavistie, întărîtări, furtişaguri şi beţie.

  43. marcel
    05/11/2018 la 08:09

    Iunie 7483 de la zidirea lumii (2008), Un apel al Episcopului de Anadar si Ciukotka, Diomid, a fost difuzat, joi, in intreaga Rusie, avand drept destinatar intreg clerul Bisericii Ortodoxe Ruse (BORu) si „toti crestinii ortodocsi de pe pamant rusesc”. Acest apel a fost prilejuit de cei 90 de ani de la executarea Tarului Nicolai al II-lea si a familiei sale.

    In apelul sau, Episcopul arunca anatema asupra Patriarhului Aleksii al II-lea, precum si asupra mitropolitilor de Smolensk, Kirill, si de Minsk, Filaret, acuzandu-i ca se opun restabilirii monarhiei in Rusia. Ierarhul a declarat ca intrerupe orice comunicare cu episcopii care au participat la Soborul Arhieresc al BOR si care l-au condamnat pentru gestul sau. De fapt, Episcopul Diomid a iesit din BORu, catalogand-o drept „eretica”. Dar și civil l-au condamnat rușii, la doi ani și jumătate de temniță pentru persecuție religioasă împotriva lui Aleksei al doilea prevăzută în constituția civilă a rusiei.
    La fel a suferit temniță și Episcopul Artemie de Kosovo, cum se arată mai sus, de șeful site-ului.
    Comparând plecarea episcopului Diomid din eretica biserică rusă, care s-a despărțit total și nu a mai slujit cu ei, pafnutie a slujit cu eretica biserică slătioare, după ce toți știau de erezii, de două ori, negăsindu-se în scrisorile sale nici o condamnare a bisericii, ba mai mult laudă pe mitropolitul vlasie mogârzan, ca vrednic urmaș al Sf. Glicherie. Dacă călugării râvnitori pentru sfânta și dreapta credință, s-au despărțit de codurile de bare de facturi și telefoane, pafnutie a restabilit totul ca și ereticii, alungând pe cei drepți, neânțelegând că Hristos Domnul i-a despărțit și de aceea se comportă ca tot căzutul și ca poporul evreu cu Mântuitorul Hristos, călcând toate canoanele și chiar legile penale lumești în goana lui de răzbunare pe cei alungați. Urmărirea telefoanelor și ascultarea apropiaților, ce i-a intrat în sânge de când diavolii au lansat această tehnologie, crezând că softurile înlocuiește pe Dumnezeu, nepricepând că ele sunt mult mai jos și față de mintea umană care le-a creat, arată adevărata față a lui. Dacă el se ocupa de învățarea Sfintei Scripturi, a Sfintelor Evanghelii, a Psaltirii, cele autentice nefalsificate de securiștii ortodocși și de rugăciunea călugărului (rugăciunea inimii), acum era departe de cele pământești și adevărat dreptslăvitor al Domnului, iar cei slabi în credință și care ascultă de el, vor păși cât de curând în gheena iadului cea mai de jos, pregătită de Dumnezeu, pentru cei ce l-au cunoscut dar nu l-au urmat. Nu s-a falsificat în Scripturi și viețile Sfinților, într-un secol cât s-a falsificat după anul 7464de la ziirea lumii (1989), în toate țările ortodoxe, prin securiști ortodocși parasinagogi, cu mult aur pe ei și avuții pământești, ce se sfințesc înte ei, cum spune Domnul. Să înțeleagă bine pafnutie, că toată familia noastră s-a depărtat de el și orice căzut securist de al lui trimis la noi vom suna la 112 să fie pedepsiți și cei ce diavolii lui îi pun pe drumuri.
    Concluzia mea asupra internetului este că, nimic nu ajută la salvarea omului și chiar și cele în afara sfintei și dreptei credine, nu ajută căci a apărut la noi din 2003, free energie și nici până astăzi nu s-a reușit, decât înșelări. Site-urile ortodoxe dezbat de aprox. 15 ani dreapta credință și nici până acum nu au găsit-o. După ce a apărut scrierile lui Ivan Andreev despre Biserica lui Hristos din Catacombe, rușii au făcut peste 25 de site-uri cu acest titlu, înșelând pe mulți, chiar site-urile despre forma pământului și cerului dezbat de peste 14 ani problema și nu au ajuns la adevăr, îndoindu-se de cele arătate de Sfinți, care încă nu au fost falsificate de așa numiții ortodocși. Căci mulți oameni, în puține luni de zile ce au străbătut pământul au văzut realitatea, că pământul este plat, căci deplasându-se la polul nord, și văzând ziua de șase luni la fel și noaptea, apoi la sud, unde nu este ca la polul nord, ci noapte și zi normale și se vede steaua polară cu cele înprejur constelații și că cerul de gheață se rotește cu stelele fixe și de la marginile lumii este gheață pe o întindere imensă, ce Scriptura o numește tartar, adică frigul de nesuportat, iar busola indică nordul și-au făcut o părere reală asupra zidirilor Atotputernicului Dumnezeu.

  44. marcel
    01/05/2019 la 05:45

    această legiune de demoni ai măniei ce-l stăpânește pe păfnutie, nu l-a lăsat postul acesta să-l treacă fără păcat ci ostenit de atâta sfântă liturghie care se transformă în păcat când cel ce o săvârșește este parasinagog, a pus securiștii lui (sau securistele lui tinere) să dea telefoane fără să vorbească la unele rude care consideră că ar putea fi cumpărate pentru spionajul lui. Nu este de mirare cum acest cuib de securiști (neamurile lui) a ajuns mai rău decât cei din biserica pe nou , sau slătioara, fără frică de legile și poruncile lui Dumnezeu, devenind închinători ai banului, racolând peste 70 mireni , după cum se lăudau, fără să țină cont de sunt eretici, schismatici sau parasinagogi cum arată Sf Vasile cel Mare. Viclenia lui nu are limite, căci după plecarea lui de la agigea călugării au hotărât să se despartă de lume , fără coduri de bară, facturi la curent și renunțare la telefoane, unde îl atacau exact unde nu mai putea urmări pe nimeni și găsind el o soluție după multe zile de gândire demonicească a scris o scrisoare către mireni, amenințându-i că dacă nu vor lepăda folosirea telefoanelor nu vor fi împărtășiți și această hotărâre a lui nu o luase pt. îndreptarea lor , ci se temea că și mirenii se ocupă cu ascultatul și urmăritul telefoanelor și astfel el era descoperit că nu renunța la folosirea telefonului în scop de spionaj. Cum vă explicați faptul că o dată cu treminarea slujbei lui, toate măicuțele tinere dispar într-o fugă neexplicabilă, la ascultarea, urmărirea și înregistrarea convorbirilor celor care au asistat la slujba și nu numai (adunare nelegiuită o numește acelaș Mare Sfânt Vasile), sau câte odată trântește ușa să creadă mirenii din biserică plecarea lui din Sf. Altar , iar el rămâne să asculte ce vorbesc după care face ședință securistă arătându-le păcatele grele. Comportarea lui este exact cu a turnătorilor, securiștilor și cățeilor din perioada comunistă. Îi reamintesc cele scrise la Tâlcuire la Apocalipsă a Sfântului Ierarh Nou Mucenic Ermoghen al Tobolskului şi Siberiei care a fost martirizat de bolşevici: În vremurile antihristului locul idolilor va fi luat de stăpânire, care va cere închinare pentru sine, iar cel ce va respecta legile civice ale societăţii, deşi fără a aduce direct vreo atingere credinţei, va fi părtaş al acestei stăpâniri. Atunci se va face despărţirea celor buni de cei răi, potrivit voii Atotputernicului Dumnezeu, a urmaşilor lui Hristos de slugile lui antihrist. Adevăraţii credincioşi din împărăţia antihristului – societatea vremurilor din urmă – vor vieţui în singurătate, departe de lume. Ei nu se vor supune nici unor legi civice ale societăţii, nu vor avea nici un fel de obligaţii civice. Cei ce vor recunoaşte legile societăţii şi se vor supune, chiar cu neplăcere, se vor face părtaşi antihristului prin aceasta şi vor fi lepădaţi de la faţa Atotputernicului Dumnezeu.
    În timpul stăpânirii antihristului va fi minte satanicească, ce va acţiona politiceşte, fără să se atingă de credinţă în chip brutal. Tuturor li se vor acorda drepturi egale, toate sectele vor avea deplină libertate, deşi, în cele din urmă, stăpânirea antihristului va combate toate sectele şi religiile.
    Va acţiona din punct de vedere moral şi va căuta să convingă şi să se vatăme de moarte sufletele oamenilor. Dreptul la propovăduire şi la săvârşirea “legală” a slujbelor bisericeşti îl vor avea numai cei ce respectă legile statului şi nu încalcă“disciplina”. Lăcaşurile de închinăciune vor fi sub strictă supraveghere şi în ele va dicta aceeaşi ocârmuire, ea fiind capul în locul lui Hristos şi nu vor sluji lui Hristos, ci antihristului. Dar creştinii orbiţi nu vor observa nimic, deşi acest lucru l-ar putea înţelege şi un prunc mic.
    Stăpânirea antihristului îi va lua aşadar pe toţi sub un control riguros, ca să ştie cine se supune şi cine nu; după cum scrie şi părintele Lavrentie de la Cernigov: “atunci te vor mâna cu de-a sila la biserică”. Totuşi unii nu vor fi prigoniţi de la început, pentru a păstra aparenţele în legătură cu libertatea conştiinţei. Abia spre sfârşit, când toţi se vor găsi anihilaţi în staulul Babilonului şi mânia lui Dumnezeu va fi aproape, stăpânirea va da ordin să fie nimiciţi ca nişte criminali înrăiţi, cei ce se răzvrătesc “împotriva umanităţii”, iar în acele vremuri decăzute, întreg poporul va primi cu entuziasm măsurile luate de stat.
    Deci repunerea vieții călugărești subordonată sistemului (telefoane, coduri de bară , curent electric și facturi cu coduri de bară, etc.) arată cui slujește acest pafnutie , marelui șef scaraosche, care nu are nici o putere asupra unui dreptslăvitor din Una Sfântă Sobornicească și Apostolească Biserică, a Împăratului nostru veșnic Iisus Hristos, ce v-a dăinui pe tot pământul până la Înfricoșata Judecată de Apoi, iar porțile iadului nu o v-a birui și în această biserică nu pot face parte cei plini de păcate și cei care nu sau despărțit de această lume, vicleană, nedreaptă și desfrânată. Dacă în legea veche a lui Moise, cei care călcau poruncile date de Dumnezeu erau uciși cu pietre și coborâți în iad de către Domnul, cu atât mai mult cei care calcă noua lege dată de însuși Dumnezeu om, vor fi uciși mult mai aspru la a doua lui venire care este aproape.
    Am scos din Sf. Scripturile kirilice nefalsificate de securiștii ortodocși, câteva date importante :
    de la facerea lui Adam până la potop, – 2262 ani;
    de la potop până ieşirea fiilor lui Israel – 1632 ani;
    de la ieşire până la zidirea Templului în anul al 4-lea al domniei lui Solomon – 601 ani;
    de la zidirea Templului până la risipirea lui, robia Ierusalimului – 424 ani;
    de la risipire până la nașterea ca om, a Domnului nostru Iisus Hristos – 556 ani;
    de la naștere la răstignirea și învierea Domnului – 33 ani;
    => 2262 + 1632 +601 +424 +556+33 = 5508 ani au trecut de la facerea lui Adam până la răstignirea și învierea Domnului Iisus Hristos.
    Dacă din 5508 ani scădem 33 ani, câți avea Hristos Domnul la invierea Sa din mormânt, este egal cu 5475 – an, în care s-a născut ca om Dumnezeu. (Sf. Ioan Gură de Aur). Iar de la Nașterea Domnului, până astăzi au trecut 2019 ani, (5475+2019=7494 ani).
    Adică, de la facerea lui Adam şi pană in zilele noastre (anul 2019), conform Scripturii, putem constata că au trecut 7494 ani.
    Rezultă logic că vârsta pămantului, dacă ţinem cont ca Omul (Adam) a fost făcut în ziua 6-a, ceasul 6 (ora 12), este de 7494 ani.
    Învăţătura dreptslăvitoare mărturiseşte că acele zile de la începutul creaţiei erau chiar zile normale de 24 de ore, cu zi şi noapte aşa cum le cunoaştem.
    Zilele antihristului: Numărul cel dintâi dat, 1245, se înţelege numărul zilelor lui Antihrist, iar după uciderea lui până la Înfricoşata Judecată rămân 45; numără 1290 de zile, şi iarăşi 45 de zile de pedeapsă, şi vei afla numărul proorocesc cel de pe urmă, 1335 de zile, pentru care zice proorocul;”Fericit cel ce va aştepta şi va ajunge la o mie trei sute treizeci şi cinci de zile!” (Dan. 12, 12). ( antihristul este ginerele lui trump, jared kushner 666 , jidov, înalt și fermecător pt. a atrage la înșelare toate popoarele)
    Anul Judecății de Apoi : 7500 de la zidirea lumii, (2025 de la Hristos Domnul) . (sunt vedenii ale Sfinților Părinți că anul Judecății de Apoi se v-a scurta cu trei ani, normali, scrie Sf. Ioan Gură de Aur).
    După Înfricoșata Judecată de Apoi , nimeni nu mai poate să facă ceva să se salveze sau să ceară salvarea și vor pieri veșnic în cele mai grele munci, căci se v-a ridica mila de pe pământ și din cer, față de cei călcători de legi și porunci, de aceea cel mai sigur lucru este ca eu să fac, chiar din timpul acestei vieți, ceea ce mi-aș dori să facă alții pentru mine, dupa ce voi muri. Mult mai usor este sa ies de aici liber, decât să-mi doresc libertatea, dupa ce deja am fost pus in lanțuri.

  45. marcel
    30/08/2019 la 09:41

    biroul de securitate a lui pafnutie mai nou se numește institutul de oncologie și securisme a lui pafnutie, căci ieri satanistele măicuțe din subordinea lui cu nr. privat a sunat un frate al meu dându-se de la institutul oncologic, dar a fost recunoscută și i s-a răspuns fiindcă nr. era de la parchet, deci oricine face lucruri penale se numește penal. noi ne bucurăm să urmărească pe toți din familie, căci își vor lua toți plata.

    • olis182004
      03/02/2024 la 13:06

      Citesc și rămân întristat să aud asemenea lucruri despre pr. Pafnutie. Dacă este adevărat ceea ce spuneți, este foarte trist. Cum pot lua legătura cu dumneavoastră?

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu