Rătăcirile şi ereziile Părintelui Argatu

Parintele Gheorghe Anitulesei face o analiza temeinica pe „materialul clientului” ca sa zic asa, care asa cum spune si dumnealui va „misca” pe multi dintre cei care i-au urmat sfaturile parintelui Argatu. Sa luam aminte cu frica si cu cutremur.

Reclame
 1. alex deme
  05/05/2012 la 09:38

  Cel care nu are sabie sa-si vanda haina si sa-si cumpere, cuvinte ale Mantuitorului care se refera la lupta impotriva lumii pacatului, a urii si a judecatii fratilor, dar nicidecum la atacarea celorlalti oameni! Caci noi nu luptam, dupa cuvintele sf Apostol Pavel, contra sangelui si a carnii, ci impotriva puterilor vazduhului, adica contra diavolilor si a lui satan care ii tin pe toti oamenii in robia lor prin ispita poftelor care vatama sufletul si il separa de trup!
  Ca e asa cum zic, stim din aceea ca si Mantuitorul il indeamna pe Corifeul Apostolilor Petru, cel care-L iubea pe Domnul, sa isi bage sabia in teaca, deoarece asa intelesese Petru sa il apere pe Isus, si ii spune ca cine scoate sabia, de sabie va pieri! Prin aceasta ii arata ca violenta care urmeaza judecarii si condamnarii aduc numai judecare, condamnare si violenta, toate acestea nefiind o rezolvare a problemei raului din lume!
  Astfel, El le da exemplul acceptarii propriei vieti si de buna voie primeste sa moara pentru ei si pentru toti cei care vor crede asemeni acestora, iata de ce se numesc ei Apostoli ai Domnului: nu pentru ca au invatat ce sa zica, sau cum sa creada si sa afirme, ci pentru ca traiesc asemeni Invatatorului lor!
  Urmarea crucii Sale liber primite este invierea Sa, Petru intelege sa iubeasca si sa nu mai judece. Dovada este ca nici pe apostolul Pavel el nu-l judeca, desi ii este greu sa-i inteleaga invatatura despre Cristos si Mantuirea Sa, totusi Corifeul stie ca trebuie primit si acest apostol nou, care desi nu L-a cunoscut personal pe Mantuitorul, a primit de la El darul Spiritului Sau care toate le invata, caci de la Mantuitorul le ia si le explica tuturor celor care binevoiesc sa se lepede de sinele lumesc, sa-si ia propria cruce si sa-L urmeze astfel pe Mantuitorul tuturor!
  Lauda lui Isus!

  • Mihail
   28/06/2012 la 18:39

   „…a primit de la El darul Spiritului Sau ..”.
   Mata, de ce confesiune esti, ca sa stie lumea de pe aici de la cine primeste sfaturi…

   • thalex
    25/01/2013 la 10:25

    @Mihail:

    eu bänuiesc de departe cä @alex deme e de confesiune „om de bun simt”.

    Mä bazez în presupunerea mea pe faptul cä respectivul nu confundä sula (limba-de-ortho-lemn) cu prefectura (sensul).

    E drept cä exprimarea sa poate deruta, ori chiar agasa pe cel care träieste Orthodoxia în termenii dependentzei / co-dependentzei de narcotice / de narcoman.

 2. thalex
  25/01/2013 la 10:20

  As dori sa stiu ce consecinte are pentru credinciosul practicant eventuala „erezie” apreotului. Mä gräbesc sä specific: credinciosul NU are NICIODATÄ habar de starea sufleteascä a administratorului Sacramentelor.

  Cu multumir anticipate,
  T.

 3. argatu ioan
  02/02/2014 la 18:43

  Vai…Vai…vai… acestui preot care defaima preotia altui preot si-i face judecata publica. Dumnezeul sa-l ierte pe el si pe administratorii acestui blog.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: