Prima pagină > Ereticii zilelor noastre, Ortodoxia rastignita, Vremuri apocaliptice > Episcopul Artemie de Kosovo a fost caterisit şi arestat datorită convingerilor sale antipapistaşe şi antiecumeniste

Episcopul Artemie de Kosovo a fost caterisit şi arestat datorită convingerilor sale antipapistaşe şi antiecumeniste

Episcopul Artemie de Kosovo

Episcopul Artemie de Kosovo arestat pentru convingerile sale antiecumeniste şi antipapiste

Sf. Sinod al Ierarhiei Bisericii Serbiei l-a caterisit pe Artemie, Episcopul antipatist, antiecumenist, mare patriot, care se împotrivea „vânzării” regiunii Kosovo de către Serbia. Războiul împotriva lui a început de la alegerea Patriarhului filopapist Irineu. După caterisire, Episcopul Artemie a acordat un interviu ziarului Vecernje Novosti, unde a declarat: „Decizia caterisirii mele este neconstituţională, nu este canonică şi nu are nici o importanţă pentru mine. Încă sunt ceea ce eram şi înainte”.

Însă pe data de 20 noiembrie 2010, devreme în zori, puternice forţe ale Poliţiei din Kosovo, însoţite de poliţişti speciali îmbrăcaţi civil, de la Belgrad, în prezenţa EULEX (Poliţia Europeană pentru Kosovo) a intrat în Mânăstirea Dupoki Potok, unde se retrase PS Artemie şi unde, ieri dimineaţă, el însuşi a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie împreună cu clerici, monahi, monahii şi credinciosul popor.

Anterior, aceleaşi forţe poliţieneşti, avându-l în frunte pe Episcopul Teodosie, au intrat în mânăstirea pustie din apropiere, unde ieri se retraseseră 20 de călugăriţe ale lui Artemie şi le-au izgonit.

Mai mult, însuşi Teodosie a izgonit-o pe egumena Sara, îmbrâncind-o cu mâinile.

Nou-alesul Episcop de Raşka şi Prizren, Teodosie, care până ieri era Episcopul vicar al lui Artemie şi fiul lui duhovnicesc, a fost de asemenea capul evacuării violente a Părintelui său duhovnicesc şi a fraţilor lui.

Toată operaţiunea a fost condusă direct de către Patriarhia Serbiei, care a intentat un proces aseară împotriva PS Artemie pentru „violarea proprietăţii”, în urma unei întâlniri, ce a avut loc mai înainte la Patriarhie, între membri Sfântului Sinod Permanent, Ministrul Ordinii Publice şi Ministrul Cultelor.

Au fost daţi în judecată şi toţi monahii lui Artemie, care au participat la Dumnezeiasca Liturghie, în încercarea de întoarcere în mânăstirile pe care le-au părăsit cu câteva luni în urmă, protestând pentru nedreapta hotărâre împotriva PS Artemie.

Monahii au fost expulzaţi din mânăstire cu forţa. Unii s-au împrăştiat, iar câţiva au fost arestaţi.

Apoi, forţele de poliţie, după ce au spart uşa unde se afla Preasfinţitul, l-au târât afară cu forţa pe Preasfinţitul şi l-au obligat să-i urmeze cu direcţia – zice-se – Belgrad. Pe drum, Preasfinţitul, fiind slăbit şi bolnăvicios, a simţit o durere puternică în inimă şi a solicitat îngrijire medicală imediată.

Poliţiştii i-au permis doar să tragă temporar la un hotel din Kraljevo. Fără mandat şi fără dovezi episcopul Artemie a fost condus în închisoare, viaţa lui fiindu-i pusă în pericol din cauza violenţei exercitate asupra sa. Drepturile umane ale Preasfinţitului şi ale monahilor săi au fost încălcate cu cea mai grosolană obrăznicie.

„Preasfinţitul Artemie prin poziţia sa canonică trezea nemulţumiri conducerii bisericeşti, precum şi cercurilor politice din ţară, deoarece el, după cum se ştie, în ultima jumătate de an a făcut aproximativ zece declaraţii şi adresări prin care se exprima împotriva său ecumenismului şi împotriva paşilor ecumenişti întreprinşi de ierarhia bisericească, care reprezintă politica oficială a Bisericii. Vlădica Artemie s-a pronunţat împotriva intrării Serbiei în Uniunea Europeană, cerând totodată judecata ţărilor care au bombardat Serbia… Acum este clar de ce unii sunt atât de nemulţumiţi şi de ce au urmat atacurile împotriva preasfinţitului Artemie”

  1. laleaua neagra
    18/12/2010 la 14:31

    Traim vremuri apocaliptice…asta-i doar inceputul durerilor…Slava lui Dumnezeu pt.toate si sa nu ne uite in vremurile ce vor urma…

    • 20/12/2010 la 13:09

      Asa este. Bunul Dumnezeu sa aibă milă de noi şi să ne întărească până la cea de-a doua Sa venire.
      Doamne ajută!

    • 01/01/2011 la 21:47

      Noi am condamnat comunismul,ca pe-o fiara ce detinea libertatea omului in gherele ei,dar de fapt am noi nu am facut alceva decit sa schimbam o ideologie care dintodeauna sa temut de Biserica,de puterea ei de relatia Divino-umana.Si am descatusat fiara, care de fapt prinsa in propriile capcane,si avea nevoie
      de iesire sub promisunea pretului libertati la timpurile prezise si clar vazute de Sf.nostri si carora ne rugam sa ne dea taria lor,sa le putem trece,pentru ca Dumnezeu se dreseaza celor ce au ochi vada si celor ce au urechi sa auda si sa intelega.Dezlantuirea raului,a fierei caruia timpul cuvenit ii este dat sa traseze linia despartirii raului de bine,de selectarea celor care il urmeaza pe Hristos de cei ce-l urmeaza peanticrist,Sa nu ne fie frica si sa nu ne temem de ce intimpinam,pentru ca-n puterea Lui Dumnezeu stau toate,El este ce-l ce stapineste cerul si pamantul in puterea Lui sintem si El lucreaza.
      fiara aceasta este umbra satanei din pustie,care l-a ispitit pe Mintuitorul,ea nu va putea niciodata sa-i rapeasca sufletul Prea Sfintitului,Artemie,el v-a iesi biruitor si va scapa pentru ca nu-l va parasi Sfinti
      nu-l va parasi crestini,chiar dac ei vor fi dainuti de frica si ingrozitti.precum apostoli dupa rastignirea Mintuitorului.Eu prevad o amplificare o puterii dumnezeesti in sufletul crestinilor si chiar o prezenta activa a Lui Dumnezeu in viata noastra,el curata gradina Lui cit de curind si-i va spala pamantul.Turnul restaurari puteri nu-si va atinge apogeul,pentru ca fiara i-si arata inselaciunea,viclesugul si viclenia ea trebuia sa se faca simtita,vazuta si chiar violenta,ca noi sa intelegem si cu atit mai mult sa primim pedepsele pe care le meritam pentru indoiala,tacere,lipsa de curaj,acceptind in numele legi,incalcarea drepturilor morale pentru numele fals al libertati de care benefeciaza sodomisti,criminali,hotii si diavoli deghizati ai timpurilor si care ne conduc..Rugaciunea si curatenia celor saraci,a celor in suferinta,lisiti de ajutor.acestia sint cei chemati la ospatul sfint,acestia se imultesc si locurile de la masa ospatului Sfint se vor ocupa,intru bucuria stapinului,care se v-a face mai puternic si prezent in viata noastra.
      La Multi ani!.

  2. gheorghe ovidiu
    27/12/2010 la 00:21

    este mucenicia si marturisirea vremurilor de acum si care vor urma

  3. Daniel R.
    30/12/2010 la 13:41

    Ce demersuri am putea face ca să îl aducem într-o mănăstire din România, împreună cu călugării care au suferit împreună cu sfinția sa, să slujească aici dacă sunt de acord ? Adică un fel de azil religios pentru dânșii …, până când își revin sârbii dacă îi va ajuta Dumnezeu să își revină.
    În naivitatea mea, cred că ar fi suficient să cerem Patriarhului României să mijlocească acest lucru.

    • Soledad
      17/03/2011 la 20:14

      Din pacate,cam acelasi lucru se intampla in Romania,desi nu e mediatizat.Si sunt multi preoti care din motive nebinecuvantate prefera sa taca sau sa fie promovati in functii inalte.Dumnezeu sa-i pazeasca pe toti fiii sai si binecredinciosii crestini.Si sa-i ajute Presfintitului Artemie sa-si duca crucea pana la sfarsit.

    • TATAL VOSTRU
      26/09/2011 la 11:01

      Ar fi minune daca ar fi posibil , dar ma tem ca varful B.O.R. este de orientare ecumenica , poate fi posibil numai intr-o biserica ortodoxa aflata sub ,,tutela,, unei biserici ortodoxe romane aflata pe Muntele Athos , si trebuie munca de informarea a crediciosului ortodox romana !

    • maria
      26/12/2011 la 15:24

      ce patriarh al Romaniei???…ii ecumenist..si el…fiecare tara,va avea varsarea ei de sange,,temeti va pentru cei din ROMANIA,ca v-a aratat sf APOSTOL ANDREI,destul!!!
      mai vreti sa ajutati si stanga si dreapta!! dar pe voi,nu va ajutati,,SA,tinem cu totii calendarul stilului vechi,ca sa stim adevarul despre Dumnezeu,…. gurile care nu vor canta sfanta liturghie dupa randuiala lasata de apostoli,vai si amar de sufletul lor,adica..,scurtaril de la 6 dim la ora 10,,scurtare ,care se face,ca randuiala de liturghieea ,nu este acceptata,,in randul bisericilor care mai tin ortodoxia,ca valoare de crestin,de viatza,de mantuire!!….
      ca sa aduceti in tara,un preot..din alta tara,cercetati bine,in ce ape a fost randuit el ca preot,poate fi un lup in piele de oaie,ca sa slujeasca impreuna,cu cei care cred ca tin ortodoxia,a venit vremea sa ne rugam si noi pentru preotii nostrii…NU DOAR EI PENTRU NOI!!…AMIN::AMIN:::

      • Vasile
        17/02/2016 la 16:33

        ce are calendarul pe stil vechi ca este bun iar cel nou ca nu este bun.

  4. 01/01/2011 la 18:31

    Mai bine sa nu vina la noi in Romania. Nu este Romania pamantul sfant care multi cred. Si patriarhul Daniel este ecumenist si cred ca stii si tu Daniel asta foarte bine. In al doilea rand nu uita ca Episcopul Artemie slujeste pa calendarul vechi.

    • Soledad
      17/03/2011 la 20:17

      Nu e vorba de calendar,nici grecii n-au schimbat calendarul(la Craciun intre ei si noi sunt doua saptamani difetenta-si chiar si la Mormantul Sfant se tine acest calendar) si asta nu inseamna ca sunt eretici,e vorba doar de o modificare calendaristica ce nu s-a facut in mai multe tari ortodoxe.

    • mixaimpoloka
      25/01/2013 la 09:28

      Tine doar tu pe calendarul vechi Maria ca noi pe calendarul nou il tinem asa ne-a spus parintii pe Sfantul Munte cat am lucrat , acolo sa tin pe vechi si dincoace sa tin pe nou , Dar nu avem nici o tangenta cu stilistii de pe vechi sunt rupti de biserica ortodoxa .

  5. PR Florian
    19/01/2011 la 17:29

    Daniel , esti un JEG de mason dar, Biserica ortodoxa(drept credincioasa) n-o vei putea birui. Vei muri in curand in chinuri groaznice!!!!!
    La fel ca ARIE!!!

  6. catalin
    14/04/2011 la 21:02

    fratilor..ASCULTAREA E MAI DE PRET…NU CASTIGATI RAUL CU RAU CI CU BINE..DECI INDIFERENT CINE ESTE (CA OM) RESPECTATI FUNCTIA..ADICA o fi DANIEL cine o fi dar este si PATRIARH iar patriarh vine de la Dzeu,DECI respectand pe patriarh ca functie respectati pe Dzeu..RESTUL SE VA ECHILIBRA INTR-O ZI

    Nu vedeti ca asta e dorinta celuI RAU? inducerea faptului ca biserica nu mai este o institutie aleasa de Dzeu–PRIN DIVERSELE forme se arata masei populare ca biserica e si ea murdara ce folos are sa mergi la biserica..si 1 pasul e sa nu mergi la biserica..sa nu mai asculti liturghia-sa nu te mai spovedesti-sa nu te mai impartasesti…Nimeni nuti zice nu crede-dar incet te face singur sa spui asta..Ati stat de vorba cu oamenii de rand de ce nu mai cred in biserica religie si nu mai merg la biserica?raspuns des..pt ca preotii biserica e degeaba -nu vezi la tv..deci..pt cei mai slabi in credinta aceste chestii murdare nu sunt altceva decat incurajari spre a pleca din biserica..si apoi cine stie refugiul in diverse religii….
    Cine e credincios cunoaste faptul ca pe dracul nul dai afara decat cu..daca zici iarta-ma–adica cu dragostea…asa si cu Daniel..ar trebui ca toata tara sal iubeasca ,dar ca pe Daniel patriarhul nu omul..si veti vedea schimbari..eu cred asta

    Iar ceea ce se intampla azi cu secte,masoni etc..e normal..credinta se arata in incercare dar ei nu stiu ca mai mare bine fac credintei..de ce?ptca fierul cand incepi sal bati prinde contru..asa si cu credinta..cand incepi sa o ataci de undeva ies la iveala ramuri sanatoase …Rugati-va RESTUL E pt Dzeu

  7. 09/06/2011 la 13:30

    Hristos s-a Inaltat!
    Tin sa va felicit pentru curajul care il detinenti de la Mantuitorul Iisus Hristos pentru a marturisi Dreapta Credinta Ortodoxa!Va dorim sa aveti discernamant si multa dragoste
    Va mai rog frumos sa ma sprijiniti si pe mine nevrednicul de a promova si blogul meu BOTOSANEANUL ORTODOX http://botosaneanulortodox.blogspot.com/
    VA MULTUMIM
    Doamne ajuta1

    • 16/06/2011 la 17:30

      Multumesc pentru aprecieri.
      Daca doriti putem face schimb de feeduri intre blogurile noastre. Daca sunteti de acord va astept cu un coment la mine pe blog la orice articol.
      Doamne ajuta

  8. 21/12/2012 la 18:22

    ce mai stiti de acest preot sarb care a fost caterisit si arestat?….eu cred ca asa cum au facut cu parintele Arsenie Boca, cu parintele Nicu Gabriel si altii ca ei, care au fost omorati la fel a patit si episcopul de Kosovo. Dumnezeu sa-l aiba in paza lui. E vremea muceniciei dupa cum spunea parintele Iustin Parvu si parintele Arsenie Papacioc. Cand spui adevarul si lupti pt. dreapta credinta esti inlaturat, omorat. Dumnezeu sa faca dreptate si sa fie pedepsiti cei care sunt imp. dreptei credinte mai ales masonii si ecumenistii, printre care se afla si patriarhul Romaniei Daniel. De ce crede-ti ca mai este patriarh pt. ca a facut pact cu satana si adeptii lui. Rusine pt. cel care este in fruntea ortodocsilor din Romania.
    Dragi crestini ortodocsi sa nu renuntati la credinta voastra oricat de greu o sa va fie. Dumnezeu sa fie cu noi sa ne ocroteasca de masoni, ecumenisti si cei care sunt imp. lui Hristos si a ortodoxiei!

  9. thalex
    25/01/2013 la 11:04

    O figurä remarcabilä acest mitropolit (mä refer la mina din pozä).

    Si care e punctul de vedere al pärtii adverse?
    Am înteles cä e vorba de o decizie SINODALÄ.

    Ce facem noi / cum procedäm noi (membrii si membrele laicatului Bisericii Catholicesti si Apostolesti) fatzä cu deciziile sinodale?

    1) le adoptäm, dacä ne plac si le respingem dacä nu ne plac
    2) consideräm decizile sinodale ca fiind luate cu concursul Mângâietorului si REFUZÄM ca atare din principiu sä le contestäm

    Încä o întrebare: pe care dintre deciziile sinodale avem noi (dupä capul nostru) cäderea sä le contestäm?

    Motivatie: pun aceste întrebäri întrucât am senzatia (acutä) cä si în bucata noasträ (orthodoxä) de Bisericä a început, de vrao 15 ani încoace, o ne-declaratä, dar amplä si viguroasä(!) Miscare de Reformä, caracterizatä prin punerea (sistematicä) în discutie a ierarhiei si sinoadelor. Cred cä ne mai lipseste doar unu’ de-alde Luther ori Calvin si treaba (oroarea) e ca si fäcutä.

  10. Ortodox100
    07/02/2014 la 04:40

    Am gasit acest post oarecum din greseala dar pot spune ca mi-a luminat seara! O stire buna pe un site ortodox:) Ceea ce faceti veti primi inapoi, corect? pot spune doar: la mai mare si intru multi ani stapane!

  11. vali
    17/02/2014 la 08:03

    cinste preasfintitului artemie pentru marturisire

  12. Aron Constantin
    07/03/2015 la 23:02

    Dacă legile civile, trebuie să fie păzite de toți, cu cât mai mult, trebuie să păzim Sfintele Canoane și legile lui Dumnezeu , care sunt puse pentru mântuirea sufletelor noastre. (Împăratul Iustinian 137). Păcatul reprezintă încălcarea legii lui Dumnezeu, dar nu desparte pe ortodox de Dumnezeu, pe când încălcarea legii lui Dumnezeu, ortodoxul devine eretic și schismatic, deci dușman al lui Dumnezeu. Dacă acești episcopi, preoți și călugări: Episcopul Artenie de Kosovo, Episcopul Diomid al Anadarului și Ciukotka, din Rusia, călugării puțini din Romania și din alte state ale lumii ar tăcea, pietrele vor striga, zice Domnul (Luca 19,40), căci vă rătăciți neștiind Scripturile , nici puterea lui Dumnezeu (Matei 22 , 29). Cercetând Dumnezeu lumea la anul 2226, de la zidirea ei, doar Noe nu schimbase nimic din legea dată pe pământ, și pentru aceasta a fost salvat împreună cu familia și câte o pereche de animale, ceilalți fiind uciși cu potop și trimiși în iad. Apoi din poporul lui Noie doar Avraam era cel mai drept și de aceea L-a binecuvântat cu multe bogății, și scoțânu-l din pământul său să facă un popor drept, numai că din acel popor doar Lot era singurul drept, iar Domnul a pierdut și acel popor. La anul 5475 de la zidirea lumii, (calcule făcute de Sf. Ioan Gură de Aur), Dumnezeu a trimis pe fiul Său pe pământ, născându-se Iisus Hristos pe 25 decembrie ora 03.00, oră la care în fiecare an de la înființarea Bisericii Nașterii Domnului din Betleem, se aprinnd cele 24 candele. În cei 33 ani trăiți ca om Iisus Hristos fiind Dumnezeu pe pământ, putea să-și construiască multe biserici și catedrale, dar nu a construit, putea să adune bani și aur, să-și facă palate și vile, insă nu a făcut, ci ne-a dat o lecție de trăire în iubirea de Dumnezeu, a dat Poruncile Evanghelice și canoanele prin Sfinții Apostoli și Sfinți, întregind legea lui Dumnezeu, iar noi viermi ce suntem, l-am ucis și atunci dar și acum prin multitudinea de erezii și schisme. Câți dintre noi acceptăm smerenia Lui? Care din noi acceptăm sărăcia de bună voie cum a acceptat-o Iisus? Câți facem milostenie cum făcea Iisus? . La anul 5508 de la zidirea lumii Iisus Hristos a fost ucis, dar El fiind Dumnezeu a treia zi a înviat și a coborât în iad ridicînd pe Adam Și Eva , precum și pe cei 5500 de drepți ai vechiului testament, lăsați să se plimbe pe străzile Ierusalimului, apoi i-a ridicat la Rai. Cum vom aștepta noi a doua venire a Mântuitorului la anul 7500 de la zidirea lumii, arătat SF. Calinic de la Cernica în vedenia Sa, ca Înfricoșătoare Judecată ? Iisus v-a veni să ne pedepsească, să ne arunce în gheena iadului veșnic. De aceea singurii care vor merge în rai vor fi acești Episcopi ostași ai Mântuitorului cu poporul ce-i urmează, iar ceilalți vor gusta amarul înșelării de care ne vorbește Sf. Ignatie Briancianinov. Timpul este prea scurt, iar omenirea în frunte cu bisericile vor pierde războiul cu satana, ce știe să ducă în înșelare sufletele.

  13. 25/02/2016 la 11:19

    Dumnezeu sal intareasca si sal mintuiasca

  14. 10/02/2017 la 12:03

    Always understand that cut of diamond is the shape and quality.
    Never purchase thhe ring of one’s choice since it is quite obvious shhe might not exactly just like
    your choice. The price is often inflated as outlined
    by market demand. http://marcosypeu147blog.canariblogs.com/wedding-bands-matching-vs-unmatching-763692

  15. Matyas
    22/03/2021 la 15:57

    ,,Mă rog ca toți să fie una, cum Tu , Tată, ești în Mine și Eu, în Tine, ca și ei să fie una în Noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.” (Ioan 17:21)

  1. 30/12/2010 la 09:48
  2. 18/02/2017 la 06:51

Lasă un comentariu