Prima pagină > Noua Ordine Mondiala, Ortodoxia rastignita, Vremuri apocaliptice > Harry Potter un diavol „simpatic” pentru copii si nu numai

Harry Potter un diavol „simpatic” pentru copii si nu numai

În ziua de astãzi nu mai este suficient sã ne pãzim copii de secte precum Noul Pãgînism, Astrologia etc. Sigur, e bine sã fim informati despre toate acestea, dar în primul rînd trebuie sã încercãm pe cît este cu putintã, sã trãim ca niste crestini adevãrati.
Vã voi da doar un singur exemplu. Odatã, o mamã îsi conducea fiul cu masina într-un loc oarecare. Deodatã, ceva se întîmplã si ea pierde controlul masinii. Din fericire nu s-a întîmplat nici un accident drept care mama îsi fãcu semnul crucii si spuse : multumesc lui Dumnezeu cã nu ni s-a întîmplat nimic. Însã fiul ei exclamã: Ei mamã, Spiderman (Omul pãianjen) ne-a salvat vietile. De aici întelegem cã Spiderman îi era copilului mult mai apropiat decît Iisus Hristos…

Cate ceva despre „mama lui Harry Potter

Autoarea Joanne Kathleen Rowling s-a nãscut în Bristol, Anglia în 1965. A absolvit Universitatea din Exter unde a studiat literatura francezã. S-a cãsãtorit în 1992 iar un an mai tîrziu si-a pãrãsit sotul mutîndu-se în Edinburgh cu fiica sa. Acolo a început sã scrie prima carte despre Harry Potter. Într-un interviu dat ziarului Times ea a declarat cã este membrã a bisericii lui Satan din SUA si cã doneazã jumãtate din venitul ei acestei biserici. Astãzi, mai mult de 14.000.000 de copii din toatã lumea apartin bisericii lui Satan în principal datoritã propagandei Harry Potter.

Cine este Harry Potter?

Este un orfan istet si atrãgãtor care locuieste cu nesuferitele lui rude. Pe cînd era copil Voldemor, vrãjitorul cel rãu, i-a ucis pe pãrintii lui – vrãjitori si ei, încercîned sã-l ucidã si pe el. Dar Harry Potter, avînd puteri supranaturale, a reusit sã scape. La vîrsta de 11 ani a primit o invitatie pentru a studia la scoala de vrãjitori a lui Hogwarts. Acolo descoperii, dupã o scurtã pregãtire, faptul cã si el de asemenea, este vrãjitor, chiar unul de calitate. Treptat -treptat este initiat în lumea vrãjitoriei care se prezintã cititorului ca una plinã de provocãri, fascinantã si misterioasã. Printre vrãjitori…, este întîmpinat cu dragoste, întelegere fiind acceptat în acest fel, în „societatea”
vrãjitorilor, mai mult, se alege si cu ceva beneficii materiale de care era lipsit în anii cînd locuia cu rudele sale cele nesuferite. Cele 4 cãrti, din care ultima – HP si Pocalul de Foc- best-seller-ul seriei, a bãtut recordul în vînzãri (întrecîndu-l si pe Shakespeare) – nu au nevoie de nici o prezentare. Interesant e motivul pentru care sunt atît de gustate de marele public. Iatã cîteva remarci a unor tineri care au citit cãrtile despre Harry Potter:

Craig Nowell (10 ani): As vrea sã învãt blestemul Cruciatului (…) pentru a-l face pe nesuferitul meu profesor sã sufere, pentru cã mi-a dat note mici… .
Bradley Winters (11 ani), si-a cheltuit banii de buzunar exact la miezul noptii de 8 iulie, cumpãrîndu-si „Pocalul de Foc”, de asemenea el si-a creat propriul sãu club numit „Potterienii”, pentru distrugerea lui Iisus (…). Suma de 66,6 dolari(!) e oferitã ca premiu oricãrui membru care acceptã sã blasfemieze numele lui Iisus si sã-si facã semnul fulgerului pe frunte (adicã: lumina ce lumineazã „strîmb” sinonimã cu influenta sau lãsarea în voia Satanei). El afirmã: „cînd mã voi face mare as vrea sã învãt despre necromantie putînd în acest fel sã invoc „marii” demoni de pe pãmînt.”

Harry Potter si crestinii ortodocsi

Pentru crestinii ortodocsi, seria de filme si cãrti sub numele de Harry Potter este o invitatie la vrãjitorie. Cele douã productii cinematografice – „HP si Piatra Filosofalã”, precum si „HP si Camera Secretelor” – sunt adevãrate capodopere de initiere în magie. Nu mai avem nevoie de cãrti, descîntece si babe, ci de acum singuri putem lucra acasã nestingheriti „magia domesticã”. Trebuie doar sã ai o baghetã, multã vointã si sã crezi… Zborul pe mãturã sau mutarea obiectelor sunt o chestiune de timp. Bineînteles, poti avea puterea lui Harry dacã te vei însemna cu un fulger pe frunte…

Tinta celor de la Warner Bros. Company sunt copii între 6 si 18 ani, saturati de platitudinea vietii, de neîntelegerea credintei ce o vãd învechitã, de oprimare si nedreptare. Orice copil are cel putin un motiv temeinic pentru a se regãsi în pielea lui Harry Potter. Iar de aici încep toate asalturile asupra sufletului si a constiintei.

Majoritatea personajelor virtuale (ne-umane) au chip de draci. Chiar dacã aratã „bestial” filmele ni-i prezintã a nu fi precum sustine Biserica. Nu, „micii demonasi” nu sunt chiar asa rãi, uneori simpatici si nãtîngi, – goblini, trolli, elfi, fantome cu si fãrã cap – dar este de ajuns pentru un copil sã creadã cã uneori si demonii pot fi „de treabã” dacã esti bun cu ei, si cã în general „spiritele” nu pot face nici un rãu celor care posedã forte magice.

Denumiri malefice

Cîteva din personajele principale poartã nume sau aluzii la cuvîntul drac, lucifer, sau sarpe. Acestea ar fi Draco si Lucius Malfoy, casa Viperinilor, Snape (snake), lord Voldemort, Salazar (nume de diavol), aleea Diagon (dragon). Auzirea si citirea numelor drãcesti este o invocare în gînd a fortelor rãului pe tot parcursul filmului, o permanentã incantare samanicã
si nu în cele din urmã o familiarizare a tîncilor cu macabrul.

Recuzita vrãjitoreascã

Ceea ce vedem petrecîndu-se cu personajele sunt de fapt translarea în vizual a unor lucruri si fapte reale ce se petrec la întuneric. Profesoara McGonagall transformîndu-se în pisicã si invers, mãturi zburãtoare, licori cu putere asupra vietii si a mortii, levitatii de obiecte, incantatii paralizante. Toate sunt manifestatii demonice pe viu, la care se adaugã un fundal serpesc terifiant si putin sînge negru pentru ca scena sã fie desãvîrsitã si captivantã, pentru a stîrni pasiunea pentru mister, curajul pentru salt în întunecime..

Sfîntul Ciprian, fost vrãjitor, spunea despre trecutul sãu întunecat cã demonii asa mare putere i-au incredintat, încît putea împlini în chip real orice din cele de mai sus; si tot sfîntul mãrturiseste cã doar cu harul lui Dumnezeu a reusit sã se izbãveascã de o asa mare înselare.

sursa: mirem.ro, Harry Potter simpaticul diavol


www.medicina-muncii.info

  1. revolutia1din1tine
    03/07/2011 la 15:34

    Razboiul cel mai dur e la mental, e lamentabil sa labaresti deci pe net dezlegand puzzleluri seci cu paianjeni reci cu acri castrveti si curechi vopsiti pe pereti, tot ce intra in ochi si pe urechi, ai grija, ai grija ai grija!

    lasa mortii si vampirii

    numai da atat curs firii

    si numai cina cu necrofilii

    numai cumpara dela scatofili

    si nuti lasa grija copiilor in mana acestor pedofili

    poate-i prea mare iluzia ca sa no crezi

    minciunea i prea buna sa no savurezi

    poate-i un deliciu pentru tine acest serviciu

    sacrificiu sacrificiu in beneficiu cui!?!?

    hai zi zi stiu ca sti deja zi!

    zi zi acu numai ai dece te nelinisti

    acum ca sti zi zi zi

    illuminati illuminati illuminati

    they’re in control!!!!!

    te simti mai bine nu?

  2. 08/05/2016 la 20:42

    Cine a scris asta!?😤😤😤😠😠
    Sunteti niste idioti!

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu