Prima pagină > Ortodox liber, Ortodoxia rastignita, Ortodoxie traditionala, Sfinţii Părinţi, Vremuri apocaliptice > ŞOCANT – Mântuitorul Hristos binecuvintează cu semnul Satanei într-o pictură din Catedrala Mântuirii Neamului

ŞOCANT – Mântuitorul Hristos binecuvintează cu semnul Satanei într-o pictură din Catedrala Mântuirii Neamului

Preiau integral articolul de pe blogul lui Saccsiv:

MANTUITORUL FACE SEMNUL SATANIC in pictura murala de la Catedrala Mantuirii Neamului? Ideea a fost a PS Sofronie, cel apropiat de monofiziti si care a sfintit Agheasma Mare impreuna cu catolicii …

Iata o fotografie preluata de la http://deveghepatriei.wordpress.com/2012/01/16/fereasca-dumnezeu-si-maica-domnului-ce-batjocura-draceasca-icoana-de-la-catedrala-mantuirii-neamului-mantuitorul-pictat-cand-face-semnul-coarnelor-la-fel-si-sfantul-apostol-andrei-fratilor/:

Din articolul http://www.ug.webgarden.ro/menu/pictura-murala/catedrala-mantuirii-neamului aflam ca:

Toata aceasta compozitie a fost gandita de PS Sofronie Drincec, Episcopul Oradiei, realizarea ei fiind facuta in anticamera Paraclisului Episcopiei Oradiei.

Iar PS Sofronie este cel care:

PS SOFRONIE, Episcopul Oradiei, si-a luat DOCTORATUL ca specialist in MONOFIZITI: „în vederea apropierii dintre Biserica Ortodoxă şi Bisericile necalcedoniene” … Sa ne amintim ca tot el a sfintit AGHEASMA MARE impreuna cu un EPISCOP GRECO-CATOLIC

Iata si cum este reprezentata mana Domnului nostru Iisus Hristos in icoane:

Foto: http://www.moldovacrestina.info/2011/01/iisus-hristos/

Nu vom gasi icoane vechi in care degetul mare sa fie unit cu degetul inelar dar si cu cel mijlociu. Care o fi fost ideea lui PS Sofronie? De ce a ales o varianta in care pare ca face semnul satanic?

  1. Sorin
    31/01/2012 la 18:02

    ba, semn satanic esti tu!
    zi-mi si mie, conform credintei tale, ce palaria mea inseamna asta? aaa.. nimic. unde in cartea aia de povesti (aka biblie) scrid de „semnul satanic” samd…

    kkturi de-alea voastre.

    mergeti la birt, beti vea, futeti ceva si toatol o sa fie in roz.

    spre mantuireeeeeeeeeeeeeeeee

    • Urmeaza-ti Inima
      13/02/2015 la 11:38

      Cand am o confruntare directa cu ceva malefic prefer calea cea dura. Conform credintei mele care nu se poate conforma pentru ca e credinta nu religie si fiecare il cunoaste pe Dumnezeu pe calea sa iar daca mai lungesc mult fraza te vei pierde intre prostia si retardu tau mintal, acela este semn satanic tocmai tu ai spus-o ! O fac toti nu ti se pare ciudat? Sau trebuie neaparat sa fii atat de retard incat sa accepti ca un semn de la beatles este pus intr-un lacas cu caracter divin. Adica beatles e Dumnezeu sau cum? Esti un oligofren fara pereche cu tot asi in maneca, esti o zdreanta revino-ti zdreanta mica Iisus te iubeste dati-as la muie.

      • 17/02/2016 la 17:09

        Ray Blue
        17/02/2016 la 17:06 Răspunde
        Semnul satanic este cand inelarul si degetul mijlociu sunt stranse in palma iar de getul mare se strange peste ele. Degetul aratator si cel mic sunt tinute drepte. Aceasta forma simbolozeaza capul de trap care se gaseste in religiile pagane si la masoni in steaua cu cinci colturi dar cu un colt in jos.
        Semnul de binecuvantare ortodox facut de preoti si episcopi ca si cel din icoana Mantuitorului reprezinta numele Domnului Hristos. Degetul aratator se tine drept si inseamna litera „I” = Iisus. Degetul mijlociu se indoaie putin si inseamna litera „C” din limba greaca sau slavona si impreina cu „I” este „IC” adica IIsus.
        Degetul inelar incrucisat cu degetul mare formeaza litera „H” =Hristos si gegetul mic incovoiat putin formeaza litera „C” = de la prescurtarea cuvantului HC = Hristos. In icoana Domnului Hristos s-a gresit putin ca nu s-a incrucisat degetul mare cu inelarul mai mult. Restul este corect. Deci nu e nici o asociere cu semnul deavolului.

  2. Sorin
    31/01/2012 la 18:04

    o fi rocker prea-fericitu asta. hmmm?

    [asta imi aduce aminte la mai demult pana si cei din Beatels erau considerati satanisti. ]

  3. Sorin
    31/01/2012 la 18:08
  4. Sorin
    31/01/2012 la 18:10
  5. razvan
    01/02/2012 la 21:54

    Nu comentez despre Sorin. La urma urmei, tb sa-i acceptam si pe cretini.
    In legatura cu imaginea de mai sus (si o spun ca doctor in arta bizantina), nu cred ca este vorba despre rea intentie. Mai degraba e vorba de incultura artistica, atat in cazul pictorului, (care a ignorat modelul clasic bizantin de mana binecuvantatoare), cat si in cazul ierarhului, (care a girat o lucrare pe care ar fi avut posibilitatea sa nu o faca). In ce priveste gestul mainii Sf Ap Andrei, este absolut canonic, aparand de prin sec. XIII.
    Ma indoiesc, repet, ca autorul, respectiv ierarhul, erau pe deplin constienti atat de necanonicitatea gestului mainilor Mant, cat si de canonicitatea mainii Sf Andrei. Arta bis. e la noi o anexa care nu se cere studiata. Ca daca ar sta treaba altfel, cum de s-ar picta/ sfintzi atat de multe catastrofe?

  6. 03/02/2012 la 22:16

    Atat pictorul cat si ierarhul care a girat lucrarea ,chiar si Patriarhul ,cunosc bine fiecare detaliu din lucrare si au facut-o cu un scop precis.Este o blasfemie si o batjocora adusa lui Dumnezeu .Nu se justifica cei trei patriarhi in aceeasi pictura cu Mantuitorul .S-ar parea ca toti fac parte din acelasi grup si sunt egali cu Mantuitorul .in” mintea” celui care a pictat ,daca ar fi s-o recunosti ca si o icoana ,cui te inchini ?Apoi ce inseamna cele doua stele in opt colturi de pe pieptul patriarhului Teoctist?Si cea din spatele Mantuitorului ?Si sf apostol Andrei are acelasi vesmant cu Mantuitorul si o pozitie in care sta cu spatele .Acele picturi vechi cu care pictorul se justifica ,nu aduc lamuriri ,necunoscandu-se la vremea aceea ,scopul pt care pictorul (pictorii )respectiv,a „omis”sa picteze corect pozitia mainii pt binecuvantare.

    • razvan
      25/02/2012 la 13:19

      Maria,
      Sunt convins de bunele tale intentii, dar nu te onoreaza sa dai verdicte fara a fi in cunostinta de cauza. E f f bine ca citesti teologie, dar nu e bine ca te exprimi cu privire la arta Bisericii fara sa fi citit nimic. Faptul ca afirmi ca ”nu se justifica cei trei patriarhi in aceeasi pictura cu Mantuitorul”, denota clar ca nu ai studiat arta bis. Nu stiu dc ai auzit de tablouri votive. Du-te in Grecia, Serbia, Moldova, vezi bisericile vechi, priveste-le cu atentie, mai citeste, apoi da-ti cu parerea.
      Maria, intrebi ce inseamna steaua din spatele Mantuitorului. Uite, iti raspund, pt ca recunosti ca nu stii. Se cheama MANDORLA. Cauta, citeste despre semnificatiile ei teologice, apoi comenteaza.
      Mai departe. De la ultima postare, am aflat cine e pictorul. Il stiu. Il cheama Gabi U. Are cam 30 de ani, si e foarte preocupat de arta bizantina. A vazut ca fresca lui a starnit valuri. Faptul ca a avut bune intentii, ca nu a vrut sa faca chestii gresite si interpretabile, si ca ii pare f rau ca a iesit scandal, ar tb sa conteze pt tine. Hristos nu cred ca ne-a invatat sa lovim cand celalalt lasa garda jos. E usor sa ridici piatra; e mai greu sa fii in locul lui.
      Cat despre vladica Sofronie Triceps (comanditarul celebrei fresce) si vocatzia lui schismatica, no comment… Sa-l recitim pe Radu Preda de la Cluj.
      Doamne ajuta.

    • 17/12/2018 la 10:20

      Aia e Apana Vayu idiot subevoluat,e o mudra diferita de semnul fiarei, tine Prithvi ,Akash si Agni unite in burice ,nu se vede in niciun caz ca agni reduce/suprima/ cerul si pamantul care ar fii considerata blasfemie aka „semnul fiarei”.

      In mod normal tine Agni si Prithvi simbolizand combinatia mudrei Prithvi pentru ca este mai aproape de nivelul constiintei in care ne aflam,ea crescand frecventa si pulsatia elementului pamant al sinelui spre armonizarea oscilatiilor energiilor de pulsatii diferite , asta pentru a vindeca dimensiunea fizica cu scopul lepadarii de grijile trupesti si lumesti .

  7. 04/02/2012 la 21:00

    Daca ne uitam mai bine ,l-au pictat pe Antihrist ,si nu pe Mantuitorul ,asa cum nerusinatul Diavol se preface in chipul lui Dumnezeu ,ca sa insele crestinii .In aceasta situatie ,”catedrala ratacirii neamului”,va fi templul satanist .Si dupa cum spune sf .Lvrentie de Cernigov, ca in vremurile din urma ,se vor construi biserici mari ca niste palate imbracate in aur si luxoase ,dar preotii nu vor mai sluji pt sufletele oamenilor si acolo sa nu intrati ,pt ca nu mai este Dumnezeu ,ci Satana .Vom trai si vom vedea si alte insemne ale lui Antihrist in aceasta constructie.

  8. simona
    09/02/2012 la 14:38

    pacat ca fetele care slujesc nu vad pericolul dintr-o pictura satanista ,sfidatoare deoarece patriarhii sfideaza legea mantuirii adica nu stai cu spatele ma Mantuitor,pacat ca nu se autosesizeaza cei in drept si respectiv superiorii adica PATRIARHIA,mare rusine pentru ceea ce se vede si se transmite.

  9. 09/02/2012 la 22:36

    simona,
    Nu se sesizeaza ,pentru ca de acolo porneste raul .In tara se cunosc aceste fapte ,dar nu poate face nimeni nimic ,pt ca n-au curaj si nici putere .Inchid ochii pt ca se tem pt functiile cu care au fost momiti si facuti episcopi pe banda rulanta ,fara vrednicie .Uite-te pe net si vezi insemnele sataniste ,care sunt identice cu cele realizate la comanda de acel satanist pictor .Ne asteapta vremuri grele ,cred ca au si sosit .Numai rugaciunile ne vor salva .

  10. gvg
    14/05/2012 la 15:17

    Habotnicie cat cuprinde dragele mele simona si maria…

  11. Vandra I. Vasile
    08/07/2012 la 18:38

    Răzvan vorbești cu interes.

  12. 31/08/2012 la 10:54

    ba voia ati luato razna….. ha ha ha ha sunteti dusi cu capul toata lumea,pana si intr-un ziar am vazut ca era acuzata inna ca face acest semn si ca ar fi al satanei… semnificatia okiului e atribuita din staveki timpuri crestinilor si nu au fost altii care sa il foloseasca inaintea lor,la fel si semnul pestelui e atribuit tot crestinilor… infoarmati-va rasusilor si nu mai delirati din lipsa de alta ocupatie.

  13. nelu
    18/09/2012 la 06:22

    @iulian =gvg=sorin=bebelushi ca sug degetul crezand ca este biberonul ! razvan e un securist PCR !! Maria si Vandra ati comentat prea mult pentru niste vrajmasi ai lui Hristos care sant si comentatorii scrisi cu „=” !! Miron Cristea,teoctist,DAniel sant draci cu acte si asta vede si chirul ! ce tot il mangaie razvan pe pictorul satanist !

    • Alexie
      03/01/2014 la 17:18

      @nelu: In cuvintele lui Caragiale: „Amice esti idiot.” Am citit toate comentariile si al lui Razvan este printre cele mai echilibrate, ca sa nu mai vorbim ca este foarte argumentat. Orice om care a trecut prin scoala altfel decat gasca prin apa a auzit de tablou/fresce votiv/e. La intrarea oricarei biserici sunt redati ctitorii asezamantului, indeobste tinand in mana biserica respectiva. Si ca sa pastram directia din introducere „Usor conduci pe un netot / Dar mai usor pe cel cu minte / Pe-un semidoct nici tu, Parinte / Nici zeii cerului nu pot”. Does it ring any bell? […probably not 😦 ]

  14. 20/12/2012 la 20:57

    rog sa se anuleze aceia pictura despre care zice ca mantuitorul binecuvanteaza cu semnul satanei .din cate am citit.la care se afla la catedrala mantuiri neamului de este aceasta pictura si sa se reeepicteze din nou de este asa.doar atat eu nu mai am cuvinte de a mai spune.numai sa se andrepte aceasta greseala a acestui proect iconografic al picturi bisericesti.cat mai curand.si a nu mai permite la orce pictor sa se ancadreze an aceste lucrari a picturi daca face acestea greseli.

    • 02/01/2013 la 17:42

      Poate sa se anuleze Catedrala intru totul…ca,nu va fi niciun bai,dimpotriva.Se pot face ,in loc,Scoli,Spitale,etc,de utilitate pentru poporul sarac si saracit…

  15. Marius Pirvu
    31/12/2012 la 12:18

    Tara arde, baba se piaptana.

  16. mihai dumitru
    11/11/2015 la 16:04

    dragii si dragele mele orice lucru se poate indrepta daca popa si pictorul vad ca lucrul nu e bun si o si recunosc n-au decat sa puna mana pe pensula si sa modifice dupa ce-si fac o fff buna documentare ca salava Domnului au de unde asa sa le ajute Dumnezeu . amin.

  17. 17/02/2016 la 17:06

    Semnul satanic este cand inelarul si degetul mijlociu sunt stranse in palma iar de getul mare se strange peste ele. Degetul aratator si cel mic sunt tinute drepte. Aceasta forma simbolozeaza capul de trap care se gaseste in religiile pagane si la masoni in steaua cu cinci colturi dar cu un colt in jos.
    Semnul de binecuvantare ortodox facut de preoti si episcopi ca si cel din icoana Mantuitorului reprezinta numele Domnului Hristos. Degetul aratator se tine drept si inseamna litera „I” = Iisus. Degetul mijlociu se indoaie putin si inseamna litera „C” din limba greaca sau slavona si impreina cu „I” este „IC” adica IIsus.
    Degetul inelar incrucisat cu degetul mare formeaza litera „H” =Hristos si gegetul mic incovoiat putin formeaza litera „C” = de la prescurtarea cuvantului HC = Hristos. In icoana Domnului Hristos s-a gresit putin ca nu s-a incrucisat degetul mare cu inelarul mai mult. Restul este corect. Deci nu e nici o asociere cu semnul deavolului.

  18. Sergiu
    15/08/2016 la 16:13

    De cand avea Iisus barba ingrijita si tunsa ??? In biblie scrie sa nu iti tunzi barba deloc si in icoana il avem pe Iisus cu barba tunsa si ingrijita…

  19. 17/12/2018 la 10:14

    Aia e Apana Vayu idiot subevoluat,e o mudra diferita de semnul fiarei, tine Prithvi ,Akash si Agni unite in burice ,nu se vede in niciun caz ca agni reduce/suprima/ cerul si pamantul care ar fii considerata blasfemie aka „semnul fiarei”.

    In mod normal tine Agni si Prithvi simbolizand combinatia mudrei Prithvi pentru ca este mai aproape de nivelul constiintei in care ne aflam,ea crescand frecventa si pulsatia elementului pamant al sinelui spre armonizarea oscilatiilor energiilor de pulsatii diferite , asta pentru a vindeca dimensiunea fizica cu scopul lepadarii de grijile trupesti si lumesti .

  20. 17/12/2018 la 10:23

    Aia e Apana Vayu idiot subevoluat,e o mudra diferita de semnul fiarei, tine Prithvi ,Akash si Agni unite in burice ,nu se vede in niciun caz ca agni reduce/suprima/ cerul si pamantul care ar fii considerata blasfemie aka „semnul fiarei”.

    In mod normal tine Agni si Prithvi simbolizand combinatia mudrei Prithvi pentru ca este mai aproape de nivelul constiintei in care ne aflam,ea crescand frecventa si pulsatia elementului pamant al sinelui spre armonizarea oscilatiilor energiilor de pulsatii diferite , asta pentru a vindeca dimensiunea fizica cu scopul lepadarii de grijile trupesti si lumesti .

    • 17/12/2018 la 10:24

      Scuze ca am trimis de doua ori,nu se incarca netul 😀

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu