Despre blog

„Se întâmplă ca în acelaşi timp unii să cinstească un om, iar alţii să-l necinstească, unii să-l laude, alţii să-l hulească, unii să te vorbească de bine alţii de rău. Pentru cei aflaţi pe culmile slavei, primejdia vânturilor şi furtunilor este nemăsurat mai mare decât a celor ce se călăuzesc prin văile smereniei.
Aşadar, în bunăstare şi cinste nu te lăuda, dar nici în înjosiri să nu cazi în deznădăjduire. Dacă te bucuri, nu te veseli până uiţi de tine, iar dacă ţi se întâmplă vreun rău, nu te mâhni peste măsură. Veacul acesta este schimbător şi totul este de-a-ndoaselea, dar moartea ne face pe toţi una. Unde-s bogătaşii preaslăviţi?

Anunțuri
 1. daniel
  15/01/2011 la 19:18

  Doamne ajuta! Faceti parte cumva din BOSV? Daca da, atunci nu ati dori sa colaborati cu revista Traditia Ortodoxa? Gasesc textele dvs. ca fiind foarte bine gandite.

  • 16/01/2011 la 15:32

   Doamne ajuta Daniel! Fac parte din BOSV intradevar dar de colaborat cu Traditia Ortodoxa gasesc ca nu prea am mult timp deoarece am un serviciu care nu-mi permite prea mult timp liber si in plus mai sunt si problemele casnice, stii tu cele cu familia. Blogul acesta il tin din pasiune si din speranta de a mai indrepta pe cate cineva spre adevarata credinta.

   • argatu ioan
    02/02/2014 la 18:53

    Da…, faceti parte din BOSV? Si daca sunteti in plin curaj, sincer si nu aveti nimic de asuns , putem sa va stim si numele, ca sa fim echitabili? Ma intreb ce v-ar folosi sa stati sub anonimat sau sub un pseudonume, cand Dumnezeu ne priveste si ia aminte la tot ce gandim, spunem si facem si nimic din ceea ce este ascuns va sta ascuns ci se va da pe fata?

 2. Vandra I. Vasile
  27/09/2011 la 06:47

  Nu poti sa spui ca este erezie faptul ca o fiola cu sangele Sfantului Parinte se pastreaza, asta inseamna ca intreaga masa de oameni de religie catolica este eretica ? Exista argumente chiar mai bune decat al meu .

  • 04/10/2011 la 04:17

   Pai nu ai inteles…. Cum Sfintii Parinti bine spuneau ca este gresit sa numim Biserica Catolica. Ea este EREZIA CATOLICA!!!

 3. ciprian
  04/09/2012 la 17:07

  buna seara! ce parere aveti despre preotul veniamin ilie de pe vechi care acuza ierarhi de la mitropolia slatioara ca sunt eretici si indeamna crestini sa se lepede imediat de mitropolia slatioara.

 4. ciprian
  05/09/2012 la 11:31

  acest veniamin ilie a lansat pe site-l lui despre actele 666 si indeamna crestini sa le ia fara nici o retinere

  • Mihai Vasile
   29/03/2014 la 14:12

   Sfinții părinți ne arată în tâlcuirea apocalipsei că antihrist are plan bine făcut prin această pecetluire, ca tot pământeanu să se lepede de Hristos. Dacă erezia este schimbarea legii lui Dumnezeu, pecetea lui antihrist reprezintă mai grav, adică lepădarea de Hristos. Mulți Sfinți Părinți ne arată ca și unii păgâni care nu vor lua pecetea 666, se vor mântui.
   Fiara care va stăpâni:
   „… peste toata seminiia și poporul și limba și neamul. și i se vor
   `închina ei toți cei ce locuiesc pe pământ, ale căror nume nu sunt scrise, de
   la `întemeierea lumii, în cartea vieții Mielului celui junghiat. (Apoc. 13, 8)”.
   Citim apoi mai departe:
   „și ea `îi silește pe toți, pe cei mici și pe cei mari, și pe cei bogați și
   pe cei săraci, și pe cei slobozi și pe cei robi, ca să-și pună semn pe mâna lor
   cea dreaptă sau pe frunte, `încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde,
   decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei sau numărul fiarei. Aici
   este `înțelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci
   este număr de om. și numărul ei este 666. „

   • Mihai Vasile
    29/03/2014 la 21:07

    Apoc.
    Totodată, Scriptura numește numărul 666 uneori „semnul fiarei”,
    alteori „numele fiarei”, iar alteori „numărul numelui fiarei”. Citind `însă cu
    atenție versetul 17, observ\ăm fără dificultate că toate aceste calități sunt
    echivalente „(…) decât numai cel ce are semnul = adică numele fiarei, = sau
    numărul numelui fiarei” (Apoc. 13, 17).
    Deci lucrurile sunt limpezi: 666 are valoare de nume: numele lui
    Antihrist!
    Se referea oare la arborele său genealogic, fiind deci partea
    „trupească” a numelui? Nu, deoarece Scriptura spune că va fi din seminția
    lui Dan (Fac. 49, 16-17). Este oare un nume creștin? Fiind Antihrist nu
    poate fi crestin, ci cu totul satanic. Așadar, la identitatea sufletului meu
    (reprezentată de codul meu personal) este adăugată identitatea sufletească a
    unei ființe satanice, luptătoare `mpotriva Domnului [i Stăpânului meu. Este
    „pecetluirea” sufletului meu cu o „pecete” străină de care mă lepădasem la
    botez, când primisem adevărata pecete: pecetea Duhului Sfânt.

    „Si al treilea înger a venit dupa ei, strigând cu glas puternic: Cine se
    închina fiarei si chipului ei si primeste semnul ei pe fruntea lui, sau pe
    mâna lui, va bea și el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat
    neamestecat, în potirul mâniei Sale, si se va chinui în foc si în pucioasa,
    înaintea sfintilor îngeri si înaintea Mielului. Si fumul chinului lor se suie în
    vecii vecilor. Si nu au odihna nici ziua nici noaptea cei ce se închina fiarei
    si chipului ei si oricine primeste semnul numelui ei.” (Apoc. 14, 9-11)

    Trebuie `înțeles clar că simpla acceptare (de buna voie) a numărului
    666 (`n orice reprezentare a sa!) pe identitatea proprie `înseamnă lepdare de
    Hristos și, implicit, moartea veșnică! Totul depinde de liberul nostru
    arbitru.84

 5. Mihai Vasile
  08/01/2014 la 18:02

  După mine ca un mare păcătos ce sunt, dacă veniamin ilie a constatat o erezie trebuia să o îndrepte nu să se facă coată de topor împotriva fraților, cum spunea Sf. Ioan Hozzevitul când i s-a propus să meargă la înmormântarea patriarhului papistaș nicodim munteanu, însă pot da exemplu de starețul Pafnutie de la Agigea care a plecat cu câțiva călugări în munți, înjurat și batjocorit de mulți superiori și care mi-a spus că anatema sunt cei care iau actele biometrice sau electronice și că și mireanul merge către rai pe o lamă de cuțit și răspunde ca un călugăr în fața lui Hristos, așa de stictă e legea lui Dumnezeu, însă nu a zis nici un cuvânt rău de nimeni, nu are telefon și nu are acte și a făcut înscris Mitropoliei un an de zile și văzând că sinodul n-a luat nici o măsură a plecat, însă după mine biserica îi v-a face necazuri așa cum biserica pe nou urmărea și omora călugării pe vechi, după război, dar numai ce-l deportat în Bărăgan, ce-i înflămânziți,, ce-i băgați în temnițe văd calea cea dreaptă, fără aur la gât și jeep la scară. Mi-am adus aminte cum îmi povestea tatăl părintelui Pafnutie în anul 1990, cum el avea cheile bisericii pe vechi din loc. Rădășeni, la ieșirea din Fălticeni după 1945 iar comisia bisericii pe nou cu șef de comisie Cleopo Ilie venise să treacă biserica satului de pe vechi pe nou și având cleopa Pidalionul neschimbat în mână, a fost invitat cu comisia în biserică și i-a spus să deschidă Pidalionul, care s-a deschis la pag,512 unde scria că schismatici sunt cei care schimbă calendarul și pascalia. și a fost huiduit cleopa de propria-i comisie iar cleopa l-a dat în judecată pe Sandu Constantin și l-a purtat prin tribunale trei ani, iar biserica din Rădășeni a rămas pe vechi până astăzi.

 6. catalinfm
  18/01/2014 la 21:08

  @ mihai vasile: nu vreau sa intru in polemica cu dvs , credeti ce vreti si cum vreti insa sunteti sigur ca parintele Pafnutie e chiar exemplul potrivit? daca ORTODOXIA de-alungul timpului ar fi avut parte de unul ca el ,…era sparta in mii si mii de particele,.. cat aau asteptat Sf Parinti pe papistasi sa se intoarca la dreapta credinta din eres ? din anul 860 pana in 1054,…. Iertati-mi nestiinta dar cine la injurat? aveti dovezi? cine la batjocorit? asa se intampla cand credinta este inteleasa de fiecare cum ai trece prin cap, cand apare un „etalon”al dreptatii si corectitudii, peste superiori, lovind ” cu bata” cat se poate de tare ca sa vada ceilalti cat de drept in cele sfinte este… se ajunge la victimizari si la „eroisme” tip genul dvs! mai de folos pentru un mirean, (mai intai eu,)este rugaciunea si gura inchisa decat judecati, acuze si a ne da noi cu parerea ce e bun si ce nu e bun in Manastiri, cine e mai bun, care e mai bun si alte nazdravanii, ,…va pagubiti sufletul de pomana crezand ca sunteti mai destept decat acei superiori pe care ai judecati fara jena,….vedeti-va de parcursul vietii dvs si rugati-va la DUMNEZEU pt adevar,…. nu cunoasteti multe lucruri printre care si faptul ca om fara de pacat nu exista pe acest pamant!
  Lucrurile se fac cu multa rugaciune, sfat, rabdare si socoteala , in duhul Bisericii si al Sf Parinti! DUMNEZEU cu mila LUI va randui cele placute LUI cat de curand si in aceasta privinta!
  Ca sa nu va obositi mintea de poamana, vreau doar sa va mai spun ca cele scrise sunt doar din convingere propie, sunt doar punctul meu de vedere, nimeni nu ma platit sa scriu asta sau sa spun pe cealalta si va spun astea ca sa nu ajung sa citesc cine stie ce „minuni” pe parcurs,…nu este intentia mea de a va jigni in vreun fel, daca asta a-ti inteles, imi cer iertare, vreau doar ca un simplu mirean, sa incerc sa gasesc un echilibru; in ziua de astazi din pacate mirenii ( in primul rand eu) sunt umbra crestinilor de altadata, fara fapte placute lui Dumnezeu , dar cu gura deschisa la maxim, cu judecati de valoare, cat mai putina rugaciune, cu laude mari si fara folos ,…

 7. Mihai Vasile
  19/01/2014 la 22:28

  …va pagubiti sufletul de pomana crezand ca sunteti mai destept decat acei superiori pe care ai judecati fara jena,….vedeti-va de parcursul vietii dvs si rugati-va la DUMNEZEU pt adevar,…. nu cunoasteti multe lucruri printre care si faptul ca om fara de pacat nu exista pe acest pamant! Amenințarea matale este exact de securist, noroc e faptul că ați dat peste mine căruia nu-i e frică, iar privitor la păcat așa e numai că după mărturisirea lui omul ajunge în rai, pe când cu o erezie ajunge în iad, iar privitor la superiori de ce Hristos îi face:
  • a.Serpi, pui de vipere, cum veti scapa de osanda gheenei?
  Mt 3:7, Mt 12:34, Lc 3:7, 1Tes 2:16
  • b.De aceea, iata ca Eu trimit la voi profeti si intelepti si carturari; dintre ei veti ucide si veti rastigni, dintre ei veti biciui in sinagogile voastre si-i veti prigoni din cetate’n cetate;
  2Par 24:21-22, 2Par 36:15-16, Is 1:21, Is 30:9, Is 41:27, Ir 2:30, Mt 5:12, Mt 10:23, Lc 11:49, FA 7:52, 1Tes 2:15,Ap 16:6
  • c.ca sa vina asupra voastra tot sangele nevinovat ce s’a varsat pe pamant, de la sangele dreptului Abel pana la sangele lui Zaharia, fiul lui Berechia, pe care l-ati ucis intre templu si altar.
  Fc 4:8, 2Par 24:20-21, Is 1:21, Ir 26:15, Za 1:1, Lc 11:51, Evr 11:4, 1In 3:12, Ap 18:24
  • d.Adevar va graiesc, veni-vor acestea toate peste neamul acesta!

 8. Mihai Vasile
  20/01/2014 la 17:37

  Privitor la comuniunea cu ereticii între 860 și 1054 mai cercetează deoarece uite eu am găsit: Sub Ioan al VIII-lea chestiunea purcederii Sfântului Duh ia altă întorsătură la Roma, ca şi cea a înălţării lui Fotie pe scaunul patriarhal. Adaosul Filioque, făcut în Apus Crezului de la Nicea a fost solemn osândit în şedinţa a şasea a sinodului din anul 879. Legaţii papei, cei ai scaunelor patriarhale din Răsărit şi toţi episcopii se uniră la această osândire. Papa, primind actele, scrise lui Fotie[306]: deci în 879 s-au desprins de Roma și împărații bizanțului de multe oriț cereau Romei să renunțe la erezie pentru a relua comuniunea, deci nu e cum povestiți de la matale citire, voi apărați strălucirea bisericilor nu cuvântul lui Hristos, care a spus de rugăciune și cercetarea scripturilor și nu cum spui matale rugăciune, sfat, răbdare și socoteală în duhul bisericii și al sf. părinți și de ce nu arătați Testamentul sf. Glicherie, ce se află în arhiva Slătioarei, lăsat de sfânt cu zece ani înainte de a muri , dacă Hristos vrea să facă judecata de apoi în 12 ani? mai am eu timp, eu cel mai mare păcătos să mă mântuiesc așteptând în ghilimele de la 860 la 1054 cum spui matale?

 9. catalinfm
  21/01/2014 la 10:39

  Este ultimul meu mesaj pt dvs! Repet, nu intru in detalii,nu aceasta a fost ideea de baza, imi scrieti citate din Sf Envanghelie, v-as putea raspunde in sensul in care ma exprim, cu acelas numar de citate cel putin,…ideea este ca, un mirean , ai sta mult mai bine cu tacerea si rugaciunea, nemestecul in ale Bisericii, unde sunt slujitori care raspund de ceea ce fac.
  Exemplul dvs nefericit ( pr PAFNUTIE) nu este potrivit in opinia mea, nu cunoasteti multe lucruri si spuneti lucruri urate despre altii ! In rest faceti ce vreti si cum vreti, am vrut doar sa va fac atent,… dar se pare ca doriti sa-mi aratati mie si altora cat sunteti de destept,…. e ok dar nu m-ati convins, pe mine cel putin! Imi pare doar rau ca, fiind ocupat in „cugetari inalte” pierdeti esenta problemei,….si o concluzie: nu a-ti inteles nimic din ceea ce am scris eu!
  Nu cred ca in calea mantuirii dvs ar putea sa stea cineva( rugati-va dvs si feriti-va de judecati , faceti fapte bune iar DUMNEZEU nu va va lasa) ,…nici macar cei care au injurat si batjocorit cum spuneti dvs pe pr Pafnutie! ( cu siguranta nu a fost asa),….sa fiti sanatos ce mai incoace si-ncolo si pr Pafnutie la fel, in rest fiecare va raspunde de ceea ce face!

 10. Mihai Vasile
  21/01/2014 la 19:49

  La ce adresă să vă trimit înregistrările pentru liniștirea, … deoarece nu-mi permit fără aprobare să le postez în format digital pe internet care reprezintă capul mic al fiarei din Apocalipsă, dar cu forță mare, iar ortodoxia în dreapta credință s-a născut in catacombe, iar Hristos la a doua venire o v-a găsi tot în catacombe, unde mai marii bisericilor stălucitoare, nu vor accepta umilele condiții.

 11. catalinfm
  21/01/2014 la 20:11

  Nu este necesar sa-mi trimiteti inregistrarile dvs,…felul in care pr Pafnutie a plecat , nu-i face cinste, nu este treaba mea sa judec, mai marii bisericilor stralucitoare cum ai numiti dvs nu sunt unde dvs insinuati ca sunt( ei sunt aceia care au fost batjocoriti, batuti in inchisori , haituiti , tremurand alaturi de Sf Glicherie, pentru noi mirenii, sa ne spovedeasca, sa ne slujeasca in dreapta credinta, sa ne boteze botezul cel adevarat, sa ne impartasesca spre mantuirea noastra , ca noi cei de astazi impreuna si cu pr Pafnutie, sa facem ce ne trece prin cap, dar nu sa aparam ORTODOXIA ,…), poate in Biserica oficiala,… din pacate, sunt timpurile din urma , iar Sf Parinti sunt carma noastra, ei ne invata ce sa facem in aceste timpuri insa,, nu ar fi rau sa luati aminte la faptul ca, ceea ce dvs credeti, nu este obligatoriu si adevarul! cei ce sar ca aschiile din trunchi, invocand motive ( Biserica oficiala, pr Pafnutie, etc), nu vor servi niciodata ORTODOXIA, ADEVARUL !
  Va doresc sa aveti pace sufleteasca si sa va mantuiti, feriti-va de judecati!( mi-o spun si mie ,inaintea dvs)! in rest sa auzim de bine!

 12. Mihai Vasile
  22/01/2014 la 20:05

  Greșeală mare faceți, deoarece tocmai plecarea acestui drept părinte Pafnutie s-a făcut după mari rugăciuni la Maica Domnului care să le dea un semn dacă e bine să plece sau nu, iar aceasta le-a colorat o icoană alb negru ce era xeroxată și folosită la paginație, cu acesta făcând un tur al Romaniei și trecând pe la mine care cunoșteam xeroxul am sărutat icoana am văzut că e minune și nu mi-a spus că pleacă ci am aflat eu la sfârșitul anului trecut, iar dacă nu era nici un semn , nu plecau. Ca ortodox drept credincios chiar de ai suferit temnită, sete și foame, bătăi și torturi, prigoane și mutilări pentru mărturisirea credinței lui Hristos iar după un răgaz de libertate dai mâna cu ereticii in iad vei ajunge. Sf Ioan Gură de Aur spune că mireanul se deosebește de călugăr doar prin faptul că are voie să facă fii, in rest să țină aceleași canoane.Pr. Pafnutie nu vrea functii nu vrea averi vrea doar ca puținii credincioși ce au mai rămas să nu ajungă în iad, fiindcă și matale ai sesizat bine că îi foarte aproape judecata și nu vom avea timp să ne căutăm succesiuni apostolice și să filozofăm cine și cât a stat in erezie. Numai bine.

 13. Mihai Vasile
  22/01/2014 la 20:28

  Uitasem să vă scriu faptul că starețul Pafnutie a fost chemat la Mitropolia Slătioara exact de pomenirea Sfintei Mare Mucenițe si Prealăudatei Eufimia, unde a lăsat scis Mitropolitului că se intoarce când oficial v-a fi inlăturată erezia.
  La mormântul acestei sfinte s-a întâmplat minunea respingerii tomului ereticilor de la sinodul ecumenic de la Calcedon, prăznuit la 11 Iulie.
  Să fie coincidență ? sau Hristos este cu el.

 14. catalinfm
  23/01/2014 la 19:56

  Am promis ca este ultimul mesaj si nu ma tin de promisiune din cauza dvs,.. ma repet, nu cunosteti multe lucruri, spre stiinta celor care citesc aceste randuri poate si a dvs daca doriti , minunea Icoanei Maicii Domnului Prodromita, ca despre aceasta Icoana cred ca pomeniti , aceasta colorare a unei copii ( XEROX) cum spuneti dvs, sa infaptuit in casa unei crestine din Medgidia, fiica unui vrednic preot care acum nu mai traieste,… la rugamintile pr Pafnutie, a primit aceasta Icoana de la crestina si a facut”turul ” de care pomeniti dvs,…. acest semn a fost facut din mila lui DUMNEZEU , nu din vrednicia parintelui Pafnutie,…..ma iertati dar am senzatia ca ravna va intuneca judecata lucrurilor,….e treaba strict a dvs dar uneori aceeasi „ravna” care o incearca si pr Pafnutie, si pe multi altii de-alungul timpului ia condus in partea opusa mantuirii, rugati-va , calmati-va ca eu nu am nimic cu dvs si cereti lui DUMNEZEU cele de folos, pentru ca va concentrati mai mult pe ce vreti dvs sa-mi spuneti si mai putin pe ce incerc eu sa va spun!

 15. Mihai Vasile
  24/01/2014 la 05:35

  Aveți dreptate, aici am greșit eu care m-am luat după spusele unui mirean și nu am cercetat, insă semnul era că sunt nereguli în biserică și faptul că a ajuns la pr. Pafnutie și nu la alt părinte spune multe, că tot din mila Domnului a făcut acest traseu de la sora Mărioara la Tulcea( pr. Spiridon) și apoi a fost adusă la pr. Pafnutie și tot din mila lui Dumnezeu a fost chemat la Mitropolia Slătioara în ziua SF. Mucenițe Eufimia, deci tot semne că sunt nereguli in biserică.

 16. catalinfm
  24/01/2014 la 17:48

  Nu este vorba ca eu am dreptate, asta aceste adevarul si inca multe nu stiti,…multe si marunte care nu-i fac cinste parinetlui.Dvs nu aveti nici-o cadere sa spuneti neadevaruri despre mai marii Bisericii, sa batjocoriti Biserica in acest fel .
  Daca eu luam Icoana si mergeam cu ea in Pelerinaj era un semn, eram eu vrednic de ceva? Credeti ce vreti dar o spun raspicat Pr Pafnutie nu este si nu va fi exemplul cel mai potrivit niciodata! De ce? Pt ce a facut si felul in care a facut,….intrebati-l , verificati,…Pe un crestin ortodox autentic, sau slujitor Arhimadrid nu-l auzi, nu-l vezi, simti pacea, iubirea in preajma lui,….faceti acuzatii de erezie atat de usor,… ganditi-va inainte sa spuneti astfel de lucruri, daca nu vreti ca sa va osanditi singur,…oare chiar va inchipuiti ca mai marii nu cunosc problemele care sunt? Mai ales ca sunt acolo printre Sf lor exemple in fapta intai si in cuvant,… chiar asa usor este sa „dai cu bata” si sa pui: eu apar dreapta credinta, smintind oamenii si rupand comuniunea crestineasca,…treaba Sf sale, …..treaba dvs ca ganditi asa, sunteti liberi sa faceti ce credeti insa cine aduce dezbinare si galceava luand de bune povestile unuia care nu merita nici numele sa i-l pomenesc si care fara sfarsit improsca otrava defaimarii si se da teolog, in niciun caz nu va ajunge unde isi inchipuie ca va ajunge,…trage nadejde ca spanul de barba, dupa vorba aceea,….mireanul nu trebuie sa defaime nici macar aproapele da-apoi slujitorii ai Bisericii!!! despre ce vorbim??? sa ne adunam si sa ne vedem lungul nasului caci in ziua de astazi la teorie suntem primii iar in fapte ultimii, dupa pagani!!!!!

 17. Mihai Vasile
  26/01/2014 la 16:27

  Amenințările tale repetate, arată multe asemănări securiste, eu nu am spus nici un cuvânt rău de biserica Slătioara și nu am dat cu parul cum scrii matale și nu sunt eu cel care am arătat ereziile, ci alții, compară mata predicele erarhilor după anul 90, cu cele actuale și spune dacă vezi vreo diferență, și ce mari păcate are pr. Pafnutie, dacă el nu vrea să calce sfintele canoane din Pidalion, nu procedează corect? Dacă eu făceam parte din această biserică, în acest sfert de secol ce a trecut propuneam următoarele: a, inființarea la Slătioara a unei facultăți de teologie, ce în 25 ani depășea Sanctpetersburgul rusesc al anului 1920, b. la emisiunile TV unde a fost invitată biserica Slătioara, în acest sfert de secol, îi combăteam cu atâtea acte doveditoare pe papistași, c. cinsteam pe toți părinții ce au luptat cu fiara comunistă prin broșuri și scrieri și aici amintesc de marele părinte Dumitru de la Medgidia care a ținut piept comuniștilor 50 ani, și a cărui mic paraclis din casa lui în repetate rânduri era dărâmat de comuniști la ordinele papistașilor cu buldozerul, iar el îl construia din nou. d. prezentam istoriei testamentul Sf. Glicherie, spre mărturia credinței, e. scriam la intrările bisericilor pe vechi canoanele spre cunoaștere, chiar și canonul in care preotul nu are voie să bea, deoarece băutura este duhul satanei, f. construiam ca SF. Vasile Cel Mare , așezăminte pentru orfani, bătrâni și bonlavi, in afara mănăstirilor, dar ce nu se poate face intr-un sfert de secol, numai să te fsrești de cel viclean, cum zice Hristos.

 18. catalinfm
  26/01/2014 la 19:37

  Da, se pare mai nou ca am facut armata impreuna,…asa va exprimati,… amenintari? credeti ca mai este loc de zambete in ziua de astazi? pt ca daca as mai avea putere as zambi la ce a-ti putut scrie in ultimul mesaj, si mai sus,…citesc si deplang starea in care sa ajuns,….sunteti foarte tare in teorie, aveti probleme pe care eu nu vi le pot rezolva, mergeti la duhovnicul dvs si povestiti,…s-ar putea sa va ajute!
  Eu ma opresc aici, nu are rost sa mai am un dialog cu cineva care nu are proprietatea cuvintelor si face atat de usor afirmatii de toate felurile, auzite, povestite, in sfarsit de toate felurile, pe care strainii care le acceseaza le pot lua de bune, mediul crstinului ortodox este departe de mizeria internetului , este IN BISERICA, in ascultare, in rugaciune si mai putin in teorie, deasemenea constat ca nu vreti sa intelegeti ceea ce eu v-am scris, spre binele dvs , oricum ar fi , va doresc sa fiti sanatos!

 19. catalinfm
  26/01/2014 la 20:00

  revin cu mica explicatie: spuneti ca nu a-ti atacat Biserica Ortodoxa pe Stil vechi? recititi ce a-ti scris mai sus, date complet eronate , neverificate si preluarea spuselor despre Pr Pafnutie, sau cine va spus ca parintele a fost injurat, si batjocorit,….defaimari ieftine preluate , reincalzite ca sa zic asa si servite in continuare ca „bombe” noi si sigur ca, dvs sunteti imaculat, nu aveti nici-o vina! sa inteleg ca astfel se exprima un crestin ortodox in societate? se pare ca pr Pafnutie, este unicul aparator al dreptei credinte pe lumea asta, de ce nu mergeti langa sf sa , sa va mantuiti? recititi va rog din suflet, ceea ce eu v-am scris, dar fara patima, poate veti intelege totusi cate ceva,…..

  sunt sigur ca din punctul dvs de vedere, sunteti absolut un inocent! iar din punctul meu de vedere, nu ma mir chiar deloc , mai ales dupa ceea ce a-ti scris,…. teoria dvs este neinteresanta pt mine, am de unde ma inspira cu siguranta, fiti linistit; v-am abordat doar intr-un singur subiect care ma deranjat pentru ca defaimeaza slujitori ai Bisericii si da exemplu un parinte care , din pacate a facut ce a facut si cum a facut, treaba Pr Pafnutie! sa auzim de bine!

 20. Mihai Vasile
  27/01/2014 la 08:22

  Poate v-a făcut ceva pr. Pafnutie și nu știe deoarece am vorbit cu el prin intermediar, sunteți liber să-i faceți dosar , băgați-l în pușcărie ce mai așteptați, Cum își permite să vă arate că ceva nu e în regulă, și cum își permite să nu calce sfintele canoane , crezi că nu sunt mireni care cunosc drumul spre mântuire? care caută bisrrici în dreapta credință in lumea întreagă pt. a se pocăi și mântui? și care nu umblă după cinste și onoare ci să găsească o biserică unde darul lui Dumnezeu nu e luat.

 21. catalinfm
  27/01/2014 la 08:56

  Nu mi-a facut nimeni nimic , nici macar acest parinte, nici dvs, am vrut sa va atrag atentia din dragoste crestineasca, Stiam ca este pierdere de timp dar asta este; repet, aveti probleme grave pe care eu nu vi le pot rezolva, nu va dati seama de ceea ce scrieti, nu intelegeti nimic din ce vi se spune, nu aveti propietatea cuvintelor, eu ma opresc aici ,..”balciul ” pe care il faceti e aproape de convingerile pe care le aveti, nu de mine!

 22. Mihai Vasile
  27/01/2014 la 15:32

  Ce puteți să-mi povestiți de viața de dincolo, pe când eu zor din 1972 și în cinci catastrofe aeriene am văzut moartea cu ochii și dacă nu-mi este frică de moarte, cum spui matale că am probleme grave pe care nu mi le puteți rezolva, uite ca să-ți demonstrez care-i sănatos și care nu te invit la mine , am trei aparate de zbor iar cu unul ne ridicăm la 8000m fără kap-23-oxi. și probați sănătatea pe viu nu prin vorbe și nu vă pun nici să plătiți ora de zbor, iar dacă organismul este sănătos și mintea trebuie să fie sănătoasă și uite ideea ta nu este rea ,îl voi lua pe părintele Pafnutie de duhovnic, bineânțeles dacă el vrea, spre îngrozirea ta.

 23. Mihai Vasile
  28/01/2014 la 14:37

  Nu mă pot abține să-ți spun din nou, dragă Cătăline, câtă dreptate am avut când am comparat biserica Slătioara cu biseriac pe nou, uite primele sesizări făcute la Poliție au sosit la părintele Pafnutie scrise chiar de mitropolia Slătioara, care-i diferența între papistași și voi? Nu prigoneau papistașii pe înnaintașii voștri, cu jandarmii și poliția, voi de ce să nu faceți la fel? Dați-i bice înainte dreptcredincioșia voastră, totuși e prea puțin numai fugăriți băgații in pușcării, ce mai așteptați? Asta da biserică dreaptă mai securistă decât securitatea. Nu uitați că printre rândurile lor sunt și oameni cu academii așa că ce puteți să le faceți decât să demonstrați că sunteți departe de învățăturile lui Hristos.

 24. catalinfm
  28/01/2014 la 21:11

  dupa cate scrieti se pare ca e tare rau aerul la inaltime, …consecintele se vad pe pamant, ….imi pare rau ca spun asta dar asta este , reveniti cu picioarele pe pamant altfel veti ramane fara aer, acolo, „sus”,….lasati-va de sporturi extreme, imbratisati ORTODOXIA in frumusetea si simplitatea ei, lasati „cugetarile” astea de 2 lei, sa trecem peste teorie ca ne omoara practica …..acum imi dau seama de ce modelul pr Pafnutie cade ca o manusa de pilot pt dvs, cine se aseamana, se aduna,…asa e vorba romaneasca, deci acum la final , iertati-ma si fiti sanatos! nu uitati, demonstratii puteti face numai dvs , nu altcineva , dar atentie, cel mult din acelea de” zbor”, daca sunteti pilot cum spuneti!…..

 25. Mihai Vasile
  29/01/2014 la 17:22

  Ce luptă ai dus tu cu ortodoxia ta în 25 ani, de spui să o înbrățișez eu acum, câte suflete care au mers pe lumea cealaltă ați reușit să le duceți în rai? când Sf. Ioan Hozevitul arată în cartea Din Erihon către Sion că nu vor mai fi povețuitori vii și ne îndeamnă să citim scipturile și să urmăm viețile sfinților pentru a ne mântui. Povestește chiar și vedenia sf. Grigorie referitor la câți călugări vor merge în iad la judecata de apoi, cum de nu vă dați seama că numai dacă faci sesizare împotriva cuiva și doriți să-i faceți rău, călcați toate învățăturile ortodoxe, sau de faptul că de mântuirea mea răspund mai marii bisericii, iar in viețile sfinților găsim că fiecare răspunde individual și prezinți anterior că ortodocșii au stat in schismă cu papistașii aproape 200 ani cănd real nu a fost așa, bine ai scris că nu ești plătit de biserică să combați pe toți care știu adevărul, iar după cum te bucuri de răul altuia am impresia că ești plătit, altfel nu scriai așa ceva. Dacă vă luați după viața SF. Glicherie acum erați departe și poate că și eu si mulți alții ce știu căile mântuirii eram cu voi, așa că voi merge cu puținii călugări călăuziți de Hristos. Dacă te dai atât de pregătit și de drept de ce nu poți prezenta ceva o schemă de energie gratis sau ceva inedit și folositor omenirii, pe cănd eu nu mă dau a tot cunoscătorul dar după trei ani de cercetări am reușit și am realizat un generator magnetic cu neodini ce produce energie electrică gratis 500 ani până se demagnetizează și voi folosi generatorul și la autoturism, iar RAR,din București a confirmat că îmi v-a înmatricula mașina, sunt convins că Dumnezeu mi-a dat această soluție, care se vede că nu m-a părăsit și îl voi folosi și la aparatele de zbor spre bucuria ta în ghilimele.

 26. ionut
  02/02/2014 la 16:10

  fratilor ,ce rost au aceste discutii decat pierdere de timp si bataie de cap. oare daca d-nul Mihai ar stii atatea despre acest preot ce nevoie ar mai avea sa se contrazica cu altul cand el stie adevarul absolut. Intra-devar buna idee ti-a dat Dumnezeu dar trebuie sa i vezi finalitatea ei.Cu ce te poate ajuta ea decat trupeste ? Alti au fost pana la an 3-lea cer si nici nu s-au mandrit asupra fratilor nici nu i-au judecat pe alti. Vedetile faptele caci mai devreme sau mai tarziu se vor da pe fata si pe urma combateti-va daca credeti ca nu i altceva decat pierdere de timp…….. ma iertati si doamne ajuta.

  • Kenedy
   27/02/2014 la 12:42

   Da pt ca cu cat stii mai multe cu atat stii mai putin.

 27. Mihai Vasile
  03/02/2014 la 21:31

  Cum de am pierdut eu timp de 25 ani căutând preoți drepți prin Sf. Munte Athos, pe când Romania este plină de sfinți înbunătățiți, buni blânzi și foarte smeriți, gata să-mi arate mulțimea greșelilor , păcatelor, iar eu să tac să fac ce spun ei iar dacă nu tac, de sub acele calități smerite apar un soi de amenințări și răzbunări, iar ca să nu tulbur cuvioșenia și sfințenia cu care sunteți înzestrați ca reprezentant al mirenilor amărâți și necunoscători a căilor mântuirii, mă retrag de tot , deoarece nu sunt vrednic să stau in o așa mare obște de sfinți ai țării de care nu știe nimic deaspora, unde de cauți cărți sfinte nemodificate, imediat le primești, că doar într-un sfert de secol au tipărit numai cărțile ortodoxe nemodificate pâna la anul 1800.

 28. Dumitriu Radu
  05/02/2014 la 17:12

  Referitor la cele trupesti si la cele sufletesti se spune ca in Rusia Siberiana un calugar de la o lavra ceru staretului sa plece in pustie, dupa patru luni de mers gasi intr-o padure o poenita unde isi facu o coliba si fiind primavara deja isi facuse si un ogoras unde puse putinele seminte pe care le avea la el, in una din zile dupa rugaciune iesi la munca ogorasului si observa in marginea poienitei un cuib de vultur ce hranea un pui de cioara, socotind calugarul ca e un semn de la Dumnezeu lasa munca ca va avea grija Dumnezeu de el cu cele trupesti si se apuca de rugaciune neincetat ziua si noaptea , iar dupa sapte zile de rugaciune fara sa manince cazu caci puterile il parasira si adormi. Apoi aparu in vis un inger al Domnului care ii spune ridicate parinte si alege fapta vulturului din acest semn ce ti la trimis Dumnezeu si nu a puiului de cioara.
  Asa se petrec lucrurile si in bisericile ortodoxe unde in loc sa se tina calea cea dreapta se alege cate o erezie pentru a satisface clerul cu bani si etc…

 29. Dumitriu Radu
  05/02/2014 la 18:30

  Citind mai sus gasesc ca pravoslavnicul argatu vrea sa-l treaca intr-un registru pe ortodoxulib, stiti ce i-as raspunde eu daca as fi in locul ortodoxulib, decat trei cuvinte: n… m…. c… Ce vrei sa-i faci argatule? Sa-l pui la proscomedie sau sa-l dai pe mana securitatii? noroc de laici ca au facut o constitutie ca altfel mai ati incepe cateva cruciade impotriva celor care nu va convin, cum faceau catolicii dupa 1054 cand au nimicit sute de ani ortodocsii in cele opt cruciade.

 30. Aron Constantin
  21/10/2014 la 07:40

  Urmăresc și eu, strădania preotului Veniamin Ilie, din 2008, de a lupta cu ereziile BOSVR din Romania și care caută o biserică deaptă rusă (un ROCOR drept al rușilor), fără să-l intereseze nimic de anatemele date de Episcopul Diomid de Anadar și Ciukotka, patriarhului Moscovei și mă întreb, ce credință dreaptă promovează? Cum ani de zile, bine arăta ereziile Slătioarei, iar după patru ore de discuții cu episcopul Flavian al Bucureștiului este de acord cu acele erezii și Slătioara schismatică rămâne verticală. Poate a primit euroi, poți băga mâna în foc pentru el?

 31. 18/09/2015 la 07:07

  Citiți la tâlcuirea Pidalionului, a Sfântului Nicodim Aghioritul, care spune că o biserică ortodoxă anatemizată de un Sfânt Canon din Pidalion, nu are botez și nici preoție, iar continuarea slujirii Sfintei Liturghii, urâciune este în fața lui Dumnezeu. Iar toți preoții și episcopii plecați din bisericile ortodoxe eretice, dacă se semnau la Mărturisirile de Credință cu simpli călugări intrau în Biserica lui Hristos. Un exemplu este episcopul Diomid al Anadarului și Ciukotka, care l-a afurisit pe Alexei al doilea patriarhul Rusiei, conform Sfintelor Canoane el nu este episcop, deoarece a fost hirotonit de BORusă, care este eretică din 1929 și care nu are botez și preoție. La întrebarea pusă Sfântului Paisie Velicikovki, dacă mai sunt preoți cei hirotoniți de biserici ortodoxe eretice, sfântul răspunde cu cele scrise de Marelui Sfânt Teodor Studitu: Cum să facă un pădureț mere bune? Așa că cei care doriți cu adevărat mântuirea, urmati învățăturile din Sfinții Catacombelor Rusiei de Ivan Andreev, a cărui reprezentant în 1973 ajuns in America nu a vrut să intre în comuniune cu ROCOR pe motiv că v-a cădea, ceea ce s-a întâmplat la căderea comunismului. Deci Biserica de Catacombe a Rusiei, nu aparține acestei lumi, ea este Biserica lui Hristos.
  Ce lucruri tainice și minunate ascunde viața unui dreptcredincios din Biserica lui Hristos ? Dreptcredinciosul poate fi mirean, călugăr sau preot. Dreptcredinciosul nu aparține acestei lumi. El fuge tot timpul de lume, pentru a vorbi în rugăciune numai cu Hristos, iar dacă ajunge să-l vadă pe Hristos, îi urmează învățătura, fără a încălca legea Sa sfântă, iar Iisus Hristos îl binecuvintează cu mare dragoste și îl luminează cu lumina cerească, iar de-l v-a binecuvânta cu multe bogății, dreptcredinciosul rămâne mereu flămând, iar de-l v-a binecuvânta în mijlocul mulțimilor de ape, dreptcredinciosul rămâne mereu însetat, el acceptă de bună voie sărăcia, smerenia și milostenia, iar sufletul său este reprezentat de cuvinte dădătoare de viață ale învățăturii lui Iisus Hristos. Urmați și voi poteca îngustă, toți cei ce spuneți că sunteți dreptcredincioși și ve-ți produce mare bucurie în cer, patria noastră cea adevărată.
  Se pare că și în Romania există o bisericuță de catacombe în munții orientali, după spusele unui preot al Bisericii de Catacombe Ruse.

 32. Botez Ioan
  22/10/2015 la 19:24

  Ca să înțelegem bine ereziile BOSVR, trebuie să studiem atât Sfintele Canoane și Sfintele Porunci din Sfintele Evanghelii, dar și scrierile Marelui Părinte Patric Ranson care, a luptat împotriva ereziilor contemporane, iar cinci dintre lucrările sale au un loc aparte. Ereziile se înfăţişează adesea ca uşoare modificări ale învăţăturii apostolice sau ale Tradiţiei Bisericii. De aceea ni se cere atenţie, căci neînsemnatele schimbări ne sunt de ajuns pentru a ne face să ne pierdem mântuirea (Matei 5:19), adică potrivit Sfinţilor Părinţi „cel din urma tuturor, cel mai rău, josnic, cel mai mârşav va fi aruncat spre pedeapsa veşnică la a Doua Venire” . Sfântul Apostol Pavel dă anatemei pe cel ce vesteşte o altă Evanghelie decât cea pe care a propovăduit-o el (Galateni 1:6), iar Sfântul Ioan Hrisostom arată în Omilia sa că Apostolul n-a spus „o Evanghelie opusă” sau „cu totul diferită”, ci pur şi simplu „o altă Evanghelie”, ceea ce înseamnă că cea mai uşoară schimbare ajunge pentru a pierde totul. Părintele Patric a amintit adesea de al VII-lea Sinod Ecumenic, care a anatemizat tot ceea ce se împotrivea vreunuia dintre tradiţii, scrise sau nescrise ale Bisericii.
  Întocmai ca în Sinodiconul Orthodoxiei, ce a hotărât odată pentru totdeauna: Tuturor ereticilor – Anatema! Tuturor Creştinilor Orthodocşi – Veşnica Pomenire! Părintele Patric scria: Desigur că mentalitatea de azi nu mai înţelege acest limbaj al Părinţilor Bisericii; ideea că Domnul Iisus Hristos, Dumnezeu adevărat şi Om adevărat şi Evanghelia Sa pot despărţi oamenii în cei ce Îl urmează şi cei ce-L resping a devenit de nesuferit;epoca noastră crede că cel ce mărturiseşte Evanghelia este un fanatic. Astfel se pregăteşte Marea Apostazie… Să mărturisim aşadar, fără să adăugăm, nici să tăiem nimic, dimpreună cu Părinţii de la al VII-lea Sinod Ecumenic, ceea ce Proorocii au văzut, Apostolii au propovăduit, Părinţii au dogmatisit, ceea ce Biserica a primit.
  Deci nu mai trebuie dată anatema de cineva, de la slujirea mitropolitului cu kiprian al Greciei, ca apoi rând pe rând, parohiile și mănăstirile ce au slujit cu mitropolitul, au căzut sub această anatemă de Sinodul al- VII-lea Ecumenic.
  De la cădere BOSVR, ca și BOR din 1924, aceste biserici, nu mai au botez și preoție. Așa se face că nici cei plecați din bisericile române, ce au dat mărturisiri de credință, nu mai sunt preoți, ci simpli călugări, care spune Sfântul Canon, 10 ani le trebuie de căință, după care își reiau treptele. Amintim aici pe Nichita Pașcan zis părinte din BOR și zișii preoți a pr. Pafnutie din BOSVR.
  În concluzie nici acești mărturisitori nu sunt drepți, iar dacă era necesar să se semneze cu Părintele sau Arhimandrit, ca ortodocșii să-i cunoască, însă în paranteze trebuia semnat cu –actualmente călugăr- și Hristos îi primea in Biserica Sa, la fel ca Bisericile de Catacombe ale Rusiei, care de un secol nu au dat mâna cu nici o biserică așazisă ortodoxă, relatată pe larg în cartea –Sfinții Catacombelor Rusiei- de Ivan Andreev.

 33. Botez Ioan
  03/11/2015 la 17:31

  Și la Brusturi Neamț s-a auzit de plecarea unui călugăr și a două maici de la Pr. Ar. Pafnutie, despărțit de Slătioara în 2013, Care știe motivele? ioanbotez70@gmail.com

 34. Ciprian Gaby
  05/12/2015 la 20:21

  Și eu sunt vechi calendarist și am discutat cu ei, când au cumpărat ulei presat de la mine iar motivul principal este, că nici aceștia nu sunt preoți: În revista Cuvântul ortodox, nr. 102, al Pr. Serafim Roze, citim că episcopul Silvestru în 1979 a fost în Grecia și a semnat comuniunea cu Mitropolitul Kalistos. În 1983 Sf. Filaret Mitropolitul ROCOR, dă anatema ecumenismul și cei în comuniune cu ei. În 1984, Episcopul Kiprian de la Kalistos, formulează împotriva acestei anatemei, tezele ecleziologice eretice ( că și ereticii au har până la adunarea unui sinod ecumenic). Mitropolitul Kalistos nefiind de acord cu acestea, Episcopul Kiprian s-a rupt de Mitr. Kalistos și s-a făcut singur Mitropolit. În cartea 65 ani de prigoană a Bisericii pe Vechi, citim că în 1990, Mitropolitul Silvestru, a fost în Grecia stabilind comuniunea cu acești kiprianiți, de data aceasta. Din acest an BOSVR, fiind în comuniune cu ereticii kiprianiți , devine biserică eretică. La fel ca și BOR din 1924, toți episcopii și preoții BOSVR, după 1990 au devenit și ei simpli călugări , după erezia khiprianită, întrucât Canonul 68 Apostolic, arată că o biserică eretică nu are botez și preoție. Acești clerici, slujind în continuare devin parasinagogi (adunări nelegiuite) conform Canonului 1 al Sf. Vasile cel Mare.

  • Pr. Veniamin Ilie
   07/12/2015 la 16:52

   După 30 de ani de erezie, sau comuniune cu ereticii, tot același lucru este, unii episcopi de genul PS. Evloghie spun: Grecii și-au îndreptat problemele, ereziile, acum s-au unit cu ,,dreapta credință,, din Grecia, condusă de Kallinikos. Haideţi să fim realişti! Kiprianiţii au fost eretici şi sunt şi în prezent, doar că episcopii au MINŢIT propriul popor, din 80 până prin 2000 când au început să afle problema grecilor. Deci, cine minte??? Apoi acum spun că grecii şi-au revenit. Cum îţi revii din erezie? Pentru ei este simplu. Au zis pe site-ul lor oficial CĂ RĂMÂN LA TEZELE KIPRIANITE, mitropolitul Dimitrie din SUA a zis acelaşi lucru (el e kiousit) că nu-i dezavantajează cu nimic kiprianismul (adică negarea puterii hotărârilor luate în trecut de Sfinte Sinoade asupra ecumenismului şi a neo-calendarismului de acum). Aşadar, LA NICIO ŞEDINŢĂ DE LA GRECI, NICIODATĂ PÂNĂ ACUM, NICIUN EPISCOP DINTRE ROMÂNII CARE V-AU MINŢIT, NU A PROPUS NIMIC DESPRE KIPRIANISM!!!! Pentru români a fost făcut un document PDF, PENTRU ÎMPĂCAREA ACESTORA, prin care le spune NEOFICIAL ŞI FĂRĂ SĂ PRACTICE CEVA, că ei s-au îndreptat din erezie. Pe de cealaltă parte, în Grecia este aceeaşi mărie cu altă pălărie; nu mai e Kiprianos, e Kallinikos, al cărui trecut episcopii români ÎL ŞTIU dar se ambiţionează să mintă lumea în continuare. Până când or da-o în baltă şi aceştia şi apoi se unesc cu alţii şi iarăşi se repetă: acum s-au îndreptat, s-au unit cu ceilalţi, adică cu adevărata Biserică…. NU CUMVA VORBIM DESPRE O BISERICĂ DE STAT, formalistă, condusă de stat, dar aparent pe stil vechi, doar ca să manipuleze şi să ţină sub control o masă de oameni? Să ne gândim puţin… Biserica lipovenilor este condusă de stat şi are doar un sfert din membrii Slătioarei şi cu toate acestea, nu fac ce face Slătioara…. Să mai amintim că Slătioara a minţit propriul popor după anul 2004 ŞI MINCIUNILE AU FOST UDATE LA RĂDĂCINĂ ÎN SPECIAL DE LA BUCUREŞTI!!!!!!!!!!! ŞI AICI VOI AVEA DE ZIS MAI MULTE, ALTĂ DATĂ, MINŢIND POPORUL CUM CĂ ÎN ROCOR S-A SCHIMBAT MITROPOLITUL ŞI CĂ A FOST URMAT DE LAVRU, PE CÂND REALITATEA ERA ALTA, MITROPOLITUL RUPEA COMUNIUNEA CU EPISCOPII CARE DOREAU UNIREA CU MOSCOVA. ROMÂNII, MINŢINDU-ŞI POPORUL, CE AU FĂCUT, au făcut şi ei paşi, taciţi, spre intrarea în ecumenism! CUM AŞA???? Amintiţi-vă doar aceste lucruri petrecute după anul 2004 când Mitropolitul VItalie şi Episcopii rămaşi în ROCOR au întrerupt categoric a mai avea vreo treabă cu grecii şi românii. DECI, SĂ ÎNCEPEM: Lavru cerea să se alipească ecumeniştilor de la Moscova. Pe de cealaltă parte, Slătioara întoarce spatele bătrânului Mitropolit Vitalie care rămâne să ducă mai departe Credinţa, şi se duc după ecumenistul Lavru.Hramuri, paranghelii, întâlniri, vizite, oamenii NU ŞTIAU NIMIC CINE ESTE ACEL LAVRU. Dar, mai departe ajungem la miezul problemei. Ecumeniştii de la Moscova au comuniune cu biserica de stat din republica Moldova, a mitropolitului Vladimir. Să vă întreb oare, câte zeci de calendare au fost aduse în România, ISPRE ca oamenii să se obişnuiască treptat cu numele lui VLADIMIR DE LA CHIŞINĂU???? CĂRŢI DE SLUJBĂ, pe partea educaţiei, Vladimir acordă la preoţi din Slătioara posibilitatea să facă DIPLOME DE TEOLOGIE, pentru că rar mergeau pe acolo, alţii nici măcar nu au ajuns vreo dată (veche practică de a obţine studiile la Chişinău). Aşadar, Slătioara făcea paşi spre Lavru, Patriarhia Moscovei făcea paşi spre Slătioara. Numai că la un moment dat s-a rupt firul şi NU S-A REALIZAT COMUNIUNEA DORITĂ DE Ei (PENTRU CĂ ALTFEL AR FI RĂMAS SUB ASCULTAREA MITROPOLITULUI VITALIE, CUM AU FOST ŞI ÎNAINTE). Dacă stăm să vedem traseul în istorie al BOSVR, vom vedea şi că au stat sub ROCOR până în anul 1951 când au Episcopii au fost obligaţi de comunişti să plece în America. În momentul în care au plecat Episcopii, în 54 deja îl aduc pe Ghalaction, că câr, că mâr, că s-a întors pe vechi, dar n-a stat o lună în Slătioara!!! E îngropat acolo; dar nu a stat pe vechi! Să înţelegem mai bine, luăm viaţa Sf. Glicherie. Spune clar acolo că au primit antimise de la Mitropolitul Anastasie (dar nu specifică faptul că Anastasie (de la ierusalim) era defapt Mitropolitul ROCOR-ului. Marele Mir, hirotonii de preoţi, etc etc! Deci, românii aveau arhierei. După ce au întors spatele episcopilor persecutaţi ai ROCOR şi nevoiţi să plece în SUA, au început altă doctrină PENTRU CA PROSTUL DE RÂND SĂ CREADĂ: noi n-am avut episcopi timp de HĂT ani, aşa că a trebuit iconomia cu Galaction Cordun, care era hirotonit ÎN ANUL 1935 (DECI, NU ERA BUNĂ HIROTONIA DE EPISCOP) de episcopul ECUMENIST ŞI CEL CE A CERUT SCHIMBAREA PASCALIEI, VARTOLOMEU STĂNESCU, care a cerut mai apoi prima slujbă cu luteranii. Aşadar, acum afirmau că n-au avut episcopi, că au fost prigoniţi şi au făcut iconomie cu Galaction. DECI, TRECUTUL SE SCHIMBĂ PRIMA DATĂ ÎN 1955. A doua oară în 1980 când se ascunde faptul că acel Kiprianos se separă de Mitrop. Kallist. Ascund faptele reale, mint poporul, schimbă istoria: Kallistos a murit, a fost urmat de Kiprianos… ÎN REALITATE, EI ŞTIAU ADEVĂRUL ŞI CĂ KIPRIANOS SEMNASE DOCUMENTE ERETICE! Episcopul Cozma Lostun încearcă să se împotrivească sistemului, se duce la Mitropolit să-i spună. Nu este primit şi îi cere să vină a doua zi. A dormit noaptea în sat, nu în mănăstire. Dimineaţa însă, e aşteptat de puhoi de oameni cărora li s-a zis de către Demosten Ioniţă că Ep. Cozma vrea să-i facă rău Sfântului Glicherie, ASTA PENTRU CA DOCUMENTELE SĂ NU AJUNGĂ LA SFÂNT ŞI SĂ IASĂ ALTCEVA!!! Dar, hai să analizăm istoria lui Cozma, pe scurt. A dormit în sat. Dimineaţa a venit la Slătioara. La Slătioara îl aşteaptă lume la poartă instigaţi de Demosten. Istorisirile PROASE ale lui Demosten spun că acest episcop a dormit în afara Mănăstirii. Tot poveştile lui PROASTE spun că au găsit în chilie sticle incendiare în buzunarul de la dulamă. Prost să fii, minte să n-ai să nu-şi dai seama că omul ăla minte de rupe. Ori a dormit în sat, ori la chilie???? Şi aceste poveşti sunt cusute exact pentru ca ei, episcopii să se amuze, zicând: băă (pentru că acesta este cel mai des apelativ al lui Demosten….. Demosten e episcop, călugăr, dar nu există un Sfânt cu acest nume; ca şi cum ai zice PS. Robert, dar călugărit), ia uite ce proşti sunt oamenii şi ce uşor îi ducem de nas… cine umblă mă cu 4 sticle incendiare (adică 6 kilograme de lichid) prin buzunare????? Şi alte poveşti. Ei se amuză văzând că lumea îi crede orbeşte şi le place. Dar Dumnezeu nu mai îngăduie şi mulţi şi-au dat seama ce se ascunde şi ce s-a ascuns în spatele acestei erezii, care se foloseşte de Dreapta Credinţă, de exteriorul dogmatic al bunei Credinţe, ca în interior, mai retraşi, să-şi coasă afacerile bănoase şi mai mari ca la sectele care mai şi pierd fonduri pe acţiuni caritabile, să ducă mierea pe lângă nasul oamenilor, pe când la Slătioara nu există în nicio Mănăstire un aşezământ social. Nu există nici Adunarea Naţională a Poporului, deşi în statut este trecută. De ce? CA OAMENII SĂ NU VADĂ CUM TOŢI EPISCOPII SUNT DE ACORD CU TEZELE KIPRIANITE ŞI NICIODATĂ NU VOR AVEA CURAJUL SĂ SPUNĂ OAMENILOR ÎN FAŢĂ CĂ NICIODATĂ NU AU CERUT SCHIMBĂRI DE LA GRECI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 35. Miron Lucretia
  • irina
   08/11/2017 la 00:47

   Când pietrele strigă, când împrejur necredincioșii umblă,când pe umărul nostru cioplesc păcătoșii și îndelungară fărădelegea lor, atunci Înfricoșătoarea Judecată de Apoi este la uși, am pierdut timp prețios de rugăciune continuă cercetând credința pr. Pafnutie ca orice muritoare de rând în noianul de apostați ortodocși. Nu spre clevetire scriu , nici de a discuta ca persoană, ci faptele lui vorbesc. o doamnă care merge la el mi-a spus că biroul de securitate al lui, format din câteva măicuțe tinere, i-a ascultat și înregistrat convorbirile și urmărită cu softuri de pe iphone interzise în țara noastră, iar când s-a mărturisit, părintele a prezentat tot ce a vorbit, iar dacă mama unui călugăr i-a atras atenția asupra unor respectări de canoane, pr. I-a făcut bagajul și la fugărit acasă. Iar in această vară cu acea doamnă am fost și la al treilea lui schit ( în apropiere), unde baciul cioban ioniță, ne-a relatat că acest părinte acum trei ani, ținând în fiecare mână câte un arac din lemn pentru apărarea de cei doi câini de la stână, a urmărit din pădurile din apropierea stânei pe călugării de acolo ziua mare fără să se păzească de cei de la stână, după care i-a fugărit, iar unul dintre ei îi donase casa . aceasta e viața duhovnicească a obștei sale.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: